Το μεγαλύτερο pop up cocktail bar που στήθηκε ποτέ στην Αθήνα

Η Athens Bar Week 2023 καταφθάνει με κορυφαία guest bartendings, μοναδικά events και fine drinking mingling στην αθηναϊκή πίνειν σκηνή, στο πλαίσιο του Athens Bar Show.

Athens Bar Week 2023

Η αθηναϊκή μπαρ σκηνή αποτελεί τα τελευταία χρόνια μία από τις πιο "καυτές" σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουμε ήδη. Ειδικά κατά την τελευταία δεκαετία σπουδαία μαγαζιά εμφανίστηκαν, Έλληνες bartenders συμμετέχουν/διακρίνονται σε διεθνείς διαγωνισμούς ή πραγματοποιούν αλησμόνητα guests σε εμβληματικά bars του πλανήτη και –last but not least– πίνεις καλά ποτά και περνάς όμορφα σε μέρη που συνήθως απέχουν μία ανάσα μεταξύ τους. Κερασάκι στην τούρτα, το γεγονός πως η πρωτεύουσα έχει 5 εκπροσώπους στα 100 καλύτερα μπαρ του πλανήτη. Σε όλο αυτό το στάτους που έχει παγιωθεί, έχει παίξει σημαντικό ρόλο και το Athens Bar Show - προσεχώς, θα ενισχύσει το φαινόμενο και η Athens Bar Week.

Από την Τεχνόπολη σε όλη την Αθήνα

Μπορούμε να μιλήσουμε πια με σιγουριά για ένα από τα κορυφαία του είδους του σε οικουμενικό επίπεδο, όπως άλλωστε δηλώνουν και οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι του industry από κάθε γωνιά της Γης.

Το Athens Bar Show στην Τεχνόπολη 2022
Athens Bar Show

Η διήμερη 'γιορτή' του κόσμου των μπαρ και των spirits, της φιλοξενίας και της εστίασης -καθώς και μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις ποτού για επαγγελματίες στον κόσμο- το Athens Bar Show επανέρχεται, παραμένοντας "πιστή" στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2023 οι πόρτες στο Γκάζι θα ανοίξουν για να υποδεχτούν εκθέτες και επισκέπτες.

Μπαρ και guest shifts στο Athens Bar Show
@mrfoxthebar

Παράλληλο και ανεξάρτητο πόλο έλξης για όλο το ελληνικό και διεθνές bars & spirits community αποτελεί πλέον και η Athens Bar Week, που θα τρέξει από τις 5 έως τις 9 Νοεμβρίου. Για πέντε νύχτες, τα δημοφιλέστερα σποτ της πόλης θα υποδεχθούν κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας bartending σκηνής για guest βάρδιες, αγαπημένα αποστάγματα θα στήσουν τα δικά τους pop ups και takeovers σε ξεχασμένα κτίρια, ανοίγοντας μία φρέσκια βεντάλια αναμνήσεων με επίκεντρο το μπαρ. Προφανώς, δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα πάρτι με γνωστούς DJs, fine-dining tours, master classes και άλλα μοναδικά events - αφορμές για κάθε fine food and spirits aficionado ή οποιονδήποτε νιώθει τέτοιος.

Μεταξύ των πιο γοητευτικών guests και pop ups -μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές- είναι τα εξής: Στις 5 Νοεμβρίου, μία 'μεξικάνικη καντίνα' θα κάνει την εμφάνισή της στο 'Barro Negro'.

Η μπάρα του Barro Negro στο κέντρο της Αθήνας
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στις 6 Νοεμβρίου, το παριζιάνικο 'Little Red Door' (νο.6 στα The World's 50 Best Bars 2023) θα σερβίρει στο 'The Clumsies', το 'Drink Kong' από τη Ρώμη θα βρεθεί στο κουκακιώτικο σουξέ 'Feelin' Good' και το βερολινέζικο 'Wax On' (νο.29 στα The World's 50 Best Bars 2023) θα κατασκηνώσει στην μπάρα του 'The Bar in Front of the Bar'.

Athens bar week_Little Red Door

Το μπαρ του The Clumsies, worlds 50 best bars 2022

Athens bar week_Wax On

The World’s 50 Best Bars_The Bar In Front Of The Bar 2

Την ίδια μέρα, από το μπαρ του 'Line Athens' θα παρελάσουν οι Giorgio Bargiani, Leonardo Leuci, Tommaso Cecca, Saverio Casella, Emanuel Minez και Paulo Gomez. Παράλληλα, στο 'A for Athens' θα στηθεί το 'A for Aperitivo'.

Το 'Beauty Killed the Beast' θα επιμείνει ελληνικά, φιλοξεώντας το απόγευμα της Δευτέρας τα θεσσαλικά μπαρ 'Ρετούς' (Τρίκαλα), Red Nose (Βόλος) και Sips + Sins (Λάρισα). 

