Ναι, είχαμε Halloween και στο χωριό μας!

Φόρεσε μια τρομακτική στολή και διασκέδασε μέχρι... θανάτου στα καλύτερα θεματικά parties με αφορμή την ξενόφερτη γιορτή που έχουμε υιοθετήσει ως δεύτερες Απόκριες.

Ναι, είχαμε Halloween και στο χωριό μας!

«Ναι, είχαμε Halloween και στο χωριό μας!» όπως δηλώνουν κατηγορηματικά οι άνθρωποι του «Six D.O.G.S.», που τηρούν το έθιμο εδώ και έξι χρόνια. Το Halloween, αυτή η φερμένη από την κέλτικη παράδοση και την αμερικανική pop κουλτούρα γιορτή που περιμένουμε κάθε χρόνο ως δεύτερες Απόκριες, εμπνέει μια σειρά από διασκεδαστικά θεματικά parties. Προτείνουμε να ντυθείς με έμπνευση από τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά τρομο-ορόσημα της φετινής χρονιάς (βλέπε «Stranger Things», του οποίου ο δεύτερος κύκλος κάνει πρεμιέρα στο Netflix την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, «The Walking Dead», «Το Αυτό», «Annabelle: Creation» και «American Horror Story») και ετοιμάσου να… πεθάνεις από τη διασκέδαση στα καλύτερα parties που επιλέξαμε.

Ναι, είχαμε Halloween και στο χωριό μας! - εικόνα 1
Στιγμιότυπο από το περσινό party στο «Six D.O.G.S.»

A Spooktacular Halloween Night #6
Τρίτη 31/10, «Six D.O.G.S.», είσοδος ελεύθερη
Το μοναδικό party που τολμάει να συμπέσει με την ημερομηνία του αμερικανικού εορτασμού (πέρυσι έγινε Δευτέρα και συγκέντρωσε 2.000 άτομα) κι εκείνο που αντιδρά στη μιζέρια όσων αποδοκιμάζουν τη μεταφορά του Halloween στις δικές μας συνήθειες. Στην έκτη έκδοση του party του «Six D.O.G.S.», τα fog machines θα δουλεύουν στο φουλ για να γεμίσουν την Αβραμιώτου και τον κήπο με καπνό, οι You Say Party! We Say Yeah! θα αναλάβουν τη μουσική, τα ειδικά cocktails θα σερβίρονται στα 5€, ενώ θα υπάρχει και Horror Photo Booth για να βγάλεις αναμνηστικές φωτογραφίες.

All Things Dark
Παρασκευή 27/10, «El Convento Del Arte», 5€
Άλλο ένα σταθερό ραντεβού κάθε χρόνο τέτοια μέρα είναι το party που επιμελείται η D’Arcy Foxx. Φέτος, η στιλίστρια και σχεδιάστρια μόδας εκμεταλλεύεται το φωτισμένο από κεριά μπαρόκ και μυστικιστικό σκηνικό του «El Convento Del Arte» για να αναπαράγει την ατμόσφαιρα μιας ταινίας του David Lynch και να προσελκύσει ένα κοινό που θα σκάσει μύτη με εμπνευσμένες μεταμφιέσεις. Το διμελές σχήμα των Dahr-e Mehr, ντυμένο από τον He-m-n-oid, θα παρουσιάσει ένα ατμοσφαιρικό live set με στοιχεία folk και free jazz, ενώ το συνηθισμένο ήχο τους θα σκοτεινιάσουν λίγο παραπάνω οι DJs Kissing Strangers και Bad Spencer. Η βραδιά θα συμπληρωθεί με μια «μοχθηρή» performance από την Darla Qubit.

