Οι Hunter/Game είναι οι τολμηροί κυνηγοί της dance σκηνής

Μιλάμε αποκλειστικά με το ιταλικό δίδυμο λίγο πριν από την εμφάνισή του στο πολυαναμενόμενο αθηναϊκό Afterlife των Tale Of Us, που συνδιοργανώνουν οι NON και το PIXI.

Οι Hunter/Game είναι οι τολμηροί κυνηγοί της dance σκηνής

Οι Emmanuele Nicosia και Martino Bartola ξεκίνησαν από το Μιλάνο για να κατακτήσουν τον κόσμο ως κυνηγοί, όπως δηλώνει το πρώτο συνθετικό ενός ονόματος εμπνευσμένου από κομμάτι των Massive Attack. Με επιρροές από την progressive pop των ’80s μέχρι τις κυκλοφορίες της Warp, αυτό το δίδυμο φτιάχνει ατμοσφαιρική και μελωδική techno και ανήκει στην ίδια σχολή με τους Tale Of Us, με τους οποίους επισκέπτονται την Αθήνα το Σάββατο 21 Απριλίου για την αθηναϊκή εκδοχή των περίφημων Afterlife parties. Τους μιλήσαμε αποκλειστικά για να μάθουμε ποια ήταν τα πρώτα τους βήματα, τα αγαπημένα τους clubs και φεστιβάλ, τις αναμνήσεις τους από τη Μύκονο και τα επόμενα σχέδια.

Οι Hunter/Game είναι οι τολμηροί κυνηγοί της dance σκηνής - εικόνα 1

Πώς γνωριστήκατε εσείς οι δύο; Και πώς σας επηρέασε η ατμόσφαιρα του Μιλάνου;
Γνωριστήκαμε το χειμώνα του 2007. Πριν δημιουργήσουμε το label Just This, ο Emmanuele διοργάνωνε events και parties σε ιδιαίτερες τοποθεσίες με καλλιτέχνες όπως οι Minilogue, ο Oliver Huntemann και ο Trentemøller. Ο Martino ήταν μουσικός και εκείνη την πρώτη περίοδο έγινε resident DJ σ’ αυτά τα events. Έπειτα από μερικά χρόνια φιλίας και συνεργασίας, το 2010 συγκεκριμένα, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μαζί στο στούντιο. Το όραμά μας ήταν επηρεασμένο από τη φύση και τα τοπία και βασισμένο στην έννοια του οξύμωρου απ’ όπου προήλθε και το όνομα Hunter/Game (σ.σ. Κυνηγός/Θήραμα) – το όνομα το σκαρφιστήκαμε από το κομμάτι των Massive Attack «The Hunter Gets Captured By The Game».

Η σκηνή του Μιλάνου δεν ήταν πολύ αναπτυγμένη εκείνη την εποχή, γι’ αυτό χρειάστηκε να δημιουργήσουμε κάποιες συνθήκες, να φτιάξουμε μια δική μας σκηνή και τα δικά μας parties. Γνωριστήκαμε με τους Tale Of Us και τους Mind Against, ενώ κάποιοι άλλοι φίλοι αλλά και καλλιτέχνες που ξεπρόβαλλαν στην πόλη συμμετείχαν σ’ αυτές τις ζυμώσεις. Όλοι μαζί κάναμε παρέα, ανταλλάζαμε ιδέες, αλληλοϋποστηριζόμασταν και πηγαίναμε σε parties. Σιγά-σιγά, διαμορφωνόταν μια σκηνή με καλλιτέχνες που εκείνη την εποχή ήταν σχετικά άγνωστοι και τώρα πια είναι αναγνωρισμένα ονόματα παγκοσμίως. Ζήσαμε μια ιδιαίτερη στιγμή καλλιτεχνικής δημιουργίας φέρνοντας μια μεγάλη αλλαγή στη σκηνή της ηλεκτρονικής μουσικής.

