Πες το και, με τα πολλά, θα... γίνει

O... μύθος του κινητού τηλεφώνου με το οποίο μπορεί κανείς να "παίζει games" το ίδιο άνετα με τα Sony PSP και Nintendo DS έχει ακουστεί, καταρριφθεί, ξανακουστεί και ξανακαταρριφθεί περισσότερες φορές απ' όσες η στήλη μπορεί να μετρήσει. Από τα παλαιότερα N-Gage της Nokia μέχρι το πρόσφατο Ν81, και από τα πολλαπλά μοντέλα Sony-Ericsson ή LG που games είχαν αλλά games δεν... έπαιζε κανείς σε αυτά, οι προσπάθειες ήταν ουκ ολίγες. Και όλες αποτυχημένες. Οι "κακές γλώσσες", δε, υποστηρίζουν ότι αυτό το "κακό προηγούμενο" είναι και ο λόγος για τον οποίο η Sony διστάζει τόσο να εμφανίζει ένα PlayStation Phone στην αγορά. Παράλογο δεν ακούγεται. Καθόλου.

Και μετά... ήρθε το iPhone. Και, ξάφνου, οι σοβαρές συζητήσεις σχετικά με το αν και κατά πόσο ένα κινητό - ακόμη κι αν αυτό φέρει την υπογραφή της Apple - μπορεί να προσφέρει αξιοπρεπή games, επανήλθαν στο προσκήνιο. Κάτι η πολύ καλή οθόνη αφής, κάτι η αναγνώριση κίνησης (ουσιαστικά της γωνίας κλίσης της συσκευής), κάτι το App Store όπου καθένας μπορεί να διαθέσει εμπορικά το "πόνημά του" χωρίς να χρειάζεται να καταφύγει σε εκδόστριες εταιρείες, δεν είναι λίγοι αυτοί που διακρίνουν πολύ περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας στο κινητό αυτό απ' ότι σε άλλα του παρελθόντος. Έχουν δίκιο; Δεν έχουν; Ουδείς μπορεί να εκφέρει κάτι παραπάνω από τη γνώμη του, για την ώρα: ως γνωστόν, πολλά... "σιγουράκια" έκαναν την εμφάνισή τους στο χώρο της τεχνολογίας και της ηλεκτρονικής διασκέδασης τα τελευταία χρόνια, αλλά λίγα... "πήγαν ταμείο".

Το μόνο σίγουρο είναι ένα: αν όντως υπάρχει κινητό που σχεδιάστηκε ως τέτοιο και όχι ως παιχνιδομηχανή, αλλά είναι σε θέση να προσφέρει και αξιοπρεπή games, η Apple είναι αυτή που θα το προσφέρει πρώτη. Όχι μόνο επειδή το iPhone (3G ή μη) και το iPod Touch (παλιό και νέο) έχουν ήδη εγκατεστημένη βάση κάποιων εκατομμυρίων χρηστών, αλλά γιατί μόνο η συγκεκριμένη αμερικανική εταιρεία φαίνεται ικανή να καταφέρει το... αδύνατο: να "πείσει" ότι οι δύο αυτές συσκευές είναι απολύτως κατάλληλες να συναγωνιστούν τα PSP και DS, ακόμη κι αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Reality distortion field το λένε οι Σάξονες, και πρακτικά το έφευρε ο Steve Jobs. Είναι να μην το περιμένει κανείς από αυτό το στρατόπεδο το πρώτο αληθινό "gaming phone";

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