Αυτά είναι τα καλύτερα after της πόλης

Επιλέξαμε και σας σερβίρουμε τα καλύτερα στέκια της πόλης όπου η διασκέδαση αρχίζει αρκετά μετά τα μεσάνυχτα.

Αυτά είναι τα καλύτερα after της πόλης

Oταν η πόλη ετοιμάζεται να κοιμηθεί, οι Αθηναίοι γεμίζουν ασφυκτικά στέκια με αυθεντική λαϊκή μουσική του ’50, του ’60, του ’70 και καλτίλες των ’90s, είτε ελληνάδικα με τέρμα νταλκά. Αν και οι περισσότεροι μπορεί να μην ακούν αυτές τις μουσικές στο στερεοφωνικό τους ή το mp3 player, όταν περνάει για τα καλά η ώρα και το κέφι πιάνει κόκκινο δεν γίνεται να μην ταυτιστείς με ένα αισθαντικό τραγούδι του Διονυσίου, να μην ξεσηκωθείς με Άννα Βίσση και να μην πιεις έστω ένα ποτό «Στην υγειά της αχάριστης». Γι’ αυτό φτιάξαμε μια λίστα με τα καλύτερα αφτεράδικα της Αθήνας που προσφέρουν απενοχοποιημένες απολαύσεις μέχρι το πρωί.

Ο «Αρχάγγελος» είναι ένα «καταφύγιο ψυχών»

Αυτά είναι τα καλύτερα after της πόλης - εικόνα 1

Όταν μιλάμε για τον «Αρχάγγελο» αναφερόμαστε ουσιαστικά σε ένα μπαρ παλιάς κοπής, από την εποχή που οι θαμώνες γίνονταν μια παρέα και ο μπάρμαν σε ήξερε με το μικρό σου όνομα. Μετρώντας 23 χρόνια λειτουργίας και έχοντας μετακομίσει τρεις φορές, αυτό που έχει κρατήσει ίδιο και απαράλλακτο είναι η καλή ελληνική μουσική του. Θα ακούσεις από έντεχνο και ελαφρολαϊκό μέχρι ψαγμένα παλιά λαϊκά και ελάχιστες σφήνες με κλασικές μπαλάντες. Ο «Αρχάγγελος», πάντως, δεν είναι μόνο στέκι για τους εραστές της λαϊκής μουσικής, αλλά για οποιονδήποτε αναζητά κάτι αυθεντικό στο –πολλές φορές απρόσωπο– nightlife της πόλης.

Ένας άγρυπνος «Batman» φυλάει την πόλη

Αυτά είναι τα καλύτερα after της πόλης - εικόνα 2
Ο Γιώργος Νάσιος, είναι ο μυθικός ιδιοκτήτης του «Batman»

Το λιλιπούτειο μπαρ στον Νέο Κόσμο είναι από μόνο του μια ιστορία που κρατά πάνω από 30 χρόνια με σήμα κατατεθέν ένα ιδιότυπο σάουντρακ που συνδυάζει τη Βίκυ Μοσχολιού με τον Rory Gallagher. Τις μεταμεσονύχτιες ώρες γεμίζει ασφυκτικά από ένα ετερόκλητο ηλικιακό και ταξικό χαρμάνι, ενώ δεν είναι απίθανο κάποια βραδιά να βρεθείς να πίνεις ποτό πλάι στον Σωκράτη Μάλαμα ή τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Η μουσική του αποδίδει φόρο τιμής στο παλιό λαϊκό και ρεμπέτικο, με hard rock εξάρσεις: από εκεί που ακούς Καζαντζίδη εύκολα μπορεί να γυρίσει σε Janis Joplin και τούμπαλιν.

Προχθές αργά στο μπαρ τον... «Άγιο»

Αυτά είναι τα καλύτερα after της πόλης - εικόνα 3

Ο «Άγιος» της Διδότου καλοδέχεται κάθε λογής ξενύχτηδες για μεταμεσονύχτιες... εξομολογήσεις και έχει έφεση στο παλιό καλό ελληνικό ρεπερτόριο. Στεγάζεται σε ένα καλοδιατηρημένο νεοκλασικό – κοιτάξτε ψηλά για να δείτε την υπέροχη τοιχογραφία να κοσμεί το ταβάνι του. Εύκολα θα βρεις τη θέση που σου ταιριάζει, είτε στην μπάρα είτε στα χωμένα στο ημίφως τραπεζάκια. Το highlight, ωστόσο, είναι η μουσική, όπου ο Μητροπάνος εναλλάσσεται με Μπέλλου και η Μαρινέλλα με Λίτσα Διαμάντη.

Στο «Πλυντήριο» για πάρτι χωρίς μαλακτικό

Αυτά είναι τα καλύτερα after της πόλης - εικόνα 4

Αν αναρωτιέσαι πού ξενυχτάει η νεολαία, η απάντηση είναι στο «Πλυντήριο», στο απόλυτο success story του αθηναϊκού nightlife. Το καλτ συναντά την απενοχοποιημένη διασκέδαση σε ένα χώρο με χειροποίητη ατμόσφαιρα, απλωμένες μπουγάδες και πλυντήρια σε απόσυρση. Στο «Πλυντήριο» θα ακούσεις τον Δάκη να πίνει «Τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι», Ρακιντζή, Μπίγαλη, Σάκη, Βικτώρια Χαλκίτη, Κακά Κορίτσια και πολλούς άλλους σε ένα cult mix που τραβάει μέχρι τις 5.00 το πρωί.

Μουσικά ποτ πουρί στης Μίνας

Αυτά είναι τα καλύτερα after της πόλης - εικόνα 5

Στη Νέα Ερυθραία, χωμένο σε ένα στενάκι στο ύψος της Χαριλάου Τρικούπη 123, βρίσκεται το «Minas Players Club», που εδώ και 19 χρόνια αποτελεί τη σίγουρη λύση για όσους ψάχνουν ένα after ελληνάδικο στα βόρεια. Είναι το καταφύγιο για τους μερακλήδες όλων των ηλικιών, που αναζητούν να ακούσουν τα νέα –αλλά και τα παλιά– μεγάλα σουξέ του ελληνικού πενταγράμμου. Στης Μίνας θα ακούσεις ποτ πουρι με όλες τις λαϊκές επιτυχίες, θα μερακλώσεις, θα χορέψεις πολύ, θα γελάσεις και έπειτα ξελαφρωμένος θα πας σπίτι σου νωρίς το πρωί.


Περισσότερες πληροφορίες

Batman

Βρεσθένης 40, Νέος Κόσμος
  • Bars

Πλυντήριο

Ορφέως 33 & Δεκελέων 36, Γκάζι
  • Bars

Άγιος

Διδότου 33 & Ιπποκράτους, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.