Στο «Dope» έχεις πολλούς λόγους να εθιστείς στον καφέ και όχι μόνο

Από το αναπαλαιωμένο διώροφο της Αθηνάς βγαίνουν μυρωδιές φρεσκοκομμένου καφέ, ζεστής μηλόπιτας, χειροποίητων κέικ, τσαγιού μέντας, και σίγουρα κάποια θα σε πιάσει από τη μύτη…

Στο «Dope» έχεις πολλούς λόγους να εθιστείς στον καφέ και όχι μόνο

Γωνία Αθηνάς και Βύσσης, στο ισόγειο ενός παλαιού ανακαινισμένου κτιρίου, άνοιξε πρόσφατα ένα μοντέρνο καφέ, σε αμερικάνικο στυλ, που έγινε γρήγορα talk of the town, κι όχι άδικα. Με το που μπαίνεις, αντικρίζεις την μπάρα με την επαγγελματική μηχανή του καφέ και αριστερά, στο βάθος, ένα καταπράσινο μοντέρνο καθιστικό. Προσπερνώντας τις βιτρίνες με τα γλυκά ημέρας και τα κέικ, βλέπεις στο βάθος μια αίθουσα που προσωπικά πρώτη φορά συνάντησα σε καφετέρια:είναι ο χώρος με τη μηχανή καβουρδίσματος και δίπλα της, τα σακιά με τους κόκκους του καφέ. Γιατί εδώ, δίνουν τόση σημασία στον καφέ, ώστε να τα κάνουν όλα οι ίδιοι από την αρχή. Επιλέγουν κόκκους, τους καβουρδίζουν κατάλληλα και φτιάχνουν τα δικά τους χαρμάνια. Μάλιστα, μερικά τα συσκευάζουν και σε φακελάκια για δοκιμές στο σπίτι.

Στο «Dope» έχεις πολλούς λόγους να εθιστείς στον καφέ και όχι μόνο - εικόνα 1

Επειδή, όμως, ένας καφές, που φτιάχνεται με τόσο κόπο και έμφαση στη λεπτομέρεια, θέλει και τα αντίστοιχα συνοδευτικά, εδώ επίσης τα πράγματα δεν είναι απλά. Συνεργάστηκαν με τον boulanger – patissier Kamel Saci, ο οποίος επιμελήθηκε όλο το μενού των γλυκών, αλλά και τα τεσσάρων ειδών bagels, που γεμίζονται.

Στο «Dope» έχεις πολλούς λόγους να εθιστείς στον καφέ και όχι μόνο - εικόνα 2

Τα γλυκά είναι από απλά brioches, μέχρι κανέλας και σοκολάτας, χειροποίητα κέικ όπως carrot cake, chocolate cake και το πολύ ιδιαίτερο με φιστίκι Αιγίνης, που δοκίμασα, αλλά και το μικροσκοπικό κανελέ (cannelé), ένα παραδοσιακό γλυκό του Μπορντώ με ξεχωριστή γεύση.

Στο «Dope» έχεις πολλούς λόγους να εθιστείς στον καφέ και όχι μόνο - εικόνα 3

Και στα αλμυρά, όμως, δεν κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα, διαλέγουν προσεχτικά τα υλικά τους. Μια ατόφια παντσέτα με μυρωδικά, που την κόβουν σε φέτες, το ολόκληρο μπούτι γαλοπούλας ,που το έψαξαν για μήνες, τα φρέσκα λαχανικά-είναι όλα ένα κι ένα.

Στο «Dope» έχεις πολλούς λόγους να εθιστείς στον καφέ και όχι μόνο - εικόνα 4

Κι αν είσαι από εκείνους τους λίγους (όπως εγώ), που δεν πίνουν καφέ, υπάρχουν επιλογές σε τσάι, όπως το μυρωδάτο τσάι μέντας, αλλά και χυμοί φρέσκων φρούτων ψυχρής έκθλιψης, ανάλογα με την εποχή. Πάντως, έναν café latte ελαφρύ τον ήπια και τον ευχαριστήθηκα, ακόμη κι εγώ!

Στο «Dope» έχεις πολλούς λόγους να εθιστείς στον καφέ και όχι μόνο - εικόνα 5

Στο μικρό πατάρι, υπάρχουν καθίσματα -κι είναι όμορφο να βλέπεις από ψηλά το ισόγειο, αλλά και τους περαστικούς-ενώ πιο πίσω, ο καναπές προορίζεται για πιο ήσυχους τύπους.

Στο «Dope» έχεις πολλούς λόγους να εθιστείς στον καφέ και όχι μόνο - εικόνα 6

Μου άρεσε, ακόμη, που ο κατάλογος είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες και του Έλληνα και του τουρίστα κι ότι σεβάστηκαν την αρχιτεκτονική του κτιρίου, που είναι του 1830 και διατήρησαν τις παλιές του πέτρες σε αρκετά σημεία.

i «DopeRoastingCo» | , Βύσσης 25, Μοναστηράκι | 2103215209.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το "Barro Negro" στήνει σεβιτσερία στην μπάρα του

Margarita, Paloma και σεβίτσε απόψε στην ​​Παπαρρηγοπούλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/09/2022

Το "Casablanca Social Club" σβήνει 4 κεράκια με ένα non-stop πάρτι

Το δημοφιλές μπαρ της Θεσσαλονίκης έχει γενέθλια και το γιορτάζει καταλλήλως.

Στο "In Love Again" (και) για aperitivo

Τα απογεύματα του Σαββατοκύριακου στην Κλειτίου θέλουν spritz, coffee cocktails και ροζέ κρασιά.

7 χρόνια "Barelle" με ένα μοναδικό πάρτι

Το αγαπημένο στέκι του Νέου Ηρακλείου έχει γενέθλια και το γιορτάζει με παλιούς και νέους φίλους.

To "Barro Negro" στα 100 κορυφαία μπαρ του κόσμου

Η αθηναϊκή 'πρεσβεία της Paloma' φιγουράρει στο νο.52 της λίστας 51-100, του περίφημου θεσμού The World’s 50 Best Bars.

Τα πρώτα ουίσκι με άρωμα Ελλάδας

Τα κρασιά Μπουτάρη συνεργάζονται με τους Irish Distillers και Spot Whiskeys, για το λανσάρισμα της νέας σειράς Greek Wine Single Cask.

Τα μπαρ του φθινοπώρου: Πού και τι πίνουμε φέτος;

Νέα και παλιά μπαρ, φεστιβάλ και όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάθε bar aficionado της αθηναϊκής σκηνής για το επόμενο διάστημα.