MWC 2012: H παρουσία της HTC

Νέα σειρά smartphones, νέα στρατηγική

Η Mobile World Congress είναι η μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο με θέμα τις τηλεπικοινωνίες... και - ειδικά τα τελευταία χρόνια - η εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές φορητών συσκευών πλην της Apple επιλέγουν να παρουσιάσουν τα νέα τους προϊόντα. Ανάμεσα σε αυτούς και η HTC, η οποία "έρχεται με φόρα" μεν από μία πολύ καλή περυσινή χρονιά, για το 2012 ωστόσο έχει περισσότερες φιλοδοξίες και κατά συνέπεια μία σειρά από μεγαλύτερες προκλήσεις ν' αντιμετωπίσει. Βάσει των όσων επέδειξε στη Βαρκελώνη, πάντως, οι πιθανότητες να επιτύχει τους στόχους της είναι πολλές - αν η νέα της στρατηγική αποδώσει όπως όλοι θα θέλαμε, βέβαια.

Συγκεκριμένα, λοιπόν: για το 2012, η HTC θέλει να επικεντρωθεί σε λιγότερα, αλλά με περισσότερο "χαρακτήρα" μοντέλα κινητών απ' ότι πέρυσι. Μοντέλα "στοχευμένα" καλύτερα σε σχέση με τα του 2011, κατά τη διάρκεια του οποίου οι πολλαπλές προτάσεις της σαφώς επέτρεπαν "επικαλύψεις". Έτσι η HTC ξεκινά με νέο brand, αυτό των "One" και τρία μοντέλα βασισμένα στο Android 4.0 αλλά σαφώς διαφοροποιημένα μεταξύ τους, τα One X, One S και One V. Εύκολα θα μπορούσε να μπει κανείς σε... συζητήσεις σχετικά με το αν ένα brand με το όνομα "One" μπορεί να κάνει τρία κινητά να ξεχωρίσουν, όμως έχουμε την αίσθηση ότι με έξυπνο marketing η HTC μπορεί να καταφέρει ακριβώς αυτό.

Το One X θα είναι το κορυφαίο της για τη χρονιά και την κατηγορία: στηριγμένο στο πανίσχυρο "πενταπύρηνο" chip της nVidia, το Tegra 3, θα αξιοποιεί 1 GB κεντρικής μνήμης και 32 ΜΒ αποθηκευτικού χώρου, οθόνη διαγωνίου 4.7 ιντσών και ανάλυσης 1280x720 pixel, καθώς και εξελιγμένες κάμερες. Το One S θα είναι η "μεσαίας κατηγορίας" πρόταση, με chip παραπλήσιων μεν δυνατοτήτων και το ίδιο ποσό μνήμης, αλλά τον μισό αποθηκευτικό χώρο, οθόνη διαγωνίου 4.3 ιντσών και ανάλυσης 960x540 pixel, καθώς και λιγότερο ικανή κάμερα πρόσοψης. Το One V θα κάνει περαιτέρω υποχωρήσεις - με λιγότερο ισχυρό επεξεργαστή, τη μισή μνήμη λειτουργίας κλπ. - αλλά θα είναι η προσιτή πρόταση της HTC με Android 4.0. Πιθανολογούμε και μία από τις πλέον προσιτές της αγοράς.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