Στο "Λοκάλι" εξακολουθούν να φτιάχνουν ποτά για τον κόσμο

Η πιο φρέσκια φουρνιά ποτών στην pub α λα γκρεκ του Ψυρρή έχει άποψη και γίνεται εύκολα όσο και νόστιμα κατανοητή.

Η μπάρα στο Λοκάλι @tolokali

Φιλόξενο, άμεσο, κατανοητό, νόστιμο. Έχουν περάσει περίπου 3,5 χρόνια από την πρώτη στιγμή που το "Λοκάλι" συστήθηκε στο κοινό της Αθήνας -παραλαμβάνοντας τη χωροταξική σκυτάλη από το σημείο που κάποτε φιλοξενούσε το "Cine Ψυρρή"- αλλά η pub α λα γκρεκ που οραματίστηκαν και έκαναν πράξη οι Δημήτρης Κιάκος, Χριστίνα Μοάτσου, Κώστας Σκουλικαράκης και Ρένος Γραμμένος διατηρεί ατόφιες τις βασικότερες αρχές της. Μία επιπρόσθετη σε αυτές σχετίζεται με τη σοβαρή δουλειά εντός της μπάρας, που για ακόμη μία φορά έχει κάτι να πει. 

Λοκάλι 1

Ένα από τα πράγματα που μου αρέσουν γενικότερα στο "Λοκάλι" και στα ποτά του, είναι πως αυτά γίνονται αντιληπτά στον καθένα. Η δουλειά, οι παρασκευές και το μαγείρεμα στο εργαστήριο μπαίνουν στο ποτήρι κάθε φορά. Αλλά κυρίως, βγαίνουν στις γουλιές με τρόπο εξαιρετικά κατανοητό συγκριτικά με τα όσα έχουν προηγηθεί της παρασκευής τους. Είναι φαινομενικά απλά αλλά σε καμία των περιπτώσεων απλοϊκά. 

Μία ματιά στη 'Retrospect 22-23'

"Η λογική μου ήταν πάντοτε να κάνουμε ποτά αληθινά, για τον κόσμο ρε παιδί μου. Δε διαφοροποιηθήκαμε και πάλι. Μου αρέσουν πολύ οι τεχνικές, το να προχωράς μπροστά πάντοτε αλλά είναι εξίσου σημαντικό να φτιάχνεις ποτά που εύκολα μπορεί να πιει ο άλλος. Υπάρχει τεχνική, σκέψη, πολλή δουλειά από πίσω. Όμως θέλουμε να βγαίνει το τελικό αποτέλεσμα τόσο κοντά στον χαρακτήρα του μαγαζιού όσο και στον κόσμο που μας επισκέπτεται. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου" μου λέει ο Δημήτρης Κιάκος, προτού μου εξηγήσει τη φιλοσοφία του 'Retrospect 22-23', του μενού που τρέχει αυτή την εποχή και φέρει τη σφραγίδα του ίδιου, του Ηλία Στεργιόπουλου, του Γιάννη Μηλιώτη και της υπόλοιπης ομάδας του μπαρ.

Το εσωτερικό στο Λοκάλι

Πρόκειται ουσιαστικά για μία κάρτα-ανασκόπηση της περιόδου που πέρασε αλλά και μία ματιά σε εκείνη που έρχεται, με focus στην ουσία και -μεταξύ άλλων- ένα πολύ έξυπνο section με επεξήγηση για το γευστικό προφίλ του κάθε ποτού, ώστε να είναι ξεκάθαρα βασικά πράγματα για τον επισκέπτη.

Η λίστα χωρίζεται σε 4 μέρη, ξεκινώντας με τα New Fashioned Alcoholic Beverages που είναι ουσιαστικά οι νέες συνταγές, συν μερικές ακόμη από τα παλαιότερα μενού, όπως το αειθαλές Jakes Leg. Έπειτα ακολουθούν τα Old Fashioned και τα Negronis, για να ολοκληρωθεί ο κατάλογος με τα Fancy Classics - τα (λίγο) πειραγμένα κλασικά. 

