5 μπαρ για να πας Πειραιά

Από το Μικρολίμανο μέχρι και τις ιστορικές του γειτονιές, ο Πειραιάς ήταν ανέκαθεν σημείο αναφοράς για τη διασκέδαση στα νότια. Γι’ αυτό, εμείς αλωνίσαμε στο λιμάνι και σας προτείνουμε μια δυνατή πεντάδα για nightlife εξορμήσεις που αξίζουν τη βόλτα.

5 μπαρ για να πας Πειραιά

Τα τελευταία χρόνια το πειραιώτικο nightlife έχει μπει σε δυναμική τροχιά, με στέκια που ξεπερνούν την τοπική εμβέλεια, διεκδικώντας υψηλές θέσεις ακόμη και στην πανελλήνια μπαρίστικη σκηνή. Εκτός από τα μπαρ που ζωντάνεψαν την περιοχή της Τρούμπας, αναδεικνύοντάς τη σε νέα funky πειραιώτικη πιάτσα, αέρας ανανέωσης φύσηξε και στο λιμάνι, αλλά και στα αναπτυσσόμενα πέριξ του.

Ξεκινώντας τη βόλτα από το ιστορικό κέντρο με τις all-day προτάσεις και την κοσμοπολίτικη αύρα, θα πάμε στην περιοχή που βρίσκονταν τα παλιά λαμαρινάδικα σε έναν πολυχώρο με καλλιτεχνικές ανησυχίες για να πιούμε αυθεντικό Negroni, θα χαλαρώσουμε σε μια εξωτική αυλή θαυμάζοντας την τοιχογραφία της Φρίντα Κάλο, θα ζήσουμε μεγάλες fine drinking στιγμές ακούγοντας Johnny Cash και, τέλος, θα βρεθούμε σε μια off-Broadway γειτονιά για να απολαύσουμε ένα καλό ποτήρι κρασί. Ιδού, λοιπόν, οι πέντε ιδιαίτερες προτάσεις που ψάξαμε και βρήκαμε στον ανεβασμένο Πειραιά.

#1 Τι λέτε για ένα κολασμένο brunch;

5 μπαρ για να πας Πειραιά - εικόνα 1

Μοντέρνο και αριστοκρατικό το «Darling» είναι το απόλυτο hotspot για all day εξορμήσεις στην καρδιά του Πειραιά. Βρίσκεται στον πεζόδρομο της Δραγάτση σε απόσταση αναπνοής από το Δημοτικό θέατρο της πόλης και σε στρατηγικό σημείο ανάμεσα στο λιμάνι, τον λόφο του Προφήτη Ηλία και την Πειραϊκή. Θα πάτε από το πρωί για καφέ, το απόγευμα για δροσερά κοκτέιλ και θα μείνετε μέχρι το βράδυ για να χαλαρώσετε σε ρυθμούς jazz, funk και soul. Στα highlights είναι οι προτάσεις της all day κουζίνας του και ιδιαίτερα αυτές του brunch με τα pancakes μπανάνας να ξεχωρίζουν με διαφορά.

#2 Fine drinking αποδράσεις στη Μαρίνα Ζέας

5 μπαρ για να πας Πειραιά - εικόνα 2

Από τη μουσική μέχρι τη διακόσμηση, το «Rockfellas» εκπέμπει ξεκάθαρα σε ροκ συχνότητες. Οι σαφείς αναφορές στον Johnny Cash και το στιλ αμερικανικού Νότου στη διακόσμηση συνθέτουν την εικόνα ενός καθαρόαιμου ροκ μπαρ με προσωπικότητα. Αυτό, βέβαια, που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι έφερε στον Πειραιά την κουλτούρα του fine drinking παραμένοντας κουλ και πιστό στο χαρακτήρα του. Στην κάβα του θα βρείτε μια εντυπωσιακή συλλογή αποσταγμάτων, ενώ θα πιείτε μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ της πόλης.

#3 Φύσηξε λατινοαμερικάνικος αέρας

5 μπαρ για να πας Πειραιά - εικόνα 3

Περνώντας την πόρτα του νεοκλασικού στην Καραΐσκου φεύγεις κατευθείαν ταξίδι στη Λατινική Αμερική. Η εντυπωσιακή τοιχογραφία της Φρίντα Κάλο στην αυλή του «Che», τα ζωγραφισμένα στο χέρι τραπέζια, τα αυθεντικά φωτιστικά από το Περού, τα τροπικά φυτά, οι χαρούμενοι χρωματισμοί και οι κουβανέζικες μουσικές συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό έντονου εξωτικισμού που σου ανεβάζει τη διάθεση. Σε λατινοαμερικάνικους ρυθμούς κινείται και η all-day κουζίνα του με αυθεντικές γεύσεις και εξωτικά υλικά, ενώ στην μπάρα τα σέικερ παίρνουν φωτιά με τροπικές μείξεις στις οποίες πρωταγωνιστούν το ρούμι, η αγαύη και η τεκίλα.

#4 Τρυπώστε σε σοφιστικέ οινο-αποθήκη

5 μπαρ για να πας Πειραιά - εικόνα 4

Στην παλιά βιοτεχνική περιοχή του Πειραιά, όπου ακόμα επιβιώνουν κάποια μηχανουργεία, επέλεξε να ανοίξει το wine bar «Paléo» ο sommelier Γιάννης Καϋμενάκης. Στο χώρο που παλιά λειτουργούσε ως αποθήκη καπνών στέγασε τη δική του σοφιστικέ οινο-αποθήκη διατηρώντας τον αυθεντικό χαρακτήρα του κτιρίου. Μακρόστενος, ψηλοτάβανος χώρος με ξύλινη σκεπή και βιομηχανική αισθητική όπου προστέθηκαν ράφια με φιάλες κρασιών στους πλαϊνούς τοίχους και στο βάθος μια εντυπωσιακή μεταλλική κατασκευή φιλοξενεί την κάβα του. Η προσοχή αναμφίβολα στρέφεται στο κρασί –αν και διαθέτει πολύ ενδιαφέροντα συνοδευτικά– με περισσότερες από 300 ετικέτες από ελληνικούς και ξένους αμπελώνες.

#5 Ανήσυχος πολυχώρος στον Άγιο Διονύσιο

5 μπαρ για να πας Πειραιά - εικόνα 5

Στα παλιά λαμαρινάδικα, στη συνοικία γύρω από τον Άγιο Διονύσιο, ένας πρωτότυπος χώρος άλλαξε εντελώς την κουλτούρα διασκέδασης στην πόλη. Ο πολυχώρος του «Pirée» φιλοξενεί καλλιτεχνικά δρώμενα και εικαστικές εκθέσεις, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως καφέ-μπαρ. Βιομηχανικό στιλ και απαράμιλλη αισθητική με vintage στοιχεία συνθέτουν ένα άκρως ατμοσφαιρικό σκηνικό με ατού τη γυάλινη οροφή του, η οποία ανοίγει από την άνοιξη και μετά απογειώνοντας την εμπειρία. Στο «Pirée» θα βρείτε μια εντυπωσιακή λίστα αποσταγμάτων και κρασιών που θα συνδυάσετε με επιλογές από την κουζίνα του, ενώ μπορείτε να παραγγείλετε και κλασικά κοκτέιλ της ποτοαπαγόρευσης.


Περισσότερες πληροφορίες

Rockfellas Excelsior

Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς
  • Bars

Paleo

Πολυδεύκους 39, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Che

Καραΐσκου 151, Πειραιάς
  • Ethnic κουζίνες

Pirée

Κάστορος 78, Πειραιάς
  • Bars

Darling

Δραγάτση 8, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.