12 bars βάζουν τη θάλασσα στο σέικερ

Σκηνικά με τιρκουάζ νερά, φοίνικες, ξαπλώστρες δίπλα στο κύμα, live μουσικές, χορός πάνω στην άμμο, πρωτότυπα κοκτέιλ· ποιος είπε ότι για όλα αυτά πρέπει να φύγεις από την Αθήνα;

12 bars βάζουν τη θάλασσα στο σέικερ

O ορισμός του καλοκαιριού γράφεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη, σε κλασικά beach bars και νέες αφίξεις πάνω στο κύμα που έχουν κάνει update στις cocktails lists τους και έχουν στα σκαριά για όλo τον Αύγουστο δυνατά live και events. Κάναμε το καθιερωμένο μας πέρασμα από τον Άλιμο ως το Σούνιο, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της αττικής beach bar σκηνής, αλλά και μερικές παρακάμψεις σε γειτονικούς αιγιαλούς, και βρήκαμε το φετινό σκηνικό ανανεωμένο.

Τα πιο πρόσφατα entries

Ελληνικά fusion cocktails με φόντο γαλάζιο στο Umi Bar

12 bars βάζουν τη θάλασσα στο σέικερ - εικόνα 1

Στο «Matsuhisa» αυτό το καλοκαίρι πνέει αέρας ανανέωσης. Στον εξωτερικό χώρο του ατμοσφαιρικού εστιατορίου στη Βουλιαγμένη προστέθηκε ένα νέο πολύ κομψό λευκό μαρμάρινο μπαρ, σε στρατηγική θέση που επιτρέπει να αγναντεύεις το ατελείωτο γαλάζιο. Τη λίστα των κοκτέιλ έχει επιμεληθεί ο head bartender του εστιατορίου Χάρης Γεωργόπουλος. Ο ταλαντούχος mixologist έχει ανακατέψει ελληνικά και γιαπωνέζικα υλικά, δημιουργώντας αναπάντεχα κοκτέιλ με ωραία αρώματα και εκπληκτικά ισορροπημένη γεύση. Όλες οι μείξεις έχουν σχεδιαστεί ώστε να ταιριάζουν με την εκλεπτυσμένη κουζίνα και ολοκληρώνουν τη fine dining εμπειρία. Στα συν, η λίστα των spirits με σπάνιες και premium ετικέτες.

40forty day night restaurant bar | Αρμονίες επιπέδου σε ονειρεμένο summer σκηνικό

12 bars βάζουν τη θάλασσα στο σέικερ - εικόνα 2

Mε hot point το μοναστηριακό τραπέζι στην προβλήτα πάνω από τη θάλασσα, το bar-restaurant της Astir Beach ανεβάζει τον καλοκαιρινό πήχη της απόλαυσης. Υπέροχη θάλασσα, ποιοτικές γεύσεις και ευρηματικά κοκτέιλ αποτελούν λόγο για να επιστρέφεις εδώ. Οι έμπειροι bartenders χρησιμοποιούν νέες τεχνικές και ακολουθούν τις τάσεις προτείνοντας ωραίες fizzy επιλογές. Όσο για τις γεύσεις, ο σεφ Ιωάννης Μαρκαδάκης υπογράφει ένα μενού που μας ταξιδεύει στο Αιγαίο. Ξεχωρίζουν η Aegean salad με ντοματίνια, κολοκυθάκι, ξύγαλο, πηχτόγαλο και παξιμάδι από χαρούπι και οι healthy επιλογές, όπως το κοτόπουλο με κινόα και αβοκάντο.

Αφρικανικό σκηνικό και global μείξεις

12 bars βάζουν τη θάλασσα στο σέικερ - εικόνα 3

Σε ένα από τα ωραιότερα θαλασσινά πόστα, στη θέση του «Ostria» στην παραλία Αλίμου, έχει απλώσει το «Penarrubia» το tropical σκηνικό του. Μεγάλη τετράγωνη μπάρα, χουχουλιάρικοι καναπέδες, άνετες μαξιλάρες και πολύχρωμες αιώρες δίπλα στο κύμα και στο γκαζόν εγγυώνται την αποσυμπιέση και την ανατροφοδότηση της καλοκαιρινής διάθεσης. Όπου και αν καθίσετε θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε ενδιαφέρουσες δροσερές σαλάτες, εξαιρετικά smoothies και μια μεγάλη συλλογή από κοκτέιλ, aperitivo, classics και χωρίς αλκοόλ. Κάθε Κυριακή σερβίρεται ιδιαίτερο brunch μενού με μεσογειακές νότες.

