Στο «Kimer’s» η έξοδος γίνεται παιχνίδι για όλη την οικογένεια

Ένα νέο bar-restaurant στην Άνω Γλυφάδα με ευρωπαϊκό αέρα και μεσογειακές γεύσεις καλοδέχεται μικρούς και μεγάλους, αντιμετωπίζοντας παιδιά και ενηλίκους ισότιμα απέναντι στη διασκέδαση, τη βόλτα και τη γευστική εμπειρία.

Στο «Kimer’s» η έξοδος γίνεται παιχνίδι για όλη την οικογένεια

Γυρνώντας τόσα χρόνια σε μπάρες και εστιατόρια, δεν είχα σκεφτεί ποτέ τη δυνατότητα κοινής εξόδου με τα ανήλικα μέλη μιας οικογένειας. Ως νέα μητέρα, άρχισα να αναζητώ στέκια με concept που να εξυπηρετεί μικρούς και μεγάλους, δεν άργησα να διαπιστώσω, όμως, ότι οι επιλογές στους κλασικούς προορισμούς είναι πολύ περιορισμένες: Ευτυχώς υπάρχουν εξαιρέσεις σ’ αυτό τον κανόνα, χάρη σε νεοσύστατα εγχειρήματα, τα οποία κάνουν δημιουργικό focus στα παιδιά.

Μια τέτοια περίπτωση είναι το «Kimer’s», στην ανανεωμένη οδό Γεννηματά της Άνω Γλυφάδας, που έκανε το ντεμπούτο του πριν από την καραντίνα και με την επανεκκίνηση ανέβασε αμέσως στροφές, επιδεικνύοντας, πέρα από γευστικά, και κοινωνικά αντανακλαστικά. Πρόκειται για ένα all day bar restaurant που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, καθώς είναι στημένο έτσι ώστε να καλοδέχεται τους ανθρώπους όλων των ηλικιών, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο, με στόχο να περνάνε όλοι καλά. Δημιούργημα της Ράνιας Ατματζίδου-Αγιοστρατίτη και του συζύγου της Γιάννη Αγιοστρατίτη, το μαγαζί με λογότυπο ένα λιοντάρι με γυαλιά πήρε το όνομά του από τα αρχικά των ιδιοκτητών και των παιδιών τους, της Κατερίνας, της Μαρίας και της Ελισάβετ. Αντικατοπτρίζει την ανάγκη να νιώθουν ευπρόσδεκτοι σε ένα μέρος ως οικογένεια και συγκεντρώνει τις εμπειρίες από τα ταξίδια τους στο εξωτερικό.

Στο «Kimer’s» η έξοδος γίνεται παιχνίδι για όλη την οικογένεια - εικόνα 1

Στην όμορφη αυλή, ανάμεσα στα καλαίσθητα τραπέζια, είναι παραταγμένα χνουδωτά ζωάκια και δεκάδες κουτιά με δημοφιλή στους μικρούς δημητριακά, όπως Reese’s Puffs, Frootloops και Luckycharms. Στη δεύτερη ματιά, εντοπίζεις τους χώρους δραστηριοτήτων, με τα επιλεγμένα ξύλινα παιχνίδια και επιτραπέζια, το εργαστήρι κατασκευής λούτρινων και το πριβέ σινεμά για προβολές ταινιών και play station. Στο εργαστήρι, που όμοιό του δεν έχει υπάρξει ξανά στην Ελλάδα, τα παιδιά μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε πολλά ζωάκια και να τα φτιάξουν από την αρχή με τα χέρια τους, να τα γεμίσουν και, στο τέλος, να προσθέσουν μια καρδιά στο δημιούργημά τους. Έτσι του «δίνουν ζωή» και αποκτούν ένα δικό τους κουκλάκι, και μάλιστα με πιστοποιητικό γέννησης.