Στην περίπτωση των New Fashioned Alcoholic Beverages, το Pop Corn Martini και το Radioactive Sour ενδείκνυνται για τους fans των γλυκόξινων αλκοολικών απολαύσεων, έχοντας το καθένα τη δική του ιδιαίτερη πινελιά: Στο πρώτο, η γλυκύτητα που προσδίδει το άρωμα μπισκότου Μιράντα που έχει προσαρμοστεί στο gin μπλέκει ωραία με τον φρέσκο χυμό λεμονιού και το λικέρ πορτοκαλιού,  με το ποπ κορν πορτοκάλι στη γαρνιτούρα να ολοκληρώνει το κάδρο ενώ στο αισθητά πιο όξινο και ελαφρώς πιο πικάντικο δεύτερο προαναφερθέν ποτό, το αρωματισμένο με ανθό μοσχοκάρυδου, τσάι και τζίντζερ gin δένει όμορφα με τις νότες βανίλιας.

Νέα ποτά στο Λοκάλι_Pop Corn Martini
Το Pop Corn Martini

Το Baby Daiquiri από την πλευρά του φέρνει περισσότερα αρωματικά στοιχεία, σε ένα ενδιαφέρον μπλεντάρισμα παλαιωμένου ρουμιού με κόκκινο μήλο και μείγμα μπαχαρικών, που τα συνοδεύει μία νόστιμη χειροποίητη κρέμα μήλου-παντζαριού-τζίντζερ στο εξωτερικό μέρος του ποτηριού.

Νέα ποτά στο Λοκάλι 2
Το Baby Daiquiri

Στο ιδιαιτέρως αγαπητό διαχρονικά πεδίο του Negroni, διαπιστώνουμε πως έχει διατηρηθεί το best seller Adam & Eve, ενώ το Mabel έχει υποστεί ένα rebranding με τη χρήση O/purist, που λειτουργεί πολύ καλά με βούτυρο κακάο και σμέουρα, δίχως να ξεφεύγει από τη ραχοκοκαλιά του κλασικού cocktail.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η λευκή εκδοχή, όπου όλο το ποτό είναι αρωματισμένο με γιαούρτι, μάτσα και εκχύλισμα βανίλιας, γαρνιρισμένο α λα Gibson με πίκλα κρεμμυδιού, σε ένα συνολικά έξυπνα ισορροπημένο αποτέλεσμα.

Νέα ποτά στο Λοκάλι_Mabel Negroni
Το Mabel Negroni
To White Negroni στο Λοκάλι
Το White Negroni

Αν πάλι ανήκεις στη συνομοταξία των Old Fashioned aficionados, τότε μάθε πως θα βρεις τρεις επιλογές - και οι τρεις αρκετά boozy: Το γλυκό και αρωματικό Olive Oil & Raisin, το umamίσιο Pandan & Sichuan Pepper και το λίγο πιο πικάντικο Gingerbread.

Φινάλε με τα Fancy Classics, εκεί όπου η Gina Colada αποτελεί την απόδειξη πως το gin (στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιείται Engine) μπορεί να υποστηρίξει σωστά το προφίλ του εξωτικού ροφήματος, ούσα η πιο ευχάριστη επιλογή για όλους εκείνους που θέλουν να έχουν πάντα και παντού μία αίσθηση καλοκαιρινών διακοπών.

Η Gina Colada στο Λοκάλι
Η Gina Colada

Σαφώς πιο ιντριγκαδόρικη είναι η οπτική για το Clover Club, τα δομικά στοιχεία του οποίου συμπυκνώνονται σε μία παρασκευή και μαζί με τη γαρνιτούρα του ποπ-κορν βατόμουρου, συναντούν την αλκοολική βάση του Mataroa

Νέα ποτά στο Λοκάλι_Clover Club
To Clover Club

Πήρες λοιπόν μία ιδέα για το τι θα σταθεί στην μπάρα, πλάι στις ούτως ή άλλως εθιστικές τηγανητές μπάμιες, ένα από τα πιο under the radar bar foods της Αθήνας. Παρεμπιπτόντως, την κουζίνα στο "Λοκάλι" αναλαμβάνει ως επικεφαλής ο ταλαντούχος Αποστόλης Καραούζος, ήδη μέλος της ομάδας.  

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Λοκάλι (Το)

Σαρρή 44, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.