It Halloween Party
Σάββατο 28/10, «Ρομάντσο», είσοδος ελεύθερη
«You’ll float too» στο party που εμπνέεται από την εμπορικότερη ταινία τρόμου της δεκαετίας, «Το Αυτό», και μετατρέπει το υπόγειο του «Ρομάντσο» στο Ντέρι, την πόλη του Μέιν που τρομοκρατεί ο Pennywise the Dancing Clown. Στα decks θα βρίσκονται οι Sepho, Lucas The Third, Saradis & Roman και George Dimitrakopoulos. Υποψιαζόμαστε ότι αυτό το party, που αντενδείκνυται για όσους έχουν κλοουνοφοβία, θα είναι γεμάτο κόκκινα μπαλόνια…

Ναι, είχαμε Halloween και στο χωριό μας! - εικόνα 2
Στο «Second Skin» θα δεις τις πιο ευρηματικές μεταμφιέσεις

Day of the Dead
Σάββατο 28/10, «Second Skin», είσοδος ελεύθερη
Το πνεύμα του Halloween κυλάει στο αίμα του goth club του Γιώργου Φακίνου, που ήταν από τα πρώτα που διοργάνωσε σχετικά θεματικά parties, καθώς το κοινό του αρέσκεται στις τολμηρές και ακραίες μεταμφιέσεις. Όπως και πέρυσι, το σκηνικό που θα στηθεί θα ξεκινάει από τη Δαμοκλέους, όπου βρίσκεται το club, με dry ice, κολοκύθες και ιστούς αράχνης. Στο main floor μουσική θα παίζουν οι George Fakinos, Dr D και Geo Kar, ενώ στο Red Room η ομάδα Goth Is What We Make It. Στην περίπτωση που έχεις έρθει απροετοίμαστος, η make-up artist Elizabeth Petrou θα σε μακιγιάρει δωρεάν.

Trasher Halloween Party / The Ultimate Trash Party
Παρασκευή 27/10, «Αρχιτεκτονική», 5€
«Υπάρχει κάτι πιο τρομακτικό από DJs που μιξάρουν από Linkin Park μέχρι Madonna και Πάνο Κιάμο;» αναρωτιούνται οι διοργανωτές αυτού του party που εκτός από τις τρομακτικές μουσικές επιλογές υπόσχονται ντεκόρ με νεκροκεφαλές, cocktails με βάση την κολοκύθα και τα marshmallows, αχνιστά fruit punch και δώρα σε όσους εμφανιστούν με την εντυπωσιακότερη μεταμφίεση. Την επόμενη μέρα, Σάββατο 28 Οκτωβρίου, το σκηνικό επαναλαμβάνεται σε ένα party με την υπογραφή της ομάδας Level Up (είσοδος 5€).

Halloween Over Athens / Open Rave Warehouse
Παρασκευή 27/10, «Χυτήριο», είσοδος 6€
Με ένα εισιτήριο εξασφαλίζεις την είσοδο στα δύο stages αυτού του party που συνδιοργανώνουν οι ομάδες HAF, Casa Fiesta και Chemical Circus. Στο stage του Halloween Over Athens θα ακούσεις EDM, hip hop, trap, dubstep και drum & bass, ενώ στο δεύτερο θα ξαναζήσεις τη χρυσή εποχή των rave parties στις αποθήκες με τους old school «ύμνους» που θα παίζουν οι Desmond Kind, Ars Dementis, Dr.nTT, Mosh Beat, Bio και Τerry.

Ναι, είχαμε Halloween και στο χωριό μας! - εικόνα 3
Στιγμιότυπο από το περσινό party στο «Six D.O.G.S.»

Creepy Halloween Party
Σάββατο 28/10, «Belleville» (Αγησιλάου 88), είσοδος ελεύθερη
Το μοναδικό party με συγκεκριμένο dress code (εμπνεύσου από την αγαπημένη σου ταινία τρόμου της δεκαετίας του ’80) ώστε να ταιριάζει με το ’80s soundtrack της βραδιάς, διοργανώνεται από το Nerdcult και το Luben. Πυκνοί καπνοί, ουρλιαχτά και άλλα τρομακτικά ευρήματα θα δημιουργήσουν την ανατριχιαστική ατμόσφαιρα στον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο αυτού του καλοδιατηρημένου νεοκλασικού.

