Να που θα κάνεις τις καλύτερες στάσεις στη φετινή παραλιακή

Καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα και μπορεί η Αθήνα να μην είναι κυκλαδονήσι, έχει όμως τη γοητευτική ριβιέρα της, γεμάτη hot spots που με ένα βήμα μόνο μας ταξιδεύουν σε καλοκαινούς προορισμούς χωρίς καν να αφήσουμε την πόλη μας.

Να που θα κάνεις τις καλύτερες στάσεις στη φετινή παραλιακή

Eίναι απόγευμα Παρασκευής, το τελευταίο meeting έχει μόλις τελειώσει και μπορεί στο smartphone σου να μην έχεις το barcode του εισιτηρίου που θα σε ταξιδέψει σε έναν κάποιον καλοκαιρινό προορισμό, έχεις όμως όλα όσα χρειάζεσαι για να ζήσεις το παρασκευοσαββατοκύριακο που απλώνεται μπροστά σου σε mood διακοπών, χωρίς καν ν’ αφήσεις την πόλη σου: το χάρτη της παραλιακής. Σημείωσε λοιπόν τα φετινά hot spots της αθηναϊκής ριβιέρας, και φύγαμε για διακοπές στην Αθήνα.

Χαλαρωτικά early bites

Να που θα κάνεις τις καλύτερες στάσεις στη φετινή παραλιακή - εικόνα 1
To ολοκαίνουριο «Krabo» φέρνει Μυκονιάτικο boho-chic αέρα πάνω στην άμμο του κόλπου Ζώσκα.

Πρεσβευτής του στιλάτου beach life, το πανέμορφο «Krabo» της οικογένειας Αγιοστρατίτη του «The Margi», στον κόλπο Ζώσκα, είναι από τις πιο γοητευτικές νέες αφίξεις του φετινού καλοκαιριού. Μπορείς να πας από το πρωί για βουτιά και ηλιοθεραπεία, πρωινό, κανονικό γεύμα –η μοντέρνα κουζίνα του παίζει πολύ με τα θαλασσινά, αλλά αγαπάει και το κρέας– και ποτό στο μπαρ. Δοκίμασε το rib eye ή το Tomahawk, αλλά μην παραλείψεις το πρωτότυπο κριθαρότο με καβούρι, που έρχεται σε άψογο al dente, με το ζωμό του θαλασσινού να του δίνει βαθιά νοστιμιά και με τη σάρκα του πασπαλισμένη με τραγανό panko.

Αντίστοιχα, ένα από τα πιο καυτά openings του φετινού καλοκαιριού κάνει και το «Nice ‘n’ Easy», που μετά το Κολωνάκι, την Κηφισιά και τη Χώρα της Μυκόνου, κατεβάζει την healthy gourmet φιλοσοφία του στο «Nice ‘n’ Easy Seaside», στην κοσμοπολίτικη πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης, συνθέτοντας μια πολυσυλλεκτική κουζίνα κρεατικών και θαλασσινών, με πολλές vegan, gluten-free και bio υγιεινές επιλογές, σε ένα boho-chic περιβάλλον όπου το ξύλο, η πέτρα και τα σχοινιά δημιουργούν την αίσθηση ενός ντεκ που ταξιδεύει τους επισκέπτες του.

Να που θα κάνεις τις καλύτερες στάσεις στη φετινή παραλιακή - εικόνα 2
Το cosy στέκι Αθήνας και Μυκόνου κατεβάζει τη healthy gourmet φιλοσοφία του στον Αστέρα Βουλιαγμένης με το «Nice ‘n’ Easy Seaside».

Στην Astir Beach επιστρέφει το ανανεωμένο «40 Day Night Bar & Restaurant», όπου το μεσογειακό μενού θαλασσινών και κρεατικών του Γιάννη Μαρκαδάκη διανθίζεται από επιλογές sushi, ποικιλία σε πίτσες, αλλά και χορταστικά burgers, ενώ το «Ark» στα Αστέρια Γλυφάδας παραμένει μια επιλογή υψηλών προδιαγραφών με πρωτότυπα, εκτός πεπατημένης κοκτέιλ, που κέρδισαν φέτος Bar Award από το «αθηνόραμα» και φυσικά την ιδιοσυγκρασιακή, έντονα ελληνική κουζίνα του Γιάννη Μπαξεβάνη, όπου πρωταγωνιστεί η γεύση της θάλασσας με μια ιδιαίτερη αδυναμία στην κρητική παράδοση.

Warm-up cocktails

Να που θα κάνεις τις καλύτερες στάσεις στη φετινή παραλιακή - εικόνα 3
Στο «Nalu» περιμένουμε το ηλιοβασίλεμα με ωραία coctail.

