Νέες αθηναϊκές μπάρες με εξωτικό αέρα

Νέοι χώροι, pop up αλλά και ανανεωμένα μπαρ που άνοιξαν ή αναμένονται σύντομα στην πόλη.

Νέες αθηναϊκές μπάρες με εξωτικό αέρα

Αυτό το καλοκαίρι ετοιμαστείτε για Πειραιά, ο οποίος αποκτά νέα σημεία ενδιαφέροντος, αλλά και για φανταστικές αποδράσεις τόσο... ταξιδιωτικού όσο και αστυνομικού τύπου. Αυτοί είναι οι νέοι χώροι, τα pop up αλλά και τα ανανεωμένα μπαρ που άνοιξαν ή αναμένονται σύντομα στην πόλη.

Νέες αθηναϊκές μπάρες με εξωτικό αέρα - εικόνα 1
Το surf bar του «Mr. Peacock» με νέα φλογερή όψη

Αν αναρωτιέστε ποιες είναι οι μπαρίστικες τάσεις αυτού του καλοκαιριού, η απάντηση είναι: Πειραιάς και tiki κουλτούρα. Ας ξεκινήσουμε από το λιμάνι της πρωτεύουσας το οποίο, αν και γοητευτικότατο, προσπαθεί εδώ και χρόνια να προσελκύσει κόσμο εκτός περιοχής. Αυτό το καλοκαίρι πρέπει να τα καταφέρει, καθώς έχει ένα Rockfellas Excelsior που έχει κάνει restart από τον περασμένο Νοέμβριο (και όπου να ’ναι παρουσιάζει νέα cocktail list) αλλά και δύο νέα spots.

Το ένα είναι το Mary Pickford, η ιντριγκαδόρικη συνεργασία μεταξύ του «Varoulko Seaside» του Λευτέρη Λαζάρου και του «Baba Au Rum», για την οποία ο ιδιοκτήτης του δεύτερου Θάνος Προυναρούς λέει ότι «θα χωράει όλους όσοι αγαπάνε την κουλτούρα του καλού ποτού και του καλού socializing». Γι’ αυτήν τη σύζευξη fine drinking - fine dining μπορείτε να διαβάσετε στις σελίδες των Εστιατορίων στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας. Μέχρι­ όμως η America’s sweetheart των αρχών του 20ού αιώνα να ατενίσει­ τη θέα στον Σαρωνικό, μια άλλη εμβληματική γυναικεία φιγούρα, η Φρίντα Κάλο, παρακολουθεί καπνίζοντας από τον τοίχο της παρακείμενης πολυκατοικίας το lounging στον κήπο του all day Che.

Νέες αθηναϊκές μπάρες με εξωτικό αέρα - εικόνα 2
Ζήσε και πιες σαν τον Χέμινγουεϊ στο «Finca Vigia»

Το δια­τηρητέο με την εκπληκτική αυλή στην Καραΐσκου, δημιούργημα του Τζίμη Αποστόλου και του Ιωσήφ Καπετανάκη, είναι μια ανθολογία λατινοαμερικανικού ντιζάιν διαφόρων εποχών κι έχει ένα πανέμορφο εσωτερικό μπαρ. Στην αυλή υπάρχει ένα tiki bar με μπάρα και βάση από υπέροχη πέτρα Χαλκιδικής, επιφάνειες τυλιγμένες με ρατάν και χειροποίητα φωτιστικά από μπαμπού. Η cocktail list του έμπειρου Γιώργου Φιλιππίδη πατάει γερά στα υλικά και στον πληθωρικό χαρακτήρα της Νότιας Αμερικής: ένα Pisco Disco φτιάχνεται με Mosto Verde Pisco, χειροποίητο χυμό chicha morada, φρέσκο χυμό λεμόνι και bitters Chuncho Amargo, ενώ το Georgy Porgy’s Punch με αρωματικό ρούμι μαριναρισμένο με μπανάνα, λικέρ αχλάδι, φρέσκο χυμό λάιμ, ανανά και μούρων και σιρόπι τόνκα.