We Are Halloween Fest
Παρασκευή 27/10, «Lohan», 10€
Οι Massive Story συνεργάζονται με τους WE ARE, που επιμελούνται τις Παρασκευές σ’ αυτό το mainstream club. Ο εντυπωσιακός χώρος θα μεταμορφωθεί σε ένα σκηνικό που θα απελευθερώσει τους μεγαλύτερους φόβους σου. Μουσική θα παίζουν οι Mossel, Jay Main και Sonarise & Altro, ενώ makeup artists θα αποτυπώνουν τον... τρόμο στο πρόσωπό σου.

Athens Boogie Halloween Dance Night
Σάββατο 28/10, «Collage», είσοδος ελεύθερη
Η χορευτική ομάδα Athens Boogie, η οποία αγαπά τη rock and roll και τη swing, θα στολίσει το χώρο με ιστούς αράχνης και κολοκύθες και θα προσκαλέσει τον Μιχάλη Κοσμίδη για να παίξει μουσική. Προτείνουμε dress code από τις δεκαετίες από το 1920 ως το 1950 πειραγμένο (με λίγο ψεύτικο αίμα και κατάλληλο μακιγιάζ;) ώστε να μπεις στο πνεύμα του Halloween.

The Night of the Living Synths
Παρασκευή 27/10, «Skull», είσοδος ελεύθερη
Το Facebook group που συγκεντρώνει όσους αγαπούν τα synthesizers στη μουσική, διοργανώνει ένα party με σκοτεινή μουσική πλημμυρισμένη στα... synthesizers. Θα την επιλέξουν οι TumulT, Doric, Lore, Ubu Dancer και Poison in a Pretty Pill.

Halloween Party @ Galaxy Bar & Restaurant
Παρασκευή 27/10, 16€
Το δίκτυο InterNations διοργανώνει ένα party στο rooftop bar του «Hilton Αθηνών», όπου θα προσφέρεται ένα cocktail Zombie δωρεάν σε όσους προσέλθουν μεταμφιεσμένοι – βάλε τα δυνατά σου, γιατί η καλύτερη μεταμφίεση κερδίζει μια διανυκτέρευση σε executive δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Halloween Party @ The Ritzy
Σάββατο 28/10, είσοδος ελεύθερη
Στο bar του Χολαργού θα έχουν ετοιμάσει μια ειδική cocktail list που θα απολαμβάνετε χορεύοντας με τις μουσικές επιλογές από τα ’80s μέχρι σήμερα του DJ Perro La Noche – όσα άλλα θα συμβούν είναι έκπληξη.

Trashformers ’90s party
Σάββατο 28/10, «Kremlino», είσοδος 12€ & 10€ (φοιτητές, άνεργοι)
Αν και δεν συνδέεται με το Halloween, θα κάνουμε μια εξαίρεση και θα συμπεριλάβουμε το party των Trashformers σ’ αυτό τον οδηγό, διότι special guest είναι ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος που έχει γράψει το «Lost in the night» – αν ήμασταν στην Αμερική, αυτό το τραγούδι θα είχε θέση στο soundtrack μιας νεανικής slasher ταινίας!

Επίσης: μάσκες και στολές μας προτρέπουν να φορέσουμε το Σάββατο 28/10 το «Dybbuk», όπου μουσική θα παίζουν οι Agent Greg και Chris Child, η pub «The James Joyce» και το «Zonars» με τους MadeOfSounds στα decks.

Περισσότερες πληροφορίες

Six D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
  • Bars

James Joyce (The)

Άστιγγος 12, Μοναστηράκι
  • Εστιατόρια

Ρομάντσο

Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Ritzy (The)

Λεωφ. Μεσογείων 242, Χολαργός
  • Bars

Lohan

Ιερά Οδός 30-32, Γκάζι
  • Clubs

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.