Ε3 2010: Συνέντευξη Τύπου της Nintendo

Καταιγίδα τίτλων και... περισσότερο 3DS

Η παρουσίαση συνεχίστηκε με το Just Dance 2 της Ubisoft, όπου ο παίκτης καλείται για άλλη μια φορά να κάνει διάφορες φιγούρες και να βαθμολογηθεί ανάλογα. Δυστυχώς για τη Nintendo και τους εμπλεκόμενους με αυτό το προϊόν γενικότερα, η Microsoft παρουσίασε την αντίστοιχη πρόταση της Harmonix για το Kinect, η οποία μάλιστα φαντάζει να είναι όχι μία, αλλά δύο γενιές πιο μπροστά. Ο διευθύνων σύμβουλος της Nintendo of America συνέχισε την παρουσίαση ανακοινώνοντας τον πρώτο σημαντικό νέο τίτλο της εταιρείας για το Nintendo DS, τo Golden Sun: Dark Dawn, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι τα Χριστούγεννα.

Μία μεγάλη επιστροφή, αυτή του GoldenEye σε φορμά της Nintendo, σηματοδότησε την αφετηρία μίας σειράς μεγάλων ανακοινώσεων από την εταιρία του Κιότο. Το κλασικό shoot' em up πρώτου προσώπου θα κυκλοφορήσει στο Wii φιλοξενώντας οκτώ διαφορετικούς χαρακτήρες από τον κόσμο των James Bond, 16 διαφορετικά στυλ παιχνιδιού και τον... Daniel Craig (!) σε μία ειδική εμφάνιση. Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει από την Activision αποκλειστικά για Wii έγκαιρα για την περίοδο των Χριστουγέννων. Ο δεύτερος μεγάλος αποκλειστικός τίτλος για το οικιακό σύστημα ψυχαγωγίας της Nintendo παρουσιάστηκε από το δημιουργό του Warren Spector: πρόκεται για το Epic Mickey, μία παραγωγή από την οποία ο παίκτης καλείται να ταξιδέψει σε διάφορες εποχές της ιστορίας του γνωστού ποντικού και να προσπαθήσει με το πινέλο του να λύσει γρίφους και να αντιμετωπίσει όλων των ειδών τις προκλήσεις.

Σειρά μετά από αυτά είχε Masahiro Sakurai, δημιουργός της σειράς Kirby και Super Smash Bros., ο οποίος ανακοίνωσε τη νέα του δουλειά: πρόκειται για το Kirby’s Epic Yarn, ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα platform game κατά το οποίο ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας κινείται προς τη δεξιά πλευρά της οθόνης. Αυτός έχει πολλές διαφορετικές δυνάμεις και αλληλεπιδρά με τον κόσμο είτε συρρικνώνοντάς τον, είτε χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του περιβάλλοντος προς όφελός του. Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία θυμίζει έντονα πιο «ενήλικα» παιχνίδια, ο τίτλος ωστόσο διατηρεί ανέπαφο τον… παιδικό του χαρακτήρα. Η κυκλοφορία του νέου Kirby ορίστηκε για το φθινόπωρο και ομολογούμε ότι πρόκειται για ένα από τα games που περιμένουμε με πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον φέτος.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