Πώς θα περιγράφατε τον ήχο σας;
Η βασική μας έμπνευση προέρχεται από το περιβάλλον και τη φύση. Η δουλειά μας έχει ως άξονα τον άνθρωπο. Μας απασχολεί η προσαρμογή του ανθρώπου κατά τη μετακίνησή του από τη φύση στην μοντέρνα κοινωνία. Στον τελευταίο δίσκο μας, το «Adaptation» προσπαθήσαμε να αναλύσουμε το περιβάλλον μιας μητρόπολης. Γενικά προσπαθούμε να κρατήσουμε τις διάφορες επιρροές μακριά από τη δική μας δημιουργική διαδικασία. Ο ήχος μας καθορίζεται από τις καταβολές μας, από τη σκηνή του Μιλάνου στις αρχές των ’10s.



Πώς χτίζετε τα DJ sets σας;
Όταν παίζουμε σε ένα club, ποτέ δεν ξέρουμε πού θα οδηγηθούμε. Για τα mixes που κάνουμε για ραδιοφωνικές εκπομπές και podcasts συνήθως επιλέγουμε συγκινητικά κομμάτια, προσπαθώντας να περάσουμε τη δική μας ερμηνεία για όσα μας αρέσουν και να επισημάνουμε τη μουσική μας άποψη.



Μπορείτε να μου περιγράψετε την εμπειρία στα Afterlife;
Δεν είναι πολύ εύκολο να την εξηγήσεις. Είμαστε όλοι πολύ αγαπημένοι φίλοι, που κάναμε σκληρή προσπάθεια να υποστηρίξουμε τη σκηνή της ηλεκτρονικής μουσικής αλλά και να αλλάξουμε κάποια πράγματα σ’ αυτήν. Ειδικά οι Tale Of Us έχουν κάνει πολλά προς αυτή την κατεύθυνση δημιουργώντας αυτό το τεράστιο και απίθανο project. Έχουμε κοπιάσει πολύ όλοι, έχουμε βιώσει θετικά και αρνητικά συναισθήματα προσπαθώντας να πετύχουμε τους στόχους μας κι όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μια βαθιά και προσωπική εμπειρία. Είναι μαγικό που υπάρχει πνεύμα ομαδικότητας με τους παλιούς μας φίλους, που χορεύουμε παρέα, που ανταλλάζουμε αυτή την εκπληκτική ενέργεια. Το κλειδί επιτυχίας των Afterlife είναι η φιλία, τα συναισθήματα και η μουσική ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς.

Εκτός από τα Afterlife πού αλλού σας αρέσει να παίζετε;
Ω, αυτή είναι μια δύσκολη επιλογή έπειτα από οκτώ χρόνια που έχουμε βρεθεί σχεδόν παντού… Κάθε club και φεστιβάλ έχει τη δική του ταυτότητα και δεν μπορείς να τα συγκρίνεις μεταξύ τους. Βασικά προτιμάμε τα μικρά clubs με χωρητικότητα μερικών εκατοντάδων ανθρώπων και τα πολύωρα sets. Ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας έχουν ιστορικά clubs όπως το «Studio 80» στο Άμστερνταμ, το «Watergate» στο Βερολίνο, το «B 018» στη Βηρυτό και το «Output» στη Νέα Υόρκη. Το «The Block» στο Τελ Αβίβ είναι ιδιαίτερο με τα πολύωρα parties όπου η μέρα διαδέχεται τη νύχτα, ενώ από τα φεστιβάλ ξεχωρίζουμε το Polifonic, γιατί έχει το καλύτερο φαγητό και ηλιοβασίλεμα.



Ποιοι είναι οι μουσικοί σας ήρωες;
Ο Emmanuele έχει επηρεαστεί περισσότερο από τη μουσική των ’80s, δηλαδή από τους Depeche Mode, τους Genesis και, φυσικά, τους Pink Floyd. O Martino άκουγε περισσότερο Nine Inch Nails και τις κυκλοφορίες της Warp, από τους Boards Of Canada μέχρι τον Gaika. Στη χορευτική ηλεκτρονική μουσική καθοριστική επίδραση θεωρούμε ότι έχει ο Roman Flügel, καθώς και ο Apparat επειδή εξέλιξε με καινοτομίες τη μουσική παραγωγή.