Με χαρούμενο ουρανίσκο, είναι ώρα να ξυπνήσουμε και τους υπόλοιπους γευστικούς μας κάλυκες με λίγη υγρή δύναμη: άλλωστε τι άλλο μπορεί να δώσει μια κοσμοπολίτικη νότα στη βραδιά, από ένα γευστικό cocktail με ονειρική θέα στην αθηναϊκή ριβιέρα; Το «Umi», το εντυπωσιακό καινούργιο bar του «Μatsuhisa Αthens» στον Αστέρα Βουλιαγμένης, ακριβώς πάνω στη θάλασσα (αυτό σημαίνει το όνομά του στα ιαπωνικά, «θάλασσα»), ντυμένο με ένα ειδικό λευκό μάρμαρο που μόλις σουρουπώνει φωτίζεται… εκ των έσω, μοιάζει σχεδόν να χάνεται στο γαλάζιο τοπίο, και τα κοκτέιλ του Χάρη Γεωργόπουλου ισορροπούν ανάμεσα στη μεσογειακή και στην ιαπωνική κουλτούρα.

Για αφ’ υψηλού θεάματα, ένα αγαπημένο summer spot της Αθήνας επιστρέφει με άκρως χαλαρή καλοκαιρινή διάθεση, στην ταράτσα του «Poseidon Hotel» στο Παλαιό Φάληρο. Εκεί, η πισίνα του «The Skybar 360°» καθρεφτίζει τον καλοκαιρινό αττικό ουρανό, ενώ τα σέικερ του cocktail bar κινούνται στους ρυθμούς των lounge ήχων που πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα, ετοιμάζοντας Poseidon Skyfalls: τα signature cocktails του bar με τζιν, ροδάκινο, λίτσι και φρέσκο χυμό από λάιμ και κράνμπερι, που βάζουν το χεράκι τους ώστε η ολόφωτη Ποσειδώνος, με φόντο την Αίγινα και την Καστέλλα, να μεταμορφωθεί όχι μόνο σε λεωφόρο του καλοκαιριού, αλλά και σε πλατφόρμα εκτόξευσης των feelgood vibes του χώρου.

Να που θα κάνεις τις καλύτερες στάσεις στη φετινή παραλιακή - εικόνα 4
Άκρως χαλαρωτική διάθεση στο «The Skybar 360°» στην ταράτσα του «Poseidon Hotel».

Κατεβαίνοντας προς Άλιμο ο υπαίθριος χώρος του «Penarrubia» με το καταπράσινο γκαζόν και τις αιώρες είναι ένα ιδανικό mellow σκηνικό για αποσυμπίεση, ενώ ο πάντα busy χώρος του «Nalu» ανεβάζει τη διάθεση για νέες γνωριμίες με τις οποίες θα δώσουμε ραντεβού για τα κυριακάτικα πάρτυ. Στη Γλυφάδα, οι lounge ήχοι που αγκαλιάζουν τις μαξιλάρες του «Balux Seaside» δίνουν τον απαραίτητο ρυθμό για το ξεκίνημα της βραδιάς, ενώ οι μεθυστικές συνταγές των bartenders του «Holy Spirit» στη Γλυφάδα και του αδελφού «Holy Spirit Beach Bar» στη Βάρκιζα λειτουργούν σαν γαλατικό φίλτρο που θα μας δώσει ενέργεια για όλη τη βραδιά.

Να που θα κάνεις τις καλύτερες στάσεις στη φετινή παραλιακή - εικόνα 5
Εντυπωσιακός χώρος με ακόμη εντυπωσιακότερες mix ‘n’ match εμπνεύσεις στα κοκτέιλ του «Blends».

Σε λιγότερο παραθαλάσσια, αλλά εξίσου ταξιδιάρικα σκηνικά, η Tex-Mex διακόσμηση του «Amigos» στα ενδότερα της Γλυφάδας φτιάχνει το κατάλληλο mood για Margaritas που… «δαγκώνουν» με την ένταση της τεκίλας και το «Blends» συνδυάζει εντυπωσιακό χώρο με εντυπωσιακότερες ακόμη mix ‘n’ match εμπνεύσεις υλικών και τεχνικών σε κοκτέιλ με απρόσμενα, ολότελα μεθυστικά αποτελέσματα. Πίσω στη θάλασσα, το «Island», ένα από τα πιο λαμπρά στολίδια της αθηναϊκής ριβιέρας, παραμένει μια all day and night στάση που χρωστάτε στον εαυτό σας αν θέλετε μια επιπλέον νότα φινέτσας στο βράδυ σας, αν και τα καλοκαιρινά live performances και DJ sets που εναλλάσσονται με θεματικά πάρτι, όπως τα καθιερωμένα Boho Sundays και τα South Beach parties της Τετάρτης, ενέχουν τον κίνδυνο να σας κρατήσουν εδώ όλη τη νύχτα.

Party mood

Να που θα κάνεις τις καλύτερες στάσεις στη φετινή παραλιακή - εικόνα 6
Τα ανεβασμένα beats στο «Αkanθus» κρατούν πολύχρωμο το κλαμπατο μωσαϊκό της παραλιακής.

