Ένα ποδηλατάδικο στο Κουκάκι σερβίρει κατανόστιμα tacos, ποιοτικό καφέ και cocktails

To 48x17 Cycles μετέφερε το συνεργείο σε διπλανό μαγαζί, έφτιαξε μια μεγάλη μπάρα και πλέον σερβίρει ποιοτικό street food, ελληνικές μπύρες και κρασιά, premium coffee και ευφάνταστα cocktails.

Ένα ποδηλατάδικο στο Κουκάκι σερβίρει κατανόστιμα tacos, ποιοτικό καφέ και cocktails

Τον Άγι Κολύβα είναι πολύ πιο πιθανό να τον έχετε δει πάνω σε ποδήλατο, παρά να περπατά στο έδαφος. Φανατικός ποδηλάτης από πιτσιρικάς, είναι ένας από αυτούς τους Αθηναίους που έκανε το χόμπι του επάγγελμα το 2011, ανοίγοντας το ποδηλατάδικο 48x17 Cycles στην Βεϊκου 2 στο Κουκάκι, σε απόσταση αναπνοής από το Μουσείο Ακρόπολης.

Οκτώ χρόνια μετά αποφάσισε μαζί με τον αθλητή ποδηλασίας Πέτρο Γκαζώνη και τον φίλο του Tom Morrod να κάνει ένα φιλόδοξο εγχείρημα - σίγουρα το πρώτο στην Ελλάδα και από τα ελάχιστα στο κόσμο… Άνοιξε ένα bike café που σερβίρει premium coffee, πρωτότυπα cocktails, ελληνικά κρασιά, μπύρες από εγχώριες μικροζυθοποιίες και εξελληνισμένα tacos – πιστέψτε με από τα καλύτερα που θα βρεις στην Αθήνα.

Ένα ποδηλατάδικο στο Κουκάκι σερβίρει κατανόστιμα tacos, ποιοτικό καφέ και cocktails - εικόνα 1
Φωτογραφίες: © Mike Tsolis

«Αυτό που σίγουρα δεν επιθυμούσαμε είναι το ποδήλατο να μετατραπεί σε ντεκόρ ενός café. Αντίθετα, θέλαμε να φτιάξουμε κάτι στο χώρο της εστίασης παρόμοιο με αυτό που κάνουμε στο χώρο του ποδήλατου. Δηλαδή, όπως πουλάμε στο 48x17 Cycles χειροποίητα ποδήλατα από ανεξάρτητα brands που πάνε κόντρα στη μαζική παραγωγή της κινεζικής βιομηχανίας, έτσι θέλαμε να προσφέρουμε ένα χώρο όπου θα επικρατεί η ποιότητα και η grassroots λογική» μου λέει ο Άγις. Και αυτή η προσέγγιση είναι φανερή στο café που μόλις άνοιξε τις πόρτες του, από την πρώτη στιγμή που πατάς το πόδι σου σ’ αυτό.

Δηλαδή, από το πρωί που θα πιείς τον φρεσκοκομμένο espresso σου από τα ποιοτικά χαρμάνια που ψήνει η ελληνική εταιρία Handpickers Coffee Roasters ή το μεσημεράκι που θα πιείς τη μπύρα σου, διαλέγοντας ανάμεσα στις ετικέτες flaros, one eye jack ή strange brew που παράγονται σε μικρές ποσότητες στην Ελλάδα. Όσο για το φαγητό, αυτό είναι αναμφίβολα το δυνατό του χαρτί.

Ένα ποδηλατάδικο στο Κουκάκι σερβίρει κατανόστιμα tacos, ποιοτικό καφέ και cocktails - εικόνα 2
Φωτογραφίες: © Mike Tsolis

Στην πρόσφατη ανακαίνιση που έκανε το 48x17 Cycles το συνεργείο μετακόμισε σε ένα γειτονικό εργαστήριο, και στο χώρο έμεινε μόνο το πωλητήριο, με κομψούς σκελετούς και μια εκλεκτική συλλογή από ποδηλατικά εξαρτήματα και αξεσουάρ. Η μεγάλη μπάρα οριοθετεί έναν μεγάλο χώρο που λειτουργεί ταυτόχρονα ως παρασκευαστήριο καφέ και ποτών, αλλά και ως ανοιχτή κουζίνα για τα κατανόστιμα tacos που φτιάχνονται μπροστά σου.

