
221 μέτρα. Τόση ακριβώς είναι η απόσταση από τη γωνία του ξενοδοχείου "The Golden Age", στην Μιχαλακοπούλου, έως το τελευταίο τραπεζάκι του μονίμως κεφάτου wine bar "Junior Does Wine". Και αυτή ακριβώς είναι η οδός Μαιάνδρου, στην άλλη πλευρά του καταπράσινου μίνι πάρκου επί της προαναφερθείσας πολυσύχναστης αθηναϊκής οδικής αρτηρίας. Όσο της λείπει σε μέγεθος, το παίρνει σε ενδιαφέρον, καθώς οι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού προτάσεις τους έχουν άποψη. Τα παρακάτω μέρη δηλαδή.
"Quinn's"
Το είχε αρκετά χρόνια στο μυαλό του ο Ηλίας Μαρινάκης το μπαρ που κάποια στιγμή θα έφτιαχνε. Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και το "Quinn’s" άνοιξε τις πόρτες του στην ευρύτερη περιοχή του πρώην Χίλτον και στον αριθμό 7 της οδού Μαιάνδρου, την περασμένη Πρωταπριλιά.


Εδώ πίνεις κορυφαία Martinis κάτω από τον Κήπο των Επίγειων Απολαύσεων, αράζεις με εξίσου ενδιαφέροντα ποτά στα τραπεζάκια του εξωτερικού χώρου και ακούς ωραίες μουσικές, συντροφιά με ένα από τα πιο κουλ κοινά της πρωτεύουσας.
"Junior Does Wine"

Μια ιδιαίτερη περίπτωση wine bar είναι το "Junior Does Wine" καθώς και το μέρος που ουσιαστικά αναζωογόνησε την οδό Μαιάνδρου, παρότι άνοιξε εντός του σίκουελ του lockdown, τον Μάρτιο του 2021 και αρχικά εξυπηρετούσε μόνο σε take away.

Με χαρακτήρα street bar, αποτέλεσε από τα πρώτα μαγαζιά της νέας αθηναϊκής εποχής με τόσο χαλαρή διάθεση και μακριά από στημένα πράγματα. Στα οινικά του μενού του συναντάς must taste, value for money κρασιά, αρκετά από τα δυσεύρετα, από μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.
"Βλάσσης"
Ένα από τα πιο διαχρονικά εστιατόρια της πόλης ο "Βλάσσης". Παζλ υπέροχο από λευκοστρωμένα τραπέζια, όμορφη βεράντα στο παρκάκι με τις μουριές στα πέριξ της Μιχαλακοπούλου, ιντελεκτουέλ οικείο εσωτερικό και ιντελεκτουέλ (σκέτο) κοινό, μαζί με την καθησυχαστική ποιότητα του κλασικού σε κάθε του πιάτο.


Υπηρέτης της αστικής ελληνικής κουζίνας εδώ και δεκαετίες, με αδιαμφισβήτητα φαβορί όπως τα ντελικάτα και κομψά ντολμαδάκια με το λαμπερό κι αφράτο αυγολέμονο, τα κομψευόμενα φρυγαδέλια του, το αψεγάδιαστο χουνκιάρ και, βεβαίως, την Αθηναϊκή με σφυρίδα και κάππαρη.
"Αορίτης"
Τα έφερε από εδώ, τα έφερε από εκεί, τελικά έχει βρει τα πατήματά του ο Σήφης Μανουσέλης (και οι συνεργάτες του, ασφαλώς) με τον Αορίτη. Η ταβέρνα της οδού Μαιάνδρου, που ξεκίνησε αρχικά σαν κρητικό σημείο γεύσης, δείχνει να περνά περίοδο παρατεταμένης φόρμας πατώντας πια στο ευρύτερο φάσμα της παραδοσιακής ταβέρνας.



Ακλόνητα φαβορί στον περιεκτικό κατάλογό της καθώς και ενδιαφέρουσες κάθε φορά προτάσεις ημέρας παίζουν εδώ, με φροντίδα και καλή πρώτη ύλη από μικρούς, ψαγμένους παραγωγούς σε διάφορα σημεία της χώρας.
"Τσιμπούρι"
Το Τσιμπούρι είναι η πιο πρόσφατη άφιξη της Μαιάνδρου και άνοιξε τις πόρτες του στα τέλη Απριλίου. Συστήνεται σαν ένα κλασικό, καθαρό μπαρ. Ένας χειροποίητος χώρος, στο εσωτερικό ενός παλιού φωτοτυπάδικου, με μια μπάρα με ξύλο και λευκό μάρμαρο ακριβώς στο "έμπα" και ωραία 'αντιεκρηκτικά' φωτιστικά μπροστά της, ήσυχα χρώματα στους τοίχους και μωσαϊκό στο πάτωμα. Υπόνοιες βιομηχανικού στυλ και προσοχή σε λεπτομέρειες, επίσης υπάρχουν εδώ.


Για όσα μπαίνουν στο ποτήρι, επιλέγεις από μια μικρή signature λίστα κοκτέιλ, που περιλαμβάνει προτάσεις σαν τα Ginger Pergamondo, το Amalfi Collection και το Sherry Mule ενώ ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στα κλασικά, ώστε να σερβίρονται όλα όπως πρέπει. Έξτρα πόντοι για το γεγονός πως πρόκειται για ένα value for money μαγαζί. Το ηχητικό χαλί κινείται σε funky, χαλαρό ροκ και, γενικά, μπαρίστικη μουσική.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.