Προχωρημένα κοκτέιλ σε καλοκαιρινό mood στο Rubirosa Seaside Delight

12 bars βάζουν τη θάλασσα στο σέικερ - εικόνα 4

To ανανεωμένο πρώην «Ammos» πάνω στην αμμουδιά του Αλίμου δίνει πολύ έντονο καλοκαιρινό τόνο, με φοβερά parties και μια δροσερή λίστα κοκτέιλ. Ο head bartender Κωνσταντίνος Μακαρώνας έχει συνθέσει ένα προχωρημένο και must taste μενού με 16 signature cocktails. Οι προτάσεις είναι χωρισμένες σύμφωνα με το ποτό βάσης, έτσι μπορείτε εύκολα να διαλέξετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Δυο best seller είναι το East Spice, εμπνευσμένο από την ανατολίτικη ζαχαροπλαστική με μπαχαρικά από την Κωνσταντινούπολη, δροσιά από φρέσκο γιαούρτι και αφρό από τα φιστικόδεντρα της Αίγινας, και το Crispy Last που φέρνει γλυκές μνήμες των παιδικών μας χρόνων: σιρόπι λευκής σοκολάτας ενώνεται με λικέρ φράουλας, γιαούρτι και ένα μπισκοτένιο αφρό για «φάγωμα» με βάση τη μαστίχα.

Mε βραβευμένες υπογραφές

Food pairing από τους ειδικούς

12 bars βάζουν τη θάλασσα στο σέικερ - εικόνα 5

Σκέφτεστε κάτι καλύτερο από το μαγικό location του «Ark» στη Γλυφάδα; Το ονειρεμένο setting του bar-restaurant αυτό το καλοκαίρι πάει πακέτο με την πρωτοποριακή cocktail list του Δημήτρη Παπαϊωάννου. O Δημήτρης συνδυάζει υλικά και γεύσεις από την Ελλάδα, την υπόλοιπη Μεσόγειο και διάφορα μέρη του κόσμου και μας δίνει μείξεις που ακουμπούν στη δημιουργική κουζίνα του Γιάννη Μπαξεβάνη. Με ζητούμενο τη φρεσκάδα, δουλεύει με πρώτες ύλες όπως το μελισσόχορτο, το δίκταμο και το φασκόμηλο από την Κρήτη ή ο παριανός βασιλικός. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το Flowers of Savallon, που φλερτάρει με νότες περγαμόντου, μανταρινιού, κουμκουάτ και αποξηραμένων λουλουδιών, και το Mediterranean Sunset που μας ταξιδεύει στη Χίο με αρώματα εσπεριδοειδών και μαστίχας.

Το Holy Beach Bar είναι το δικό μας Μαϊάμι

12 bars βάζουν τη θάλασσα στο σέικερ - εικόνα 6

Για ακόμη μία χρονιά το «Holy Spirit» της Γλυφάδας βάζει τα καλοκαιρινά του και κατεβαίνει στο Yabanaki. O Xavier Μισαηλίδης έχει μετατρέψει την παραλία της Βάρκιζας σε Miami beach με σανίδες του σερφ, tropical διακόσμηση και μεγάλα δροσιστικά κοκτέιλ. H φιλοσοφία του καταλόγου πριμοδοτεί τις νόστιμες, ελαφριές και value for money προτάσεις. Πρώτα στις προτιμήσεις είναι το Zombie, η Piña Colada και άλλες tiki συνταγές.

All time classics

Bolivar Beach bar | Ενα τροπικό νησί στα νότια

12 bars βάζουν τη θάλασσα στο σέικερ - εικόνα 7

Σε μισή ώρα από το κέντρο βρίσκεσαι ανάμεσα σε εξωτικά δέντρα και χρωματιστά λουλούδια, εδώ που γίνονται τα καλύτερα beach parties της παραλιακής. Στην εξωτική ακτή του Ήλιου στον Άλιμο χτυπάνε κάρτα κάθε χρόνο μερικοί από τους δημοφιλέστερους DJs και ο χορός κρατάει μέχρι το πρωί. Για τον φετινό Αύγουστο είναι στο πρόγραμμα ονόματα όπως οι Deborah De Luca (10 Αυγούστου), Röyksopp (11 Αυγούστου), Nick Warren (17 Αυγούστου) και David Morales (25 Αυγούστου). Η λίστα των κοκτέιλ περιλαμβάνει ευρηματικά twists, όπως το Zombie με ρακή και πρωτότυπα in house, με best seller τα Feng Shui και Tropical Passion.

Στην όαση των Μojito

12 bars βάζουν τη θάλασσα στο σέικερ - εικόνα 8

Στην παραλία Λομπάρδας στο δρόμο προς Σούνιο, το βλέμμα σταματά σχεδόν υποχρεωτικά σ’ αυτό το τροπικό μαγαζί με τις εντυπωσιακές ξαπλώστρες. Το «Mojito Bay» εδώ και χρόνια αποτελεί καλοκαιρινή όαση, που συνδυάζει τη διασκέδαση με την απόλαυση. Την παράσταση κλέβουν τα δυο πανέμορφα πολυγωνικά bars, όπου χτυπιούνται οι αγαπημένες καλοκαιρινές συνταγές, με ασυναγώνιστο Νο 1 το Mojito. To δροσερό κοκτέιλ πρωταγωνιστεί στο μενού σε πολλές παραλλαγές με καλοκαιρινά φρούτα. Guest DJs και live events σε σταθερή βάση.