Νέες αθηναϊκές μπάρες με εξωτικό αέρα - εικόνα 3
Η ομάδα του «Bank Job» αποκτά νέα μέλη και... αποδρά σε ένα pop up bar στο «Nalu»

Μεταφερόμαστε στο «Nalu» του Καλαμακίου, το οποίο θα φιλοξενεί από τις 11/5 ένα σκηνικό pulp αστυνομικών ιστοριών στο pop up bar που δημιουργεί η ομάδα του «Bank Job». Το Bank Job Escape εμπνέεται από την απόδραση ενός υπαλλήλου τράπεζας που καταφέρνει να ληστέψει ένα θησαυροφυλάκιο και να ζήσει την απόλυτη καλοκαιρινή περιπέτεια. Ο κατάλογος περιέχει εικονογραφημένες αστυνομικές ιστορίες και τα κοκτέιλ, όπως τα Moonlight Cloud (βότκα, φράουλα, καρύδα, βανίλια, μαλλί της γριάς) και Blue Kryptonite (τζιν, αγγούρι, τζίντζερ, κουφοξυλιά, δυό­σμος), θα τα σερβίρουν οι Νίκος Σουρμπάτης, Λευτέρης Πετρογεωργάκης και Αλέξανδρος Τσιρίκος. νέες προσθήκες στην ομάδα. Φεύγουμε από την παραλιακή και κατευθυνόμαστε προς Νέο Ψυχικό. Αν δεν έχεις διαβάσει τα βιβλία του spirit lover Έρνεστ Χέμινγουεϊ, δεν πειράζει. Το έχει κάνει για σένα ο Διονύσης Πολάτος! Σε κάθε βιβλίο εντόπισε το κοκτέιλ αναφοράς και με μερικά to the point φρεσκαρίσματα τα σερβίρει στο Finca Vigia (Ολυμπιονικών 304).

Η ενότητα «Papa’s Favorites» κουμπώνει με το σκηνικό, που παραπέμπει σε κουβανέζικο σπίτι, όπως αυτό στο οποίο ζούσε ο διάσημος συγγρα­φέας. Στον πράσινο καμβά των τοίχων ξεχωρίζουν πίνακες με γυμνά γυναικεία σώματα και μια φωτισμένη εικόνα της Παναγίας. Οι οικοδεσπότες, το δίδυμο του «Ipitou the Bar» Διονύσης Πολάτος και Γιάν­νης Γεωργιάδης και ο Κάρολος Παπανικολάου, μας εξοικειώνουν με την αυθεντική κουβανέζικη φιλοσοφία. Δοκιμάζουμε το εκρηκτικό Mary Pickford’s Tiki Dance και το πικάντικο The Old Man and the Mexico. Στο ενδιάμεσο ρίχνουμε μερικές στροφές με τις funky μουσικές επιλογές των DJs. Και τελικά κάνουμε ένα ταξίδι-αστραπή στην Κούβα... Αυτό το μαγαζί έχει κάτι που σου φτιάχνει τη διάθεση!

Νέες αθηναϊκές μπάρες με εξωτικό αέρα - εικόνα 4
Στον τροπικό του Γιάννη-Πέτρου Πετρή, ο οποίος ξαναζωντάνεψε το «Tiki»

Το ίδιο και το Tiki Bar Athens στο Κουκάκι, που δέχτηκε το φιλί­ της ζωής από τον Γιάννη-Πέτρο Πετρή. «Θα βάλεις κι αιώρες έξω;» τον ρωτάμε όταν μας λέει ότι θα δια­μορφώσει το χώρο στο πεζοδρόμιο κι εκείνος απαντάει: «Φυσικά!» Αμέσως μετά καταπιάνεται με μια Dominican Margarita με ρούμι, την οποία μας προσφέρει χαμογελαστός: «Καλό καλοκαίρι!» Την ίδια ευχή θα επαναλάβει και με το Green Bitch, που έχει το πράσινο χρώμα του ακτινιδίου και την ελαφριά κάψα από τζιν εμβαπτισμένο με τσίλι. πάνω στην ώρα έρχονται και κεφτεδάκια πλασμένα με τζίντζερ, πολύ νόστιμα spring rolls και τσιπς plantain (ένα είδος μπανάνας).

Με όλα αυτά ο Γιάννης επιστρέφει σε μια χρυσή εποχή του κοκτέιλ, στη Χαβάη και την Καραϊβική της ποτοαπαγόρευσης, και ταξιδεύει σε τροπικά κλίματα, στήνοντας ένα απροσποίητο μπαρ όπου ο κόσμος ξεβιδώνεται στο χορό. Και μια και μιλάμε για τροπικά κλίματα, να αναφέρουμε το εξωτερικό tiki bar του Bootleg στον Χολαργό καθώς και το φρεσκοβαμμένο surf bar στην αυλή του Mr. Peacock, το οποίο θα ξεκινήσει στις αρχές Ιουνίου με ένα ιδιαίτερο concept που σίγουρα θα «σκίσει» τα κύματα του καλοκαιρινού καύσωνα.

Περισσότερες πληροφορίες

Tiki Bar Αthens

Φαλήρου 15, Κουκάκι
  • Bars

Bootleg

Φανερωμένης 8, Χολαργός
  • Bars

Mr. Peacock

Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι
  • Bars

Che

Καραΐσκου 151, Πειραιάς
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.