«Διαλέξαμε τα tacos γιατί είναι μια γευστική παλέτα απόλυτα δημιουργική με την οποία μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα: Να παίξεις με τα χρώματα και τις γεύσεις, προσθέτοντας χιούμορ και καλή διάθεση στα πιάτα σου. Επίσης, τα tacos μπορείς να τα πάρεις μαζί σου ή να τα φας πάνω στην μπάρα. Είναι ένα flexible και fun street food» μου λέει ο Άγις την στιγμή που έχω ήδη φάει το μισό «The Cannibal» που περιέχει μοσχάρι στιφάδο, αβοκάντο, κόκκινο λάχανο, sour cream και κολίανδρο, αντιλαμβανόμενος με μιας ότι εδώ έχουμε χτυπήσει γευστικό jack pot.

Ένα ποδηλατάδικο στο Κουκάκι σερβίρει κατανόστιμα tacos, ποιοτικό καφέ και cocktails - εικόνα 3
Φωτογραφίες: © Mike Tsolis

O Μάριος και ο Τάσος είναι αυτοί που εμπνεύστηκαν τις εξελληνισμένες συνταγές των tacos, από τα οποία σίγουρα δεν μπορείς να φας μόνον έναν – τουλάχιστον μιλώντας γι’ αυτά που σερβίρονται στο 48x17 Cycles Café. Οπωσδήποτε, δοκιμάστε το «Alpe d’ huez» με chutney κρεμμυδιού, κατσικίσιο τυρί, αβοκάντο, ραπανάκι, φιστίκι αιγίνης και κολίανδρο, αλλά και την ωμοφαγική vegan πρόταση του «Straight Vedge» - το ζητάτε και ας μην υπάρχει ακόμη στο κατάλογο- με πάστα από καρύδια αρωματισμένα με μπαχαρικά, πιπεριές, λιαστή ντομάτα, αβοκάντο και ραπανάκι.

Βέβαια, ο σκοπός της πρωτότυπης μεταμοντέρνας πρότασης του Κουκακίου δεν είναι μόνον να επισκεφτεί κάποιος και να απολαύσει το καφέ, το ποτό ή το tacos του στο χώρο της Βεϊκου 2. «Από την αρχή επιδιώξαμε το μαγαζί να υποστηρίζει τις δράσεις μας. Θέλουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να φεύγουμε από τα όρια του καταστήματος και να κάνουμε τρέξιμο, αναρρίχηση, βόλτες με τα ποδήλατα και πολλά άλλα. Το σημείο αναφοράς μας είναι το lifestyle που υπάρχει γύρω από το outdoor. Γι’ αυτό και μας εκφράζει απόλυτα το hashtag #outsideisfree που αγκαλιάζει μια παγκόσμια κοινότητα» μου λέει ο Άγις.

Ένα ποδηλατάδικο στο Κουκάκι σερβίρει κατανόστιμα tacos, ποιοτικό καφέ και cocktails - εικόνα 4
Φωτογραφίες: © Mike Tsolis

Τις εκδηλώσεις του 48x17 Cycles τις μαθαίνετε είτε από το ενεργητικότατο instagram του ή από τη σελίδα του facebook. Μέσα στο Δεκέμβρη κάθε Πέμπτη θα τρέχει από νωρίς (7 μ.μ.) το Pink Balcony με guest djs να επιμελούνται τις μουσικές, ενώ τα δυο τελευταία σαββατοκύριακα του χρόνου καθώς και τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα γίνουν all day brunches με βάση τα breakfast tacos.

i48x17 Cycles Cafe | Βεΐκου 2 | 2109225488

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.