"Abstract Athens": Η μεταμοντέρνα τέχνη πιάνει μπάρα

Ένα νέο, πολύ ιδιαίτερο street bar ήρθε να προστεθεί στην πολύ ενδιαφέρουσα γειτονιά ανάμεσα από την Ερατοσθένους και την πλατεία Προσκόπων.

Abstract

"How Long Is Now". H μεγάλη neon επιγραφή που αντικρίζει κανείς σχεδόν μόλις περάσει την πόρτα του ολόφρεσκου spot στον αριθμό 10 της οδού Αρκτίνου δίνει ένα hint για το ύφος του "Abstract Athens", που προστέθηκε στις επιλογές της πάντα ζωντανής γειτονιάς ανάμεσα στην Ερατοσθένους και την πλατεία Προσκόπων, μόλις πριν μερικά 24ωρα. Το street bar/ νεομπιστρό είναι σαφέστατα επηρεασμένο από το κίνημα της μεταμοντέρνας τέχνης: Για παράδειγμα, το λογότυπό του "αποδομείται" σε τοίχους, πόρτα και δάπεδο, σχηματικά και χρωματικά, ενώ κάθε εικαστική πινελιά στο χώρο έχει την ιστορία και τη σημασία της. 

Abstract

Abstract

 

Διαβάστε Επίσης

Τα vibes φέρνουν κάτι από Βερολίνο και Παρίσι, εκεί όπου συναντάς αντίστοιχα σύγχρονα μέρη που φέρνουν με επιρροές από κάθε γωνιά του πλανήτη. Πίσω από το "Abstract Athens" βρίσκονται οι Χρήστος Αξαρλής και Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος, που μόνο άγνωστους δεν τους λες στο σύμπαν της αθηναϊκής μπαρογραφίας. Οι δυο τους υπογράφουν την κάρτα των cocktails, που περιλαμβάνει 10 signature επιλογές βασισμένες σε κλασικές συνταγές, όλες όμως με έμπνευση από τις βασικότερες τεχνικές που αποτέλεσαν τις απαρχές του abstract. Αυτές, παραχωρούν τις ονομασίες τους σε twisted classics και έτσι στη λίστα βλέπουμε προτάσεις όπως το Marble Daiquiri, την Splatter Margarita ή την Memphis Colada. Επιπλέον, σερβίρονται δέκα προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, καθώς και 6 μπύρες.

Abstract

Abstract

 

Προσεχώς το "Abstract Athens" θα σερβίρει και φαγητό, υπό την επιμέλεια των Χρήστου Τσακίρη και Γιάννη Γκούτσιου. Ξεκινώντας από το πρωί με open nordic σάντουιτς που θα εκτείνονται γευστικά από το απλό combo ντοματίνι-μπουράτα και θα εκτείνεται μέχρι το αρκετά πιο ιδιαίτερο χέλι-κόκκινα φρούτα, ενώ δύο προτάσεις σε σαλάτα θα είναι διαθέσιμες για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Το βράδυ, το "Abstract Athens" θα τιμά ένα από τα πρώτα bar foods, το hot dog (το οποίο, για την ιστορία, σέρβιρε το 1911 το παριζιάνικο "Harry's New York Bar"). Και σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρχει κάποια απλή εκδοχή (κάρι-κέτσαπ-λουκάνικο) αλλά και μία πιο ασυνήθιστη (με μάνγκο και γαρίδα).

Περισσότερες πληροφορίες

Abstract Athens

Αρκτίνου 10, Παγκράτι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.