Καρτοκινητά... επώνυμα: το FAQ

Όσα πρέπει να γνωρίζουν παρόντες και μελλοντικοί κάτοχοι

Σε ποιά καταστήματα μπορώ να κάνω τη δήλωση των προσωπικών μου στοιχείων για το καρτοκινητό μου;
Απλό. Για καρτοκινητά Wind στα καταστήματα Wind, για καρτοκινητά Vodafone στα καταστήματα Vodafone και για καρτοκινητά CosmOTE σε καταστήματα CosmOTE, OTEShop και ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Το γεγονός ότι θα δηλώσω τα προσωπικά μου στοιχεία σημαίνει ότι αυτά θα παρουσιαστούν σε κάποιο κατάλογο προσβάσιμο από τον καθένα;
Όχι βέβαια. Για καλό και για κακό, πάντως, οι... αληθινά προβληματισμένοι με την οποιαδήποτε τέτοια πιθανότητα μπορούν στη σχετική δήλωση να ζητήσουν από τον πάροχο να παραμείνει ο αριθμός κινητού τους απόρρητος.

Αν έχω αυτοποιήσει με τα προσωπικά μου στοιχεία μία συσκευή και αυτή κλαπεί, τί πρέπει να κάνω;
Ένα πράγμα και μόνο μπορείς να κάνεις: να επικοινωνήσεις με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που συνεργάζεσαι και να ζητήσεις να απενεργοποιηθεί η σύνδεση. Τη συσκευή δεν θα την πάρεις πίσω, βέβαια, αλλά δεν θα μπορεί να την χρησιμοποιήσει και κανείς άλλος σαν να ήσουν εσύ.

Μέχρι πότε μπορώ να πάω σε κάποιο κατάστημα για την ταυτοποίηση των στοιχείων μου;
Μέχρι τις 30 Ιουλίου 2010, αλλά μη σκέφτεσαι σε στυλ... "ε, έχουμε καιρό". Την επόμενη φορά που ξέρεις ότι θα πας κάπου που θα βρίσκεται κατάστημα του δικτύου όπου ανήκεις, πάρε μαζί σου την ταυτότητα, να τελειώνεις!

Αν δεν έχω φροντίσει να το κάνω μέχρι τότε, θα χάσω τη σύνδεσή μου;
Όχι, αλλά η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στης οποίας το δίκτυο ανήκεις θα ενεργοποιήσει τη φραγή κλήσεων στον αριθμό σου και δεν θα την απενεργοποιήσει μέχρι να δηλώσεις τα στοιχεία σου. Γιατί να μπαίνεις σε περιπέτειες;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