Balux Café - The house project | Ένα εξοχικό πάνω στη θάλασσα

12 bars βάζουν τη θάλασσα στο σέικερ - εικόνα 9

O καλοκαιρινός, homey πολυχώρος της Γλυφάδας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Εδώ μπορείς να διαλέξεις τη δική σου καλαίσθητη γωνιά: στο σαλόνι με τους αναπαυτικούς καναπέδες, στη μεγάλη τραπεζαρία, ακόμα και στη βιβλιοθήκη, ενώ δεν λείπει και ο παιδότοπος για τους μικρούς της παρέας. Ειδικά στον τομέα των κοκτέιλ το «Balux» εξελίσσεται συνεχώς, σερβίροντας πρωτότυπα signature cocktails, πολύ καλά twists, ευρηματικά mix με μπίρα και δροσερά ποτά χωρίς αλκοόλ. Μερικά από τα must taste είναι το The House Project με βότκα, φρέσκια φράουλα, χυμό λάιμ και αφρό λεμονιού και το Mexicana με τεκίλα, λάιμ, περγαμόντο, σιρόπι κάρδαμο, πουρέ ανανά και shrub ginger. Ατού το πλούσιο brunch και οι δημοφιλείς βραδιές sushi κάθε Τρίτη. Η party ατμόσφαιρα συνεχίζεται στο διπλανό «Balux Seaside & Pool», στις μαξιλάρες κάτω από τους φοίνικες και φυσικά στην πισίνα και την παραλία.

Akanθus / Nalu | 'Οταν το «Bank Job» πάει Άλιμο

12 bars βάζουν τη θάλασσα στο σέικερ - εικόνα 10

Σε ένα υπέροχο περιβάλλον στον Άλιμο, με το γαλάζιο να απλώνεται ανεμπόδιστα μπροστά σου, θα απολαύσεις εξαιρετικά ποτά και εκλεκτές fusion γεύσεις ανάμεσα σε δροσερές βουτιές. Ξεκινάς από το πρωί με δημιουργικά ροφήματα και εκλεκτό καφέ, το απόγευμα συνεχίζεις με επιλεγμένες ετικέτες κρασιού και το βράδυ οι ρυθμοί ανεβαίνουν καθώς το focus μετατοπίζεται σε καλοκαιρινά κοκτέιλ με προσωπικότητα από τα χέρια της βραβευμένης ομάδας του «The Bank Job», που το καλοκαίρι κατεβαίνει στο «Nalu».

Μαύρο Λιθάρι, το αυθεντικό tiki bar στη Σαρωνίδα

Κάτω από τις ψάθινες ομπρέλες του γνωστού beach bar στη Σαρωνίδα, πάνω στην ξανθιά άμμο, απολαμβάνεις την ολοκαίνουργια cocktail list, που δίνει έμφαση σε αναζωογονητικές συνταγές, με φρέσκα φρούτα, βότανα και παιχνιδιάρικες φυσαλίδες. Υπάρχει η επιλογή να πάρετε το ποτό σας σε πλαστικό ποτήρι με πάγο και να κάνετε βόλτες στην παραλία...

Καλοκαιρινός πολυχώρος στο Πόρτο Ράφτη

12 bars βάζουν τη θάλασσα στο σέικερ - εικόνα 11

Μια καλοκαιρινή απόδραση που τα έχει όλα. Πάρτε μόνο μαγιό και την καλή σας διάθεση και το δρόμο για Πόρτο Ράφτη με τελικό προορισμό τον εντυπωσιακό summer πολυχώρο που έχει ονειρεμένη παραλία, οργανωμένη μπάρα, νόστιμη κουζίνα και μια ωραία πισίνα περιτριγυρισμένη από φοίνικες. Το πρόγραμμα μπορεί να διαμορφωθεί ως εξής: Ανεβείτε στο ξύλινο ντεκ του «Navy Style» για παγωμένο καφέ, σπιτικά energy drinks και comfort τσιμπολογήματα, όπως το Navy Black Burger. Συνεχίστε τις βουτιές σας στην πισίνα και χαλαρώστε στις άνετες σεζλόνγκ του «Porto Marina - Πισίνα» με ένα κοκτέιλ στο χέρι. Κι αν το μπάνιο σας έχει ανοίξει την όρεξη, το θαλασσομεζεδοπωλείο «Άμμος» θα σας χορτάσει με προσεγμένες μεσογειακές προτάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες

Matsuhisa Athens

Astir Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Bolivar

Ακτή του Ήλιου, Άλιμος
  • Clubs

Nalu

Λεωφ. Ποσειδώνος, Ακτή του Ήλιου, Άλιμος
  • Εστιατόρια

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Navy Style

Αγίας Μαρίνας 52, Πόρτο Ράφτη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.