Πού θα γιορτάσουμε το Saint Patrick’s Day;

Η μεγαλύτερη εθνική γιορτή της Ιρλανδίας έχει φτάσει και στην χώρα μας και κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι Αθηναίοι το γιορτάζουν στις pubs της πόλης με παραγεμισμένες pints στο χέρι, χορεύοντας και τραγουδώντας σαν γνήσιοι Ιρλανδοί.

Πού θα γιορτάσουμε το Saint Patrick’s Day;

Ο Άγιος Πατρίκιος, ο λατρεμένος προστάτης των Ιρλανδών, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Μαρτίου σε περισσότερες από 150 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η μεγαλύτερη εθνική γιορτή της Ιρλανδίας είναι συνυφασμένη με την διασκέδαση και την καλή παρέα ή αλλιώς αυτό που ονομάζουν οι Ιρλανδοί «the good craic». Το ιρλανδικό «craic» δεν μπορεί να μεταφραστεί σε καμία άλλη γλώσσα στον κόσμο- κάτι σαν το greek «κέφι»- και έχει να κάνει με το να περάσεις καλά με φίλους, πίνοντας καλά ποτά και ακούγοντας καλή μουσική.

Παραδοσιακά αυτή την ημέρα του χρόνου όλα βάφονται πράσινα και παντού εμφανίζονται τριφύλλια και ξωτικά, ενώ καταναλώνονται άφθονα λίτρα από την χαρακτηριστική μαύρη stout μπίρα. Φέτος οι εορτασμοί ξεκινούν από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου και έχετε μπροστά σας ένα δυνατό τριήμερο για να γιορτάσετε τον Άγιο Πατρίκιο και να γνωρίσετε λίγο καλύτερα την κουλτούρα των Ιρλανδών. Γι’ αυτό και εμείς επιλέξαμε τα πιο δυνατά Saint Patrick’s πάρτι στις αυθεντικές pubs της πόλης, για να το γιορτάσετε με όλες τις τιμές.

«Molly Malone’s Irish Pub»

Η αυθεντική ιρλανδική pub της Γλυφάδας και φέτος, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνει ένα τριήμερο γλέντι για τον Άγιο Πατρίκιο που θα αφήσει εποχή. Ξεκινώντας από την Παρασκευή 15 Μαρτίου ο χώρος θα μεταμορφωθεί με κάθε είδους εορταστικούς στολισμούς, αυθεντικές ιρλανδικές μουσικές θα βαρούν στα ηχεία του, ενώ στην μπάρα η μαύρη μπύρα «Guinness» θα ρέει άφθονη από τις κάνουλες. Η κορύφωση των εορτασμών θα γίνει την Κυριακή 17 Μαρτίου με πολλές εκπλήξεις και events, όπως τα μεγάλα πράσινα καπέλα που θα σας μοιράσουν για να μπείτε για τα καλά στο κλίμα και να γιορτάσετε την μέρα όπως πρέπει.

i Ώρα έναρξης: 20:00 | Είσοδος ελεύθερη

«The Wee Drum Scottish Pub»

Η σκοτσέζικη pub το Σάββατο 16 Μαρτίου διοργανώνει μία μεγάλη γιορτή προς τιμήν των Κελτών ξαδέρφων τους, των Ιρλανδών. Τις μουσικές θα αναλάβουν ο resident «Dj Plenty» που θα παίξει τις γνωστές κέλτικες μουσικές του και ένας guest Dj έκπληξη που θα είναι καλεσμένος ειδικά για την βραδιά. Στο «Wee Drum» το έχουν σκεφτεί καλά και γνωρίζουν ότι αυτή η μέρα θέλει την μπίρα της και έτσι, όσοι βρεθείτε εκεί το Σάββατο από τις 8 εώς τις 12 το βράδυ, παραγγέλνοντας μία «Murphy’s» θα έχετε μία δεύτερη δώρο.

i Ώρα έναρξης: 20:00 | Είσοδος ελεύθερη

«Berlin By 5 Drunkmen»

Πού θα γιορτάσουμε το Saint Patrick’s Day; - εικόνα 1

Το αυθεντικό beer bar του Παγκρατίου, που το σύστημα με τις κάνουλες στα τραπέζια του έχει κλέψει τις καρδιές των ζυθόφιλων, διοργανώνει το Σάββατο 16 Μαρτίου την δική του χαρακτηριστική ιρλανδική φιέστα. Ο πεζόδρομος της Τιμοθέου θα γεμίσει με μουσικές, τύπους με παραδοσιακά kilts και γκάιντες, αλλά και άφθονη μπίρα. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε live επίδειξη παραδοσιακής Great Irish War Pipe και ειδικά για την βραδιά παραγγέλνοντας ένα pint «Murphy’s» θα έχετε άλλο ένα δώρο.

i Ώρα έναρξης: 20:00 | Είσοδος ελεύθερη

«James Joyce Irish Pub»

Το μεγάλο Saint Patrick’s πάρτι του «James Joyce» έχει γίνει αναμφίβολα θεσμός και την Κυριακή 17 Μαρτίου δεν θα σας απογοητεύσει. Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, ο κόσμος που συγκεντρώνεται μαζικά για να γιορτάσει τον Άγιο Πατρίκιο ξεκινά από την Άστιγγος μέχρι την Ερμού δημιουργώντας το αδιαχώρητο. Φέτος δεν θα είναι διαφορετικά με τον Γιάννη Ζερβό να παίζει ζωντανά στον εξωτερικό χώρο και τις πολλές εκπλήξεις που ετοιμάζει η μπίρα «Guinness». Όσοι βρεθείτε εκεί το βράδυ της Κυριακής φορέστε το καλύτερο σας χαμόγελο, φωτογραφηθείτε με την μπίρα σας και ανεβάστε την φωτογραφία σας στα social media με #DKMATH και μπείτε στην κλήρωση για να κερδίσετε 2 προσκλήσεις για την μοναδική συναυλία των «Dropkick Murphy’s» στην Αθήνα.

i Ώρα έναρξης: 20:00 | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

James Joyce (The)

Άστιγγος 12, Μοναστηράκι
  • Εστιατόρια

Wee Dram (The)

Κονοπισοπούλου 23 και Λογοθετίδη, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Berlin by 5 drunkmen

Τιμοθέου 8, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Molly Malone's Irish Pub

Γιαννιτσοπούλου 8, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/04/2024

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event

Ένα 'Μεταφυσικό' wine bar μόλις εμφανίστηκε στην πλατεία Μαβίλη

Μία καινούρια οινική γωνιά εμφανίστηκε στην πόλη, αυτή τη φορά στους χώρους του 'Metaphor Athens'.