Τα summer beats κρατούν ρόλο κυρίαρχου στη φετινή σκηνή της παραλιακής, με το «Rox» να εδραιώνει ολοένα περισσότερο τη θέση του ως δυναμικός newcomer, ποντάροντας σε ηλεκτρονικούς ήχους και tropical διακόσμηση. Το «Bolivar Beach Bar», με τη σιγουριά του τροπαιούχου της καλοκαιρινής μουσικής σκηνής, επανέρχεται με ένα ευρύ roster από παγκοσμίου φήμης DJs που κρατούν ψηλά τη σημαία της ηγέτιδας δύναμης στο συνειδητοποιημένο καλοκαιρινό clubbing αξιώσεων, ενώ τόσο ο ντιζαϊνάτος χώρος του «Akanθus» όσο και το «Ακρωτήρι» που επιστρέφει σε κλαμπάτους ρυθμούς, θα γεμίσουν το πολύχρωμο μωσαϊκό της EDM σκηνής στην παραλία.

Μπουζούκι über alles

Να που θα κάνεις τις καλύτερες στάσεις στη φετινή παραλιακή - εικόνα 7
Ο Πάνος Κιάμος θεραπεύει τις πονεμένες καρδιές της Αθήνας στο «Posidonio».

Καλά τα καλοκαιρινά beats, αλλά και μια πενιά είναι απαραίτητη για το πλήρες πακέτο παραλιακής και παρότι η αθηναϊκή νύχτα έχει μειώσει τους ρυθμούς της σε ό,τι αφορά το γνήσιο πρόγραμμα πίστας, κάποιες αξίες παραμένουν σταθερές κι ακμαίες. Για του λόγου το ακριβές, αποδείξεις θα βρείτε φέτος τόσο στη «Fantasia», που έπειτα από ένα άκρως πετυχημένο άνοιμα με τη Νατάσσα Θεοδωρίδου, υποδέχεται τώρα τον Κωνσταντίνο Αργυρό με τον Νίνο Ξυπολιτά, όσο και το «Posidonio», στο οποίο ο Πάνος Κιάμος συνεχίζει ακάθεκτος από την περασμένη άνοιξη, να θεραπεύει απλόχερα τις πονεμένες καρδιές της Αθήνας, με άξιους βοηθούς του τον Νικηφόρο και τη Μαλού, ενώ στο σχήμα συμμετέχουν και οι Deevibes.

Ξεφάντωμα άνευ τέλους

Να που θα κάνεις τις καλύτερες στάσεις στη φετινή παραλιακή - εικόνα 8
Μεγάλη επιστροφή έπειτα από δύο χρόνια κάνει φέτος ο Γιώργος Γιαννιάς στην ιστορική πίστα του «Frangelico».

Αν οι πίστες της παραλίας δεν σβήσουν τη δίψα σας για παραθαλάσσιο Greek κέφι, το «Voodoo Summer», με θέα στην παραλία του Αγίου Κοσμά, έναν όροφο πάνω από το «Posidonio», επιβεβαιώνει για άλλη μια χρονιά τη φήμη του ως ακλόνητη επιλογή για after hours ξεφάντωμα. Το δε «Frangelico», σημείο αναφοράς στο χάρτη της αθηναϊκής διασκέδασης, συνεχίζει το μακρύ του ταξίδι μέσα στη νύχτα της πόλης, έχοντας ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχτεί ένα φίλο απ’ τα παλιά: ο Γιώργος Γιαννιάς (πλαισιωμένος από τους Σάκη Αρσενίου και Βασιλική Νταντά) επέλεξε την πίστα της Λεωφόρου Ποσειδώνος για τη μεγάλη του επιστροφή στην Αθήνα ύστερα από δυο χρόνια απουσίας, σε ένα πρόγραμμα που παίρνει φωτιά όταν τα άλλα αρχίζουν να σβήνουν.

Αν όμως το μεράκλωμα δεν είναι προτεραιότητά σας, το «Vinilio» έχει σηκώσει τις ντισκομπάλες του για άλλη μια χρονιά στην οροφή του «Riba’s», για να υποδεχτεί την καμπάνα διάθεση και το άφρο κέφι, ξεσκονίζοντας ’70s, ’80s και ’90s χορευτικά hits κάθε Σάββατο (και επιλεγμένες Παρασκευές), αποδεικνύοντας για άλλη μια χρονιά ότι, ευτυχώς, κάποια πράγματα σ’ αυτήν τη ζωή, όπως για παράδειγμα η Παραλιακή, δεν παλιώνουν ποτέ.

Περισσότερες πληροφορίες

Amigos

Κύπρου 65Α, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Posidonio

Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Ελληνικό
  • Night Life

Vogue Club

Λεωφ. Ποσειδώνος 35, Άλιμος
  • Night Life

Matsuhisa Athens

Astir Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Fantasia

Λεωφ. Ποσειδώνος 5, Ελληνικό
  • Night Life

Poseidon Hotel Sky bar 360

(ξεν. «Poseidon») Λεωφ. Ποσειδώνος 72, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Bolivar

Ακτή του Ήλιου, Άλιμος
  • Clubs

Holy Spirit

Λαοδίκης 41, Γλυφάδα
  • Bars

Nalu

Λεωφ. Ποσειδώνος, Ακτή του Ήλιου, Άλιμος
  • Εστιατόρια

Akanθus

Ακτή Αλίμου, Άλιμος
  • Clubs

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Blends Mix and Match

Φοίβης 19, Πλ. Νυμφών, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.