Σε ποια φάση βρίσκεται η ιταλική σκηνή;
Η Ιταλία μοιάζει με την Ελλάδα… una faccia, una razza! Χάρη στην ποικιλομορφία της χώρας, υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι μουσικοί και παραγωγοί, αλλά δεν έχουμε μια ενωμένη σκηνή όπως η Γερμανία ή άλλες βόρειες χώρες.

Ποια ήταν η εμπειρία σας από τα parties Just This στην Αθήνα;
Αυτή η εμπειρία ήταν μοναδική! Έχουμε μια πολύ ειλικρινή φιλία με τους συνεργάτες μας στην Ελλάδα (σ.σ. τα αθηναϊκά Just This διοργανώθηκαν από το PIXI). Πηγαίνουμε μαζί διακοπές, μιλάμε καθημερινά για διάφορα, ακόμη και για μια καινούργια σειρά που θα προβάλει το Netflix. Σ’ αυτά τα parties ήταν σαν να βγαίνεις έξω με τους καλύτερους φίλους σου, σαν να γεμίζεις ένα club με γνωστούς και να ζεις την καλύτερη και πιο διασκεδαστική νύχτα της ζωής σου. Το αθηναϊκό κοινό κατάλαβε πολύ γρήγορα ότι δεν το κάναμε για τα λεφτά αλλά για το κέφι μας κι έτσι συμμετείχε πολύ θερμά.



Το περσινό καλοκαίρι βρεθήκατε στη Μύκονο. Πώς ήταν; Θα μπορούσε να συναγωνιστεί στα ίσα την Ίμπιζα;
Η πρώτη μας εμπειρία στη Μύκονο, στα Odyssey parties των Tale Of Us στο «Alemagou» ήταν εκπληκτική (σ.σ. κι αυτή η σειρά των parties ήταν μια παραγωγή του PIXI). Είναι δύσκολο να περιγράψουμε με λέξεις πώς ήταν να παίζεις μπροστά στην κρυστάλλινη θάλασσα την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Για την Ίμπιζα ο αρμοδιότερος να μιλήσει είναι ο Emmanuele, επειδή γεννήθηκε και μεγάλωσε εκεί. Ήταν μαγική η αίσθηση την πρώτη φορά που μπήκα στο «Pacha» σε ηλικία 14 ετών το 1997. Όλες οι στιγμές στα clubs της Ίμπιζα είναι ιστορικές και δημιούργησαν ορόσημα στη μουσική. Δυστυχώς, εξαιτίας της παγκοσμιοποίησης, αυτή η μαγεία έχει χαθεί εδώ και λίγο καιρό και η Ίμπιζα έχει γίνει ένας προορισμός μαζικού τουρισμού. Αντίθετα, η Μύκονος, μάλλον λόγω του μικρού μεγέθους της και επειδή εξυπηρετεί μικρότερο αριθμό επισκεπτών, έχει διατηρήσει μια ατμόσφαιρα οικειότητας και αποκλειστικότητας. Το πιστεύω πραγματικά ότι θα μείνει για πάντα ανεπανάληπτη και μαγική!

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;
Ετοιμάζουμε το καινούργιο μας άλμπουμ με τίτλο «Anatomy». Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια περιοδεύαμε ασταμάτητα αλλά τώρα αποφασίσαμε να κάνουμε λιγότερα gigs και να περνάμε περισσότερη ώρα στο στούντιο. Όλα ξεκινούν από τη μουσική και δεν πρέπει να χάνουμε το μυαλό μας με το Θήραμα, γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε Κυνηγοί!

Η αθηναϊκή εκδοχή του Afterlife των Tale Of Us συνδιοργανώνεται από τους NON και το PIXI και παρουσιάζεται το Σάββατο 21 Απριλίου στο «PassPort Κεραμεικός». Το line-up περιλαμβάνει τους Tale Of Us, Hunter/Game, Âme (live set) και Tijana T. Προπώληση εισιτηρίων εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/04/2024

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event

Ένα 'Μεταφυσικό' wine bar μόλις εμφανίστηκε στην πλατεία Μαβίλη

Μία καινούρια οινική γωνιά εμφανίστηκε στην πόλη, αυτή τη φορά στους χώρους του 'Metaphor Athens'.