Windows Mobile: η επιστροφή

Οριακά νέα έκδοση λειτουργικού και... αυτά...

Σε μία ακόμη προσπάθεια να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού για τα κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Windows Mobile, η Microsoft κάνει σήμερα μία σειρά ανακοινώσεων σχετικών με τις δραστηριότητές της στη συγκεκριμένη αγορά. Τα κινητά που στηρίζονται στο λειτουργικό της ονομάζονται πλέον "Windows Phones" και συνοδεύονται από την έκδοση 6.5 των Windows Mobile. Η αμερικανική εταιρεία κάνει επίσης διαθέσιμες δύο νέες Δικτυακές υπηρεσίες, στοχευμένες στο κοινό των κατόχων αυτών ακριβώς των κινητών. Μήπως όμως είναι όλες κινήσεις καθυστερημένες ή ημίμετρες, σε μία προϊοντική κατηγορία που εξελίσσεται ταχύτερα απ' όσο μπορεί να κινηθεί ο κολοσσός του Redmond;

Πρώτα απ' όλα, τα δεδομένα: τα νέα κινητά τηλέφωνα προέρχονται από κορυφαίους κατασκευαστές, που έχουν δώσει πολύ καλά δείγματα γραφής στο παρελθόν: αναφερόμαστε στις γνωστές και μη εξαιρετέες HTC, LG, Samsung, Sony Ericsson και Toshiba. Τα επίπεδα τιμών θα ποικίλουν (από ένα επίπεδο και πάνω βέβαια αφού αναφερόμαστε σε smartphones) και θα πραγματοποιηθεί μία σειρά από συνεργασίες με όλους τους Έλληνες παρόχους κινητής τηλεφωνίας (Vodafone, CosmOTE, Wind) για την διάθεση ή/και επιδότηση των συσκευών αυτών στην αγορά. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα τέτοιων κινητών τηλεφώνων είναι τα εντυπωσιακού εξοπλισμού HTC Touch 2 και Samsung Omnia II.

Παράλληλα, η Microsoft ενεργοποιεί επίσημα μία υπηρεσία της - που βρισκόταν σε δοκιμαστική λειτουργία για καιρό - και εγκαινιάζει μία άλλη. Η πρώτη, η MyPhone, αποτελεί ένα "συνδετικό κρίκο" ανάμεσα στο κινητό του χρήστη και στα δεδομένα του: αποθηκεύει τις επαφές, τα μηνύματα, τις φωτογραφίες ό,τι άλλο περιέχει το κινητό του στο Δίκτυο, ώστε και από παντού να έχει πρόσβαση σε αυτό ο χρήστης και να μπορεί να το ανακτήσει ανά πάσα στιγμή. Υπάρχουν και λειτουργίες αυτής της υπηρεσίας που διατίθενται επί πληρωμή στο "πακέτο" Premium, όπως αυτή της απενεργοποίησης του κινητού από απόσταση σε περίπτωση κλοπής. Τα 5 δολάρια την εβδομάδα (κοινώς 260 δολάρια το χρόνο), πάντως, ως αντίτιμο κρίνεται μάλλον ως... αλμυρό γι' αυτά που προσφέρει η πρόταση Premium. Για την ώρα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