Κάτι «ψήνεται» και «χτυπιέται» στο Ηράκλειο Κρήτης

Για τέσσερις μέρες όσοι παραθερίζουν στην Κρήτη θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν speciality coffee, ιδιαίτερα cocktails και να παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια για τον καφέ, τα spirits και το bartending.

Κάτι «ψήνεται» και «χτυπιέται» στο Ηράκλειο Κρήτης

Ένα φεστιβάλ για επαγγελματίες και μη, που διοργανώνεται με τη συνεργασία των ειδικών baristas και mixologists που βρίσκονται στο νησί. To ντεμπούτο του «Coffee and Cocktail Week» θα γίνει στις 30 Ιουλίου και το μεγάλο closing party είναι στις 3 Αυγούστου. Το ραντεβού είναι στο Πάρκο 626, που βρίσκεται στην οδό Ιδομενέως και Αρετούσας. Ένας χώρος που έχει μετατραπεί σε «μητρόπολη» των spirits με pop up bars και αίθουσες εκδηλώσεων και σεμιναρίων.

Η Κρήτη τα τρία με τέσσερα τελευταία χρόνια ανεβάζει συνέχεια στροφές στην μπάρα και όπως φαίνεται καθιερώνεται σε δυνατό bartending σταθμό. Αρκετά παλιά bar έχουν εξελιχθεί, ενώ ανοίγουν καινούργια με βραβευμένους και ταλαντούχους bartenders στα βασικά πόστα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλο και περισσότεροι mixologist από το Ηράκλειο ξεχωρίζουν στους bartending διαγωνισμούς, ούτε ότι πολλές εταιρίες έχουν την περιοχή ως πρώτο προορισμό για την παρουσίαση των brand τους. Αντίστοιχα, έξίσου υψηλό είναι το επίπεδο και στον καφέ.

Η εμπειρία φαίνεται, άλλωστε, στο πρώτο φεστιβάλ που ετοιμάζουν. Οι μέρες είναι γεμάτες με events και πολύ γνωστούς καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα μιλήσουν για την τέχνη του καφέ, την μαγεία των spirits, τις τάσεις και την επιτυχία των bars.

Για να πάρετε μια γεύση από τον χώρο του bartending: O Μανώλης Λυκιαρδόπουλος (ιδιοκτήτης του Odori) και ο Κωνσταντίνος Καπνιάρης (ambassador Bacardi) θα κάνουν παρουσίαση για το βερμούτ. Ο Γιάννης Κοροβέσης (ιδιοκτήτης Bοrsolino) θα μιλήσει για την απόσταξη του κονιάκ, o Στέφανος Δραγανιδάκης (The Trap, Granical) για την τάση των cocktails χωρίς αλκοόλ, ο Θάνος Κριμπούρας (ambassador Italicus) για την τέχνη του aperitivo, o Σπύρος Πατσιαλός (δημιουργός Huntingspirits.tv) για το gin και ο Αχιλλέας Πλακίδας για το επιτυχημένο project, το bar της Θεσσαλονίκης, Γορίλας. Εκτός από τις ελληνικές συμμετοχές, θα ανέβουν στο βήμα και σημαντικές προσωπικότητες από το εξωτερικό, όπως ο team leader του διάσημου bar του Λονδίνου, Termini, o Robin Kolek.

Στην ενότητα του καφέ, οι καλεσμένοι είναι πάρα πολλοί και οι περισσότεροι έχουν διακριθεί σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, όπως οι Ecaterina Beatrice, Χρήστος Λουκάκης, Μάνος Μαμάκης, Alexandru Nicolare, Στάθης Κορέμπας και Παναγιώτης Ματζιούνης.

Για να δείτε αναλυτικά όλα τα σεμινάρια, τις ώρες και τις πληροφορίες για εισιτήρια ακολουθήστε το σύνδεσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Basswell και William Luck καταλαμβάνουν το "Oddity"

Το line-up συμπληρώνουν τέσσερις δυναμικές παρουσίες της αθηναϊκής σκηνής: Cirkle x Salin, Na/Na x Vssls.

24/10/2025

Dybbuk, η -με no photo policy- επιστροφή

Με νέο policy επιστρέφει για την 17η σεζόν του το Dybbuk, έχοντας σκοπό να κάνει τους clubbers να ζήσουν τη στιγμή.

Η μεγάλη στιγμή των μικρών ποτών;

Κομψή και συνειδητή ευ πίνειν λύση, εναλλακτική στο σφηνάκι, ευκαιρία περαιτέρω εξερεύνησης ενός μενού ή απλά μια ευχάριστη ανάπαυλα. Τα mini cocktails είναι εδώ.

Three Cents: Η ελληνική μπουρμπουλήθρα στα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Από την πρώτη Pink Grapefruit Soda που άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού μέχρι τη Fig Leaf Soda που έγινε trend, τα Three Cents δεν έπαψαν ποτέ να καινοτομούν. Πλέον ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον σημαντικό διεθνή θεσμό των The World’s 50 Best Bars, για τα επόμενα τρία χρόνια.

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Altos x The World's 50 Best Bars: Όταν ένας μοναδικός θεσμός συναντά μια κορυφαία τεκίλα

Κάθε χρόνο, τα The World’s 50 Best Bars συγκεντρώνουν όλο το bar & spirits industry σε μια μοναδική γιορτή. Ως Official Tequila Partner, η Altos προσφέρει γεύση αλλά δίνει παράλληλα την ευκαιρία στους bartenders να ψηφίσουν για τους συναδέλφους τους.

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.