MWC 2012: Samsung, Sony, LG

Δύο Κορεάτες κι ένας Ιάπωνας, εμφανίσεις αναμενόμενες

Στο πλαίσιο της Mobile World Congress, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες, εκτός της HTC και της Nokia ενδιαφέρουσα παρουσία είχαν και οι δύο πρωταγωνίστριες στο χώρο της τεχνολογίας κορεάτικες εταιρείες, οι Samsung και LG, καθώς και η Sony (στην πρώτη της μεγάλη δημόσια "εμφάνιση" ως Sony Mobile έπειτα από την απορρόφηση της Sony-Ericsson). H τελευταία αρκέστηκε στην ανακοίνωση μόνο δύο νέων κινητών της σειράς Xperia (τα οποία είχαν ούτως ή άλλως διαρρεύσει πριν την MWC): πρόκειται για τα Xperia P και Xperia U, τα οποία ακολουθούν σχεδιαστικά το πολύ όμορφο Xperia S, βασίζονται σε κοινό γρήγορο επεξεργαστή και στο Android 2.3 (είναι όμως αναβαθμίσιμα σε 4.0). Το Xperia P έχει μεγαλύτερη οθόνη και καλύτερη κάμερα, το Xperia U όμως μπορεί να αλλάξει την εξωτερική του εμφάνιση με ανταλλακτικά αξεσουάρ. Τα περιμένουμε έως τον Ιούνιο.

Από τη Samsung η αλήθεια είναι ότι όλοι περιμέναμε εναγωνίως να δούμε το Galaxy S III, όμως η κορεάτικη εταιρεία κατά πάσα πιθανότητα θα διοργανώσει γι' αυτό ξεχωριστή εκδήλωση. Στo φετινό MWC προτίμησε να επικεντρωθεί στα tablet, τα... tabletοειδή και άλλες συσκευές. Παρουσιάστηκαν λοιπόν τα Galaxy Note 10.1 (η "μεγάλη" έκδοση του Note που είχε κυκλοφορήσει στα τέλη του 2011) και Galaxy Tab 2 10.1 (ο πραγματικός διάδοχος του πρώτου αξιοπρεπούς tablet με Android), και τα δύο με Android 4.0, παρόμοιο σχεδιασμό και δυνατότητες. Ενδιαφέρον φαίνεται να είναι και το Galaxy S 4.2, το νεότερο μέλος της οικογένειας των media player της Samsung που επίσης βασίζονται σε Android (προς το παρόν έκδοσης 3.2). Το συγκεκριμένο μάλιστα εστιάζει στα games ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Το μόνο καινούργιο smartphone που αποκάλυψε η κορεάτικη εταιρεία στη Βαρκελώνη είναι το Samsung Beam. Πρόκειται για το πρώτο κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένο... προβολέα (!!!), ο οποίος αναλαμβάνει να αποδώσει π.χ. πάνω σε λείο τοίχο εικόνα διαγωνίου έως και 50 ιντσών. Το εξαιρετικό εδώ δεν είναι βέβαια ο προβολέας - που αναμενόμενα δεν είναι αρκετά φωτεινός και ποιοτικός για να προβάλλει ταινίες ή games με τρόπο αληθινά χρηστικό - αλλά το πώς κατάφερε η Samsung να τον "χωρέσει" στο σώμα ενός smartphone όχι ιδιαίτερα παχύτερου από τα συνήθη. Επίδειξη τεχνογνωσίας παρά πρακτικής σκέψης, ίσως, αλλά το Beam δεν παύει να είναι εντυπωσιακό: με αρκετή δουλειά, ποιός ξέρει τί θα μπορούσε να κάνει μία σημαντικά βελτιωμένη από τη Samsung έκδοσή του, σε λίγα χρόνια!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