Κάτι «ψήνεται» και «χτυπιέται» στο Ηράκλειο Κρήτης

Για τέσσερις μέρες όσοι παραθερίζουν στην Κρήτη θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν speciality coffee, ιδιαίτερα cocktails και να παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια για τον καφέ, τα spirits και το bartending.

Κάτι «ψήνεται» και «χτυπιέται» στο Ηράκλειο Κρήτης

Ένα φεστιβάλ για επαγγελματίες και μη, που διοργανώνεται με τη συνεργασία των ειδικών baristas και mixologists που βρίσκονται στο νησί. To ντεμπούτο του «Coffee and Cocktail Week» θα γίνει στις 30 Ιουλίου και το μεγάλο closing party είναι στις 3 Αυγούστου. Το ραντεβού είναι στο Πάρκο 626, που βρίσκεται στην οδό Ιδομενέως και Αρετούσας. Ένας χώρος που έχει μετατραπεί σε «μητρόπολη» των spirits με pop up bars και αίθουσες εκδηλώσεων και σεμιναρίων.

Η Κρήτη τα τρία με τέσσερα τελευταία χρόνια ανεβάζει συνέχεια στροφές στην μπάρα και όπως φαίνεται καθιερώνεται σε δυνατό bartending σταθμό. Αρκετά παλιά bar έχουν εξελιχθεί, ενώ ανοίγουν καινούργια με βραβευμένους και ταλαντούχους bartenders στα βασικά πόστα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλο και περισσότεροι mixologist από το Ηράκλειο ξεχωρίζουν στους bartending διαγωνισμούς, ούτε ότι πολλές εταιρίες έχουν την περιοχή ως πρώτο προορισμό για την παρουσίαση των brand τους. Αντίστοιχα, έξίσου υψηλό είναι το επίπεδο και στον καφέ.

Η εμπειρία φαίνεται, άλλωστε, στο πρώτο φεστιβάλ που ετοιμάζουν. Οι μέρες είναι γεμάτες με events και πολύ γνωστούς καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα μιλήσουν για την τέχνη του καφέ, την μαγεία των spirits, τις τάσεις και την επιτυχία των bars.

Για να πάρετε μια γεύση από τον χώρο του bartending: O Μανώλης Λυκιαρδόπουλος (ιδιοκτήτης του Odori) και ο Κωνσταντίνος Καπνιάρης (ambassador Bacardi) θα κάνουν παρουσίαση για το βερμούτ. Ο Γιάννης Κοροβέσης (ιδιοκτήτης Bοrsolino) θα μιλήσει για την απόσταξη του κονιάκ, o Στέφανος Δραγανιδάκης (The Trap, Granical) για την τάση των cocktails χωρίς αλκοόλ, ο Θάνος Κριμπούρας (ambassador Italicus) για την τέχνη του aperitivo, o Σπύρος Πατσιαλός (δημιουργός Huntingspirits.tv) για το gin και ο Αχιλλέας Πλακίδας για το επιτυχημένο project, το bar της Θεσσαλονίκης, Γορίλας. Εκτός από τις ελληνικές συμμετοχές, θα ανέβουν στο βήμα και σημαντικές προσωπικότητες από το εξωτερικό, όπως ο team leader του διάσημου bar του Λονδίνου, Termini, o Robin Kolek.

Στην ενότητα του καφέ, οι καλεσμένοι είναι πάρα πολλοί και οι περισσότεροι έχουν διακριθεί σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, όπως οι Ecaterina Beatrice, Χρήστος Λουκάκης, Μάνος Μαμάκης, Alexandru Nicolare, Στάθης Κορέμπας και Παναγιώτης Ματζιούνης.

Για να δείτε αναλυτικά όλα τα σεμινάρια, τις ώρες και τις πληροφορίες για εισιτήρια ακολουθήστε το σύνδεσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στην μεγάλη γιορτή των spirits;

Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/11/2025

Το καλύτερο μπαρ του πλανήτη αποκτά μικρό αδερφό

To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στη Σαγκάη.

Στο Κολωνάκι, για το remake του '42 Bar'

Η δεύτερη ζωή του εμβληματικού μπαρίστικου αθηναϊκού brand, το βρίσκει στην περίφημη γειτονιά του κέντρου και το εμπορικό κέντρο Λαιμού.

Top 500 Bars: Τα κορυφαία μπαρ του 2025 σύμφωνα με ακόμη μία διεθνή λίστα

Ανακοινώθηκαν τα καλύτερα μπαρ της χρονιάς, σύμφωνα με την έγκριτη, αλγοριθμική κατάταξη του Le Cocktail Connoisseur και περιλαμβάνουν 7 στέκια της Αθήνας.

O Tornado Wallace πρωταγωνιστής του επόμενου Needless Clubnight

Μαζί του, οι Maria Politi και Chevy x Discojuice σε b2b set

Bond: Ένα νέο London Dry Gin που αξίζει την προσοχή

Γεννήθηκε στην καρδιά της Αγγλίας, σε ιστορικό αποστακτήριο με πάνω από έναν αιώνα τεχνογνωσίας και μερικούς από τους παλαιότερους χάλκινους άμβυκες της Βρετανίας