Η μπάρα του Line Athens
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στις 7 Νοεμβρίου, στο 'Athenee' θα φτιαχτούν ποτά από τις ομάδες των 'Maybe Sammy' (νο.15 στα The World's 50 Best Bars 2023) και 'Giardino Gucci 25', με το μεξικάνικο 'Hanky Panky' (νο.22 στα The World's 50 Best Bars 2023) να πιάνει πόστο στη μπάρα του '7 Jokers' και τα 'Zest' και 'CoChinChina' (νο. 18 και νο.26 στα The World's 50 Best Bars 2023) να αναλαμβάνουν βάρδια στο 'The Clumsies'.

Athens bar week_Maybe Sammy

Επίσης στις 7/11, στο 'Λοκάλι', το 'Avra' του 'Four Seasons Astir Palace Hotel Athens' μετακομίζει για ένα βράδυ (από τις 20.00 έως τις 23.00) από την αθηναϊκή Ριβιέρα στου Ψυρρή, για ένα μοναδικό FS takeover. 

Τα μπαρ του Four Seasons στο Λοκάλι κατά την Athens Bar Week

Συγκεντρώνει κάτω από την ίδια στέγη μερικούς από τους κορυφαίους bartenders του πλανήτη που σερβίρουν σε μπαρ της σημαντικής ξενοδοχειακής αλυσίδας και υπόσχεται μία σπουδαία cocktail βραδιά: Η κατά περίσταση οικοδέσποινα bar-lady Manon Kapfer θα καλωσορίσει τους Philip Bischoff, Keith Motsi, Jonathan Gabbay και Ashish Sharma, Nicolas Castro και Νίκο Ταχμάζη.

Παραμένοντας στην 7η ημέρα του τρέχοντος μήνα, στο 'Beauty Killed The Beast' θα υπάρξει γενικευμένο κυπριακό take over ('Notes And Spirits', 'Ukiyo' και Ανδρέας Μακρής) ενώ στο 'Odori' θα έρθει το 'Mimi Kakushi' (νο.40 στα The World's 50 Best Bars 2023) από το Ντουμπάι.

NAKED ATH. ΜΠΑΡ 6

Athens bar week_Alex Frezza

The 7 Jokers

Athens bar week_Hanky Panky

To 'Hanky Panky' θα σερβίρει και στο 'Naked Ath.' στις 8/11 - την ίδια μέρα θα μπορείς να πιεις ποτά με τους Schofields ('Schofield bar' από το Μάντσεστερ) και τον Alex Frezza ('L'Antiquario' στη Νάπολη, νο.44 στα The World's 50 Best Bars 2023) που μοιράζονται την guest shift στο 'Line Athens'. Στο 'Odori', θα πάρει τα ηνία το 'Panda & Sons' από το Εδιμβούργο (νο. 39 στα The World's 50 Best Bars 2023). 

Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ODORI

Το μπαρ Beauty Killed the Beast

To 'Two Schmucks' της Βαρκελώνης θα σερβίρει στο 'Beauty Killed The Beast' - την αμέσως επόμενη ημέρα, στο ίδιο μέρος θα φιλοξενηθεί το 'Covor Speakeasy Bar' από το Κισινάου της Μολβαδίας.

> Γενικά, μπορείς να ενημερώνεσαι για όλα τα παράλληλα guest shifts και events εδώ.

Κερασάκι στην τούρτα της Athens Bar Week, το ABW International Closing Party. Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, η κεντρική αυλή του Technopolis City of Athens μεταμορφώνεται στο μεγαλύτερο cocktail party. Μοναδικά ποτά από μερικά εκ των The World's 50 Best Bars -εγχώρια και διεθνή- μαζί με street food γεύσεις και μουσικές επιλογές από διάσημους DJs.


Info

Athens Bar Show 2023: 7 και 8 Νοεμβρίου 2023, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. 
Είσοδος στην Έκθεση: 7 & 8/11 →10:00- 19:00/ Closing Party: 9/11 →18:30 - 23:30
www.athensbarshow.gr

Το εισιτήριο εισόδου στο Closing Party κοστίζει €15 και περιλαμβάνει δύο κοκτέιλ/ποτά.  

Athens Bar Week 2023: 5 έως 9 Νοεμβρίου 2023, athensbarweek.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

7 Jokers (The)

Βουλής 7, κέντρο
  • Bars

A For Athens

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι
  • Bars

Clumsies (The)

Πραξιτέλους 30, κέντρο
  • Bars

Odori Vermuteria Di Atene

Σκουλενίου 2, κέντρο
  • Bars

Beauty Killed the Beast

Παραμυθιάς 14, Κεραμεικός
  • Bars

Athénée

Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Λοκάλι (Το)

Σαρρή 44, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Barro Negro

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, κέντρο
  • Bars

Line Athens

Αγαθοδαίμονος 37, Kάτω Πετράλωνα
  • Bars

Naked Ath.

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, κέντρο
  • Bars

Bar in Front of the Bar (The)

Πετράκη 1, Αθήνα
  • Bars

Feelin' Good

Γεωρ. Ολυμπίου 8, Κουκάκι
  • Bars

Avra Bar

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.