Ε3 2010: Συνέντευξη Τύπου της Nintendo

Καταιγίδα τίτλων και... περισσότερο 3DS

Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες συνεντεύξεις Τύπου της στο πλαίσιο της Ε3 τα τελευταία χρόνια, η Nintendo κατόρθωσε να ικανοποιήσει το πιστό της κοινό και ταυτόχρονα να... κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον για το πολυσυζητημένο 3DS, αφού το τελευταίο δεν αποκαλύφθηκε πλήρως. Οι εκπρόσωποι του Τύπου, πάντως, που κατέκλυσαν το πρωί της Τρίτης 15 Ιουνίου το Nokia Theater του Los Angeles, παρέλαβαν άφθονο υλικό για δημοσιογραφικές αναφορές αφού, στον τομέα του software τουλάχιστον, η γκάμα και ο αριθμός των ανακοινώσεων εντυπωσίασε.

Την εξέχουσα πρώτη θέση στην παρουσίαση δεν θα μπορούσε να έχει άλλος τίτλος από το νέο μέλος της οικογένειας των The Legend of Zelda: φέρει τον υπότιτλο Skyward Sword και δίνει στον παίκτη τη δυνατότητα να χειριστεί με το Wii Remote το χέρι του πρωταγωνιστή που κρατά το γνωστό για τη σειρά σπαθί και με το συμπληρωματικό χειριστήριο Nunchuk το αντίστοιχο που κρατά την ασπίδα. Οι κινήσεις του χαρακτήρα ήταν πειστικότατες και το Wii Motion Plus θα βοηθούσε πάρα πολύ στην απόδοση των κινήσεων του Shigheru Miyamoto, αν αυτός δεν... έπεφτε θύμα κακής σύνδεσης ανάμεσα στο χειριστήριο και το Wii που βρισκόταν στη σκηνή, με αποτέλεσμα η παρουσίαση να τερματιστεί πρόωρα. Ο νέος τίτλος πάντως, που απέσπασε το χειροκρότημα παρά τα... απρόβλεπτα, θα κυκλοφορήσει το 2011, με τη Nintendo να μη δίνει κάποια πιο συγκεκριμένη ημερομηνία.

Δεύτερος τίτλος που αποκαλύφθηκε ήταν το Mario Sports Mix, μία συλλογή εικονικών αθλημάτων στα οποία συμμετέχει ο Mario και η γνωστή παρέα. Αποτελεί μία προσπάθεια να προσελκυστεί εκ νέου το ενδιαφέρον των μη παραδοσιακών gamers, που αρέσκονται να απολαμβάνουν διάφορα mini sports games με ελάχιστες κινήσεις του Wii Remote. Αυτός ο τίτλος θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2010 και η ιαπωνική εταιρία πιστεύει στη δυναμική του αρκετά ώστε να τον υποστηρίξει, όπως δηλώνει, σθεναρά. Στην ίδια συλλογιστική εντάσσεται και το Wii Party, ένας τίτλος με 13 διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού, ο οποίος θα αξιοποιεί το Mii οποιουδήποτε παίκτη παγκοσμίως, θέτοντάς τα αντιμέτωπα σε 70 διαφορετικά mini-games.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