Αθηνόραμα Digital Week: PlayStation Network

Όσα αξίζει να γνωρίζει το κοινό του PS4 για το σύνολο των Δικτυακών υπηρεσιών της Sony και πώς αξιοποιούνται στο έπακρο

Οποιοσδήποτε έχει παρακολουθήσει τα οικιακά συστήματα ψυχαγωγίας να προοδεύουν και να βελτιώνονται στις δυνατότητες που προσφέρουν από το 2001 και μετά - κυρίως τα PlayStation και Xbox για να είμαστε ειλικρινείς - γνωρίζει πως πολύ σημαντικό ποσοστό της εξέλιξής τους οφείλεται στην αξιοποίηση του Internet. Το PlayStation4, για παράδειγμα, απέχει... έτη φωτός στην συλλογιστική χρήσης σε σχέση με το PlayStation2, κινείται δε και σε τελείως διαφορετικό επίπεδο από το αντίστοιχο του PlayStation3. Ο λόγος: η Sony επένδυσε συστηματικά και μακροπρόθεσμα στο PlayStation Network, την υποδομή που στηρίζει όλες τις Δικτυακές υπηρεσίες και λειτουργίες των PlayStation από το 2006 και μετά. Το PSN ήταν, είναι και σαφώς θα είναι "ακρογωνιαίος λίθος" για τα προϊόντα αυτά της Sony, σε κάθε τους μορφή.

Το παράδοξο ωστόσο είναι πως, ακόμη και εν έτει 2020 πλέον, συνεχίζει να είναι σημαντικό το ποσοστό των καταναλωτών που χρησιμοποιούν το PS4 σαν να ήταν... PS3 σχεδόν: χωρίς να αξιοποιούν δηλαδή ιδιαίτερα τις μεγάλες δυνατότητες και τις πολλές επιλογές που τούς προσφέρει η υποδομή του PlayStation Network. Αυτό ισχύει - πρακτικά διαπιστωμένο - και για πολλές από τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων στην Ελλάδα που έχουν αγοράσει, πρόσφατα ή παλιότερα, ένα PlayStation4: πέρα από την αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματός του, τις διορθωτικές ενημερώσεις των games του και την συμμετοχή σε online αναμετρήσεις, την σύνδεσή του με το PSN δεν την εκμεταλλεύονται με κάποιον άλλο ουσιαστικό τρόπο. Και είναι πραγματικά κρίμα - για μία σειρά από λόγους.

Όλη η παρούσα εβδομάδα, λοιπόν, είναι αφιερωμένη σε όσα αξίζει να γνωρίζει οποιοσδήποτε κάτοχος PlayStation4 για το PlayStation Network, προκειμένου να αξιοποιήσει και τα δύο όπως τούς αξίζει. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Αθηνόραμα Digital Week θα δημοσιευθούν τα παρακάτω άρθρα:

Δευτέρα 30/12. PSN: όλα τα σημαντικά.
Τί είναι το PlayStation Network, πόσες και ποιές Δικτυακές υπηρεσίες στηρίζει και πώς αποκτά κανείς πρόσβαση σε αυτές.

Τρίτη 31/12. PSN: η βάση του PlayStation Store.
Οι τρόποι με τους οποίους μπορεί ν' αξιοποιήσει κανείς το Δικτυακό κατάστημα της Sony και... οι λόγοι για να το κάνει!

Τετάρτη 01/01. PSΝ: όχι μόνο για games.
Ένα PlayStation4 καλύπτει Δικτυακά και όλες τις άλλες μορφές διασκέδασης και πολλές δημοφιλείς υπηρεσίες - ποιές συγκεκριμένα;

Πέμπτη 02/01. PSN: στο maximum με PS Plus.
Τί προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία της Sony στο κοινό των PS4/PS4 Pro και γιατί αξίζει τα χρήματά της.

Παρασκευή 03/01. PSN: το μέλλον.
Πώς θα μπορούσε η Sony να κάνει τη Δικτυακή της υποδομή για τα PlayStation ακόμη καλύτερη από το 2020 και μετά;

Αθηνόραμα Digital PlayStation Network Week, λοιπόν. Γιατί... ε, κρίμα είναι να έχεις PlayStation4, σύνδεση με το Internet και να αξιοποιείς το δεύτερο μόνο για τα updates!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