Merlin London Dry Gin: Με αγάπη από την Κέρκυρα

Φρέσκο και με κορφιάτικο ταμπεραμέντο, το νέο «καμάρι» της «Lazaris Distillery & Artisan Sweets» του Κωνσταντίνου Λάζαρη, διαθέτει στο ενεργητικό του σημαντικές διακρίσεις από έγκριτους εγχώριους και διεθνείς θεσμούς γευσιγνωσίας.

Merlin

Με παρουσία ελάχιστων μόνο μηνών στην αγορά, παραγωγή και απόσταξη σε μικρές παρτίδες αποκλειστικά στην Κέρκυρα, το φρέσκο, με κορφιάτικο ταμπεραμέντο "Merlin London Dry Gin" της "Lazaris Distillery & Artisan Sweets" του Κωνσταντίνου Λάζαρη, διαθέτει στο ενεργητικό του σημαντικές διακρίσεις από έγκριτους εγχώριους και διεθνείς θεσμούς γευσιγνωσίας (AFFA-Χρυσό Βραβείο, Newcomer product of the year, LSC-Ασημένιο βραβείο, Gourmet Excibition-Specialist Awards, Χρυσό Βραβείο). 

Κωνσταντίνος Λάζαρης
Ο Κωνσταντίνος Λάζαρης 

Η ιστορία της "Lazaris Distillery & Artisan Sweets" ξεκίνησε το 2005 από τον Κωνσταντίνο Λάζαρη, που, εμπνευσμένος από την ιστορία, τις γεύσεις και τα αρώματα της Κέρκυρας, συνεχίζει τη γαστρονομική παράδοση του νησιού λανσάροντας λικέρ και χειροποίητα, παραδοσιακά κερκυραϊκά γλυκίσματα. Το "Merlin London Dry Gin" είναι το πιο πρόσφατο "καμάρι" του και μιλά πολύ υπερήφανα για την παραγωγή και τις διακρίσεις που έχει αποσπάσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τονίζοντας ότι η πρώτη του επίσημη εμφάνιση σε ευρύ κοινό έγινε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο στο Athens Bar Show. Μάλιστα, ήδη ξεκίνησε και διεθνή καριέρα σε Βέλγιο, Γαλλία, Βρετανία και Αυστραλία ενώ αναμένεται προσεχώς να το δούμε σε περισσότερες ελληνικές μπάρες. 

Η σύνθεση του πολύπλοκου αρωματικού και γευστικού προφίλ του αρκευθούχου αυτού αποστάγματος, συμπληρώνεται από εκχύλισμα Kumquat, γνωστό και ως "χρυσό πορτοκάλι", που έφερε ο Sydney Merlin στην Κέρκυρα το 1924, μαζί με ανθικές νότες λεβάντας. Προέρχεται από 100% αποστάξη χωρίς καμία επιπλέον προσθήκη -πέρα από το νερό για την αραίωση- ενώ στην μπάρα αναδεικνύει τις χάρες του σε ένα εκλεπτυσμένο dry Martini, ένα δροσιστικό και αφρώδες τζιν τόνικ και βοτανικά κοκτέιλ ξεδιπλώνοντας μια ενδιαφέρουσα ιστορία σε κάθε γουλιά. Ο παραγωγός του πάντως, αφήνει μεν στη διακριτική ευχέρεια του κάθε bartender και mixologist τη δημιουργική διαδικασία, ωστόσο προτείνει, για την καλύτερη ανάδειξή του, σε ένα κλασικό κοκτέιλ όπως το gin tonic, την επιλογή απλού tonic, χωρίς ιδιαίτερα αρώματα και το γαρνίρισμα με φρέσκο κουμκουάτ ή μια φλούδα πορτοκάλι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τα πιο δημοφιλή ποτά του πλανήτη αυτή τη στιγμή

Όλα όσα έδειξε η έγκριτη λίστα του Drinks International για το 2024.

Το Monkey Shoulder αναζητά τους καλύτερους bartenders

Το Ultimate Bartender Championship έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Oliver Hunteman και Νick Warren έρχονται αυτό το ΣΚ στο "Bolivar"

Ο Μάης ξεκινά γεμάτος χορό στην παραλιακή.

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.