Margarita day: Μην τη μαδάς, πιες την, σε 5 μπαρ που τη γιορτάζουν

Με αφορμή την παγκόσμια γιορτή του θρυλικού κοκτέιλ στις 22 Φεβρουαρίου, συγκεντρώσαμε τα spots με τις καλύτερες, κλασικές και μη, εκδοχές του.

Margarita day: Μην τη μαδάς, πιες την!

Αν αναζητούσαμε το πιο γνωστό κοκτέιλ, σίγουρα η iconic Margarita θα έπαιρνε με άνεση την πρωτιά. Ο συνδυασμός της τεκίλας με τα εσπεριδοειδή και το αλάτι κερδίζει τους ουρανίσκους όλου του πλανήτη εδώ και δεκαετίες, ωστόσο κανείς δεν ξέρει πότε και πώς γεννήθηκε η συνταγή της. Η επικρατέστερη (και βαρετότερη) εκδοχή τοποθετεί το ντεμπούτο της στο Ακαπούλκο του 1948, όπου προσφέρθηκε ως κέρασμα σε μια εκδήλωση. Εμείς προτιμάμε τις πιο πικάντικες (σαν τη spicy εκδοχή της) ιστορίες, όπως αυτή που θέλει να δημιουργήθηκε για μια όμορφη χορεύτρια από το Μεξικό, τη Marjorie King Rita De La Rosa, η οποία έπινε μόνο τεκίλα, και ο bartender Carlos Herrera δημιούργησε τη Margarita, το 1938, για να την απολαμβάνει πριν από τις παραστάσεις της. 

Τελικά, αυτό που έχει σημασία είναι ότι μέχρι σήμερα αποτελεί δημιουργική έμπνευση για όλους τους mixologists και αγαπημένη επιλογή για το κοινό. Με αφορμή την παγκόσμια μέρα της γιορτής της, δοκιμάζουμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες Margaritas της πόλης, εντοπίζοντας αυθεντικές συνταγές, perfect εκτελέσεις και ευρηματικές παραλλαγές. 

Γαλανόλευκη στο "Τiki Athens"

margarita tiki athens

Τα βασικά συστατικά της Margarita είναι τρία: τεκίλα, λάιμ και triple sec (λικέρ πορτοκάλι). Δεν αρκεί επομένως μια καλή τεκίλα για ένα τίμιο αποτέλεσμα· θα πρέπει όλα τα υλικά να είναι διαλεχτά. Στο "Tiki Athens" κάνουν τη διαφορά με ένα ελληνικό triple sec, το Daisy, από την Pony and Jigger. To Daisy είναι κομψό, φινετσάτο, με διακριτικές νότες φλούδας πορτοκαλιού, μανταρινιού, περγαμόντου και curacao, που εμπλουτίζει τη Margarita και προσφέρει τέλειες ισορροπίες. Τέλος, παίζουν με το αλάτι στο χείλος του ποτηριού, δημιουργώντας διαφορετικά μείγματα με μπαχαρικά. Στις 22 Φεβρουαρίου θα γιορτάσουν προσφέροντας τον απόλυτο συνδυασμό με tacos.  

Μπλε στο "Mexico mi Amor"

Tiki Athens

Στο Κολωνάκι προσγειώθηκε ένας πανέμορφος χώρος με καθαρόαιμο μεξικάνικο DNA: Το "Mexico mi amor" μας βγάζει γευστικό διαβατήριο για την terra latina μέσα από πιάτα που φέρουν την υπογραφή του Θάνου Στασινού και πρωτότυπες Margaritas. Ένα τέτοιo παράδειγμα είναι η πρωτοποριακή Blue Maria, που ευωδιάζει μοσχολέμονο και πορτοκάλι από τα νησιά Curacao. Εξίσου καλή και πληθωρική είναι η Frida Kahlo, με νότες μάνγκο, μοσχολέμονου και πιπεριάς τσίλι. Δοκιμάστε τες στην εντυπωσιακή μπάρα με latin υπόκρουση και τρώγοντας κοτόπουλο με περουβιανή σάλτσα ή χοιρινό της Ιβηρικής Χερσονήσου. 

Με twist στο "Zebra" 

ΣΕΞΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ZEBRA ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ
Zebra

Όπως μας λέει ο Ηλίας Μαρινάκης, που έχει αναλάβει το συντονισμό του bar, η Margarita τους είναι κλασική, με πολλή αγαύη και πολλή αγάπη. Ο έμπειρος Χρήστος Χουσέας, που έχει επιμεληθεί την cocktail list, έχει κάνει μια ιντριγκαδόρικη αντιπαραβολή ανάμεσα σε perfect serve κλασικά κοκτέιλ και τα alter ego τους, δηλαδή πειραγμένες must try συνταγές. Έτσι, η κλασική Margarita προκύπτει από 100% τεκίλα αγαύης reposado με νέκταρ αγαύης και λάιμ, ενώ το twist της, Major Arcana, έχει έξτρα πινελιές από χαμομήλι, κίτρο, σπόρους μουστάρδας και ροζ γκρέιπφρουτ. Τις απολαμβάνεις στην επιβλητική μπρούτζινη μπάρα και αποφασίζεις ποια είναι η αγαπημένη σου. 

Frozen, και όχι μόνο, στα "Amigos" 

amigos

Στα "Αmigos" της Γλυφάδας και της Νέας Σμύρνης, οι κανάτες με την κρυφή συνταγή της Frozen Margarita αδειάζουν σε χρόνο dt. Η head bartender Κατερίνα Κρητικού μάς αποκάλυψε μερικά από τα μυστικά της, όπως οι πειραγμένες αναλογίες και η αποκλειστική χρήση τεκίλας traditional. Πέρα από τα κλασικά, προτείνουν δύο εκδοχές της Tommy's Margarita, την τσίλι, που φτιάχνεται με πάπρικα, και την καπνιστή, που προέρχεται από ένα συνδυασμό τεκίλας και μεσκάλ. Στις 22 του μήνα θα γιορτάσουν με 1+1 Frozen Margaritas.  

Spicy στο "Pancho" 

Pancho

Το ανθισμένο σκηνικό του μεξικάνικου του Μικρολίμανου, οι τοιχογραφίες και τα ζωηρά μπλε, κόκκινα και πράσινα χρώματα δημιουργούν μια εικόνα απόλυτα ταιριαστή με την απόλαυση μιας Margarita. Ο bartender Χρήστος Μάρκου επιμελείται αριστοτεχνικά το μενού, στο οποίο αξιοποιεί φρέσκα τροπικά φρούτα, φυσική τσίλι πιπεριά και σπιτικές μείξεις μπαχαρικών. Στη Spicy βερσιόν χρησιμοποιεί επίσης το Daisy της Pony and Jigger με φρέσκα κόκκινα φρούτα, ένα δικό τους σιρόπι μπαχαρικών και καυτερή πιπεριά. Highlight, το μείγμα από καπνιστό αλάτι, αλάτι Ιμαλαΐων και ανθό αλατιού, που μπαίνει στο χείλος του ποτηριού. Ειδικά για τις 22 Φεβρουαρίου, η Margarita με Daisy triple sec σε συνδυασμό με tacos θα προσφέρεται σε τιμή-έκπληξη.

Περισσότερες πληροφορίες

Amigos

Κύπρου 65Α, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Tiki Bar Αthens

Φαλήρου 15, Κουκάκι
  • Bars

Amigos

Μεγ. Αλεξάνδρου 70, Ν. Σμύρνη
  • Ethnic κουζίνες

Zebra Bar

Περικλέους 7, Νέο Ψυχικό
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/04/2024

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event