Το 'CV Distiller' επιμένει κλασικά

Το μπαρ-σημείο αναφοράς στη σκιά του (πρώην) «Χίλτον» ανανεώνει την ομάδα της μπάρας του, φρεσκάρει τη λίστα των cocktails του και παραμένει διαχρονικό.

Το 'CV Distiller' επιμένει κλασικά

Πλησιάζοντας πια την 10ετία από τότε που μετακόμισε στην τωρινή γειτονιά του και τη σχεδόν μιάμιση δεκαετία της υπάρξής του (άνοιξε για πρώτη φορά το 2010, στο Γκάζι και την οδό Κωνσταντινουπόλεως), το "CV Distiller" μπορεί να θεωρείται πια ένα από τα κλασικότερα των αθηναϊκών μπαρ. Ένα από εκείνα τα μέρη που αθόρυβα αλλά τόσο ουσιαστικά έβαλαν το δικό τους θεμέλιο λίθο στο να σχηματιστεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μπαρ σκηνές του πλανήτη, δίχως να νιώσει ποτέ την ανάγκη να "φωνάξει" αυτό που πραγματικά είναι.

Η τεράστια -ποσοτικά και ποιοτικά- συλλογή από ουίσκι και άλλα αποστάγματα, η ζεστή ατμόσφαιρα και οι laid back jazz και soul μουσικές είναι πάντοτε εκεί, συναντώντας μια διαχρονικά θαυμάσια δουλειά όσον αφορά τις λίστες των cocktails.

Το μπαρ CV Distiller 2024 7

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, το τελευταίο task έχει αναλάβει ο bar manager Ηλίας Τσιαβλής, μαζί με την ομάδα του μπαρ που αποτελούν ο Νίκος Σωτηρόπουλος, ο Γιάννης Μουλάς και ο Έκτορας Παλιεράκης. Η κάρτα που τρέχει, περιλαμβάνει 9 easygoing ποτά, σαφώς στο πεδίο του κλασικού με μικρά twists και σύγχρονες τεχνικές.

Διαβάστε Επίσης

Άκρως κατάλληλο για whisky lovers το Saratoga, που βαπτίζεται από ομώνυμη περιοχή της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Παραμένει στο Μεγάλο Μήλο και όσον αφορά το γευστικό προφίλ, καθώς πρόκειται για μια παραλλαγή του Manhattan, με γεμάτο σώμα και γλυκόπικρα στοιχεία, καθώς και μία μακρά επίγευση.

Το μπαρ CV Distiller 2024 2

Η εκδοχή του Mint Julep, Georgia Julep, περιέχει ένα blend από μπέρμπον και rye ουίσκι (με το ίδιο ακριβώς homemade μιξάρισμα φτιάχνουν και το Old Fashioned εδώ), συν την ενδιαφέρουσα προσθήκη ενός λικέρ  πυρηνόκαρπων φρούτων, στο οποίο υπερισχύει το βερίκοκο.

Το μπαρ CV Distiller 2024 5

Ουίσκι και μάλιστα καπνιστό συναντάται στο Charlie Chaplin του "CV Distiller", με το Ardbeg να είναι αυτό που τοποθετείται δίπλα στο sloe gin, σε ένα ποτό με έντονη γεύση από κόκκινα φρούτα και γλυκόξινη αίσθηση.

Καπνιστό ουίσκι (Laphroaig αυτή τη φορά) τοποθετείται και στο Toreador, που πρακτικά είναι μία Tommy's Margarita ενώ αρκετά πιο bright συστήνεται το Muscat Smash, που επιτρέπει στο αλκοόλ να ξεχωρίσει με πιο έντονο τρόπο: Με ωραία βοτανικότητα (φρέσκα φύλλα μαντζουράνας που μπλεντάρονται με σταφύλια το διασφαλίζουν) και επίσης ωραία οξύτητα, που δίνουν την ευκαιρία στο gin να λειτουργήσει τόσο με τα βότανα όσο και με τα όξινα στοιχεία του.

Το μπαρ CV Distiller 2024 4

Στο Bees Knees σε κερδίζει το σαφράν που αρωματίζει το gin καθώς και η βελούδινη υφή και στο Falernum Swizzle (ένα αντιπροσωπευτικό ποτό της tiki κουλτούρας, χαρούμενο και μίνιμαλ) η Camparάτη προσθήκη του σπιτικού φαλέρνουμ.

Προφανώς, όλα τα classics παίζουν στιβαρά ενώ η γκάμα των spirits απλώνεται σε περίπου 1500 ετικέτες single malts + 250 από οτιδήποτε άλλο. Το φαγητό -που προσεχώς θα ανανεωθεί- ακολουθεί τη λογική του bar food. Διαχρονικός άσος στο μανίκι του 'CV', το κελάρι που λειτουργεί ως αυτόνομο μπαρ κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

CV Distiller

Χατζηγιάννη Μέξη 7, Χίλτον
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.