Πέντε σημεία για να απολαύσετε τον ανερχόμενο cold brew

Ο cold brew είναι μια αναζωογονητική κατηγορία καφέ, που ήρθε για να μείνει. Ιδού πέντε spots για να μυηθείτε στη δροσιά του.

Πέντε σημεία για να απολαύσετε τον ανερχόμενο cold brew

Η καθημερινή συνήθεια του καφέ τα τελευταία χρόνια έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Γνωρίσαμε τις τάσεις, μάθαμε τους specialty και single origin και μπήκαμε σε έναν συναρπαστικό κόσμο με απρόσμενα ευρύ αρωματικό και γευστικό φάσμα. Πλέον πέρα από το διαχωρισμό σε Αrabica και Robusta, υπάρχουν οι καταγωγές, οι φάρμες, το καβούρδισμα, μέχρι και ο τρόπος εκχύλισης, ενώ ξεφυτρώνουν διαρκώς εξειδικευμένα coffee bars και coffee shops που προσφέρουν tailor made φρέσκους καφέδες. Κάπως έτσι γνωρίσαμε τον ανερχόμενο cold brew, που ταιριάζει τέλεια με τις υψηλές θερμοκρασίες. Κι όμως, είναι καφές φίλτρου με κρύο νερό! H κρύα εκχύλιση, προσφέρει μυρωδάτο αποτέλεσμα, με ευχάριστη, χαμηλή οξύτητα και γοητευτική γλυκύτητα. Κάνουμε στάση σε πέντε σημεία με διάφορες, φρουτώδεις, πικάντικες, τροπικές ή ανθικές cold brew προτάσεις, σερβιρισμένες σε μπουκάλι ή ποτήρι με πάγο. Διαλέξτε την αγαπημένη σας…

«Handpickers»: Πικάντικο ή μήπως ανθικό;

Πέντε σημεία για να απολαύσετε τον ανερχόμενο cold brew - εικόνα 1

Στο ενημερωμένο «Handpickers Coffee Roasters» στον Ταύρο, υπάρχουν δύο επιλογές που μπορούν να ικανοποιήσουν τη διάθεση και τα γευστικά μας γούστα. Ο cold brew με κόκκους από την Αφρική βγάζει μια εκπληκτική φρεσκάδα από αρώματα φρέσκων εσπεριδοειδών και μούρων, ενώ στη γεύση πλημμυρίζει τον ουρανίσκο με γιασεμί. Ο δεύτερος είναι πιο πικάντικος, με καταγωγή από την Κολομβία και τη Νικαράγουα, και έχει εντυπωσιακό μπουκέτο αρωμάτων, με πρωταγωνιστές τη βανίλια, τη μαύρη σοκολάτα και το τσίλι.

i Αναξαγόρα 45, Ταύρος | 2104817530

«Anana»: Με τροπικές διαστάσεις

Πέντε σημεία για να απολαύσετε τον ανερχόμενο cold brew - εικόνα 2

Κάθεσαι στην όμορφη στοά της Πραξιτέλους στο «Anana Coffee|Food», χαζεύεις από τις τζαμαρίες και απολαμβάνεις τον γευστικό cold brew από την Αιθιοπία. Μετά από δώδεκα ώρες εκχύλισης με κρύο νερό, έρχεται στο ποτήρι με πάγο ο δροσερός καφές και αμέσως ευωδιάζουν τα εξωτικά αρώματα και τα πυρηνόκαρπα φρούτα, όπως το ροδάκινο. Το στόμα έχει ωραία γλυκύτητα και πολύ διακριτική οξύτητα.

i Πραξιτέλους 33 | 2111151788

«The Underdog»: Με τη δύναμη των κόκκινων φρούτων

Πέντε σημεία για να απολαύσετε τον ανερχόμενο cold brew - εικόνα 3

Φεύγουμε για Θησείο και τον πεζόδρομο της Ηρακλειδών, σε ένα από τα πιο φωτεινά και πρωτοποριακά coffee στέκια, το «Underdog». Ανάμεσα στα best του καλοκαιριού, εκτός από το espresso τόνικ, βρίσκουμε το cold brew με καταγωγή από την Αιθιοπία. Η έμπειρη ομάδα των baristas έχει μυστική πατέντα: πληθωρικά αρώματα κόκκινων φρούτων αναμεμειγμένα με ωραίες νότες περγαμόντου και λευκών λουλουδιών. Το ενδιαφέρον είναι ότι έρχεται σε κλειστό μπουκάλι, μαζί με ποτήρι που έχει ένα πανέμορφο μεγάλο ice block.

i Ηρακλειδών 8, Θησείο | 2130365393

«Kudu»: Από υψόμετρο 2000 m

Πέντε σημεία για να απολαύσετε τον ανερχόμενο cold brew - εικόνα 4

Στο «Kudu» κάθε εβδομάδα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε και έναν καφέ διαφορετικής προέλευσης. Στην ενότητα του cold brew έχουν εστιάσει στην ποικιλία Abera Ararso, που καλλιεργείται σε υψόμετρο 2000 m στην περιοχή Yirgacheffe της Αιθιοπίας. Μετά την εκχύλιση, εμφιαλώνεται σε μπουκάλι των 300 ml, για να μπορείτε να τον απολαύσετε όπου κι αν είστε. Το ατού του είναι το λικεράτο, δροσερό, πλούσιο και γλυκό στόμα και τα υπέροχα αρώματα από τσάι και σοκολάτα.

i 25ης Μαρτίου 22, Νέο Ψυχικό | 2177223040

«Taf»: Με αγάπη από την Κόστα Ρίκα

Πέντε σημεία για να απολαύσετε τον ανερχόμενο cold brew - εικόνα 5

Στο φιλόξενο χώρο του «Taf» στην Εμμανουήλ Μπενάκη, μπήκαμε για πρώτη φορά στον κόσμο του specialty coffee. Η ποικιλία καφέδων από μικρές φάρμες, τα σπάνια blends και οι τεχνικές παρασκευής καφέ σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι στη μαγική Coffeeland. Στην περίπτωση του cold brew, οι προτάσεις τους εναλλάσσονται, ειδικά όμως για το καλοκαίρι ξεχωρίζει αυτός από την Κόστα Ρίκα. Η εκχύλιση γίνεται με τη μέθοδο «toddy», κρατάει 12 με 24 ώρες και δίνει έναν βελούδινο καφέ. Στη μύτη διακρίνουμε τα αρώματα του μαύρου κερασιού και της σταφίδας και το στόμα είναι δροσερό με μεγάλη, γλυκιά επίγευση.

i Εμμανουήλ Μπενάκη 7 | 2103800014

Περισσότερες πληροφορίες

Underdog (The)

Ηρακλειδών 8, Θησείο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/04/2024

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.