Στο μενού ξεδιπλώνονται προτάσεις για πλούσιο πρωινό και brunch, μεσημεριανό και βραδινό με αβανταδόρικα υλικά, ενώ υπάρχει ξεχωριστή λίστα ειδικά για τα παιδιά. Για να τα συνοδεύσετε όλα αυτά, θα βρείτε μια σειρά από προτάσεις από ποιοτικό καφέ, βοτανικά μείγματα, detox ροφήματα και αξιόλογες ετικέτες κρασιών μέχρι ευρηματικές μείξεις στο σέικερ.

Στο «Kimer’s» η έξοδος γίνεται παιχνίδι για όλη την οικογένεια - εικόνα 2

Τα πιάτα επιμελείται ο Αλέξανδρος Χατζηχαλκιάς, παρουσιάζοντας μια νόστιμη και comfort εκδοχή αγαπημένων μεσογειακών συνταγών, με πιο δημοφιλή το mac ‘n’ cheese και τις παπαρδέλες ραγού. Στην ενότητα των κοκτέιλ, οι μείξεις χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: τα κλασικά με twist, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το εξαιρετικό τροπικό Mai Tai, τα ιντριγκαδόρικα house cocktails, όπως το δροσερό Jungle Picnic με βάση το παλαιωμένο ρούμι και το αρωματικό Jalisco Flower όπου η τεκίλα ενώνεται με τη μαστίχα, και τα perfect serve Gin tonic, στα οποία τέσσερις premium προτάσεις διαφορετικών gin αναμειγνύονται με 3 cents και γαρνιτούρες εσπεριδοειδών, ελιάς, βασιλικού και δυόσμου, και, τέλος, η πολύ ξεχωριστή ενότητα με τα New Age 1930, όπου θα βρείτε, μεταξύ άλλων, ένα εκρηκτικό Zombie και ένα ανατρεπτικό Bee’s Knees.

Όσο οι γονείς ανακαλύπτουν τις ωραίες γεύσεις και χαλαρώνουν, τα παιδιά βρίσκουν τον δικό τους χώρο να εκφραστούν με τη βοήθεια της παιδαγωγού. Κάθε εβδομάδα κάτι νέο προστίθεται στην ατζέντα του μαγαζιού, από family comedy shows, ομιλίες από συμβούλους και θεατρικές παραστάσεις μέχρι παρουσιάσεις βιβλίων και θεματικές γευστικές βραδιές με άρωμα Μεξικού και Ανατολής. Η Ράνια δεν θεωρεί το μαγαζί της kids friendly. Για εκείνη ο όρος είναι προσβλητικός, αφού αντιμετωπίζει τα παιδιά σαν μικροσκοπικούς ενηλίκους που είναι απλώς ευπρόσδεκτοι. Η ομάδα του «Kimer’s» τους αντιμετωπίζει όλους ως ίσους, είτε χρειάζονται βοήθεια για να ανέβουν στην μπάρα του μαγαζιού είτε για να παίξουν.

Η Ράνια δεν θεωρεί το μαγαζί της kids friendly. Για εκείνη ο όρος είναι προσβλητικός, αφού αντιμετωπίζει τα παιδιά σαν μικροσκοπικούς ενηλίκους που είναι απλώς ευπρόσδεκτοι. Η ομάδα του «Kimer’s» τους αντιμετωπίζει όλους ως ίσους, είτε χρειάζονται βοήθεια για να ανέβουν στην μπάρα του μαγαζιού είτε για να παίξουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τα πιο δημοφιλή ποτά του πλανήτη αυτή τη στιγμή

Όλα όσα έδειξε η έγκριτη λίστα του Drinks International για το 2024.

Το Monkey Shoulder αναζητά τους καλύτερους bartenders

Το Ultimate Bartender Championship έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Oliver Hunteman και Νick Warren έρχονται αυτό το ΣΚ στο "Bolivar"

Ο Μάης ξεκινά γεμάτος χορό στην παραλιακή.

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.