La Soiree de Votanique

Ένα μικρό και παρεΐστικο μπαράκι, που αγαπά τα εικαστικά και τις freestyle μουσικές, κερδίζει θαμώνες από όλες τις περιοχές της πόλης.

La Soiree de Votanique

Ένα μικρό και παρεΐστικο μπαράκι, που αγαπά τα εικαστικά και τις freestyle μουσικές, κερδίζει θαμώνες από όλες τις περιοχές της πόλης.

La Soiree de Votanique - εικόνα 1

Aν και «ξέμπαρκο», τοποθετημένο στα στενάκια του αραιοκατοικημένου Βοτανικού που την ημέρα επισκευάζει με μανία αυτοκίνητα και το βράδυ ερημώνει, το «Soiree De Votanique» δεν είναι ακριβώς αυτό που θα αποκαλούσες συνοικιακό bar. Οι θαμώνες (με ηλικίες από 25 και πάνω) δεν είναι κάτοικοι της περιοχής, αλλά ξενύχτηδες με… άποψη. Και πηγαίνουν «Soiree» επειδή εκτιμούν την αξία τού να βγαίνεις εκτός πιάτσας, σε μέρη όπου μπορείς ακόμη να παρκάρεις και να κινηθείς με άνεση. Έρχονται από κάθε γωνιά της πόλης και μένουν ακόμη και για δεύτερο ή τρίτο ποτό. Είναι φανερό ότι δεν βγαίνουν για μια τυχαία μπαρότσαρκα, αλλά γιατί ξέρουν ότι θα ακούσουν ωραία μουσική τόσο από τους ιδιοκτήτες του bar (κάτι σημαίνει αυτό!), τον Μελέτη και τον Στέλιο, όσο και από αρκετούς άλλους residents ή guests, γνωστούς από τη θητεία τους και σε άλλα αθηναϊκά street bars. Η μουσική κινείται πάντα ελεύθερα αλλά κι επιλεκτικά ανάμεσα σε αρκετά διαφορετικά μουσικά είδη, όπως lounge, electronica, soul, funk και alternative και –το κυριότερο!– δεν είναι «κασέτα». Μετά τα μεσάνυχτα του παρασκευοσάββατου, μάλιστα, το σκηνικό γίνεται… party: οι πόρτες κλείνουν για να μονώσουν τον ήχο, ενώ οι barwomen και ο DJ κουνάνε τα φωτιστικά που κρέμονται πάνω από την μπάρα κατά τη διάρκεια των αγαπημένων τους κομματιών. Καλύτερο spot η ξύλινη μπάρα με το αναπαυτικό δερμάτινο μαξιλάρι –η χαρά του πότη–, όμως κάθε γωνιά αυτού του μικρού bar έχει κάτι ενδιαφέρον για το βλέμμα σου· άλλωστε, οι τοίχοι του φιλοξενούν πάντα ενδιαφέρουσες εικαστικές εκθέσεις. Στην παρούσα φάση, concept της διακόσμησης είναι οι δίσκοι βινιλίου με εκτυπώσεις και εικαστικά έργα από το αγαπημένο… μαύρο φετίχ της μουσικής! Info

LA SOIREE DE VOTANIQUE Καστοριάς 38, Βοτανικός, 2103471401, ανοιχτό καθημερινά, από τις 7 μ.μ. Το απλό ποτό κοστίζει € 6,5 και το σπέσιαλ € 8

Περισσότερες πληροφορίες

41 Street

Ανδρέα Λεντάκη (πρώην Θράκης) 41, Υμηττός
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.