Αύγουστος στην Αθήνα: 14 spots απόλυτης δροσιάς

Παραλίες, ταράτσες, θερινά σινεμά, κήποι, events, μικρές αποδράσεις…Πολλά δροσερά αστέρια φέγγουν πάνω το λεκανοπέδιο και μας δίνουν ιδανικές αφορμές για να απολαύσουμε τον Αύγουστο στην Αθήνα.

Αύγουστος στην Αθήνα: 14 spots απόλυτης δροσιάς

Παραλίες, ταράτσες, θερινά σινεμά, κήποι, events, μικρές αποδράσεις…Πολλά δροσερά αστέρια φέγγουν πάνω το λεκανοπέδιο και μας δίνουν ιδανικές αφορμές για να απολαύσουμε τον Αύγουστο στην Αθήνα. Φυσικά, όλο το athinorama.gr είναι γεμάτο από επιλογές (ψυχαγωγίας, πολιτισμού και γεύσης), αλλά εδώ σας δίνουμε κάποιες ιδιαίτερες προτάσεις που ειδικά σε αυτές τις… βαρομετρικές συγκυρίες θα εκτιμηθούν περισσότερο.

Beach fun με τη Βούλα

Αύγουστος στην Αθήνα: 14 spots απόλυτης δροσιάς - εικόνα 1

Θάλασσα από το πρωί μέχρι το βράδυ: στη South Coast, στην Α΄ Πλαζ Βούλας, αράζουμε στις ξαπλώστρες, κάνουμε γιόγκα ή πιλάτες, παίζουμε paddle tennis, δοκιμάζουμε τις νοστιμιές της ταβέρνας ή μπαίνουμε στο πάρτι (με DJ ή live). Στην αριστερή πλευρά η παραλία έχει πιο οικογενειακό χαρακτήρα, με δραστηριότητες για τα παιδιά αλλά και πλωτούς καναπέδες. Και, φυσικά, μένουμε όλοι μέχρι το βράδυ για μια βόλτα με φωτιζόμενο κανό.

Cosy γιαπωνέζικο

Αύγουστος στην Αθήνα: 14 spots απόλυτης δροσιάς - εικόνα 2

Μakimono, dragon rolls ή tataki; Οι Αθηναίοι φαν των γιαπωνέζικων γεύσεων έχουν ήδη ανακαλύψει στη Γλυφάδα ένα νέο στέκι με υψηλές γευστικές επιδόσεις, που είναι όμως και cosy, χαλαρό και οικείο. «Kazoku», άλλωστε, θα πει οικογένεια και τέτοιες ημέρες στην πόλη όλοι μια οικογένεια είμαστε.

Σινεμά μετά το μπάνιο

Αύγουστος στην Αθήνα: 14 spots απόλυτης δροσιάς - εικόνα 3
Σινέ Φλοίσβος

Δροσερότατη επιλογή, το Σινέ Φλοίσβος στο Φάληρο συνδυάζει την ταινία με κοτομπουκιές ή λουκουμάδες με σοκολάτα. Εσείς, πάλι, μπορείτε να διαλέξετε και τα Βοτσαλάκια του Πειραιά, ένα Mojito στην Ακτή της Βουλιαγμένης, την ταράτσα του Σινέ Βάρκιζα, τους καναπέδες του Ρία (Βάρκιζα), τους κήπους του Ορφέα ή της Αίγλης στη Σαρωνίδα. Στην ίδια περιοχή παίζουν και το Κοράλι, και το Τριανόν.

Άραξε και κοίτα Ακρόπολη

Αύγουστος στην Αθήνα: 14 spots απόλυτης δροσιάς - εικόνα 4
«360° Cocktail Bar»

Ακόμη και αυτές τις ημέρες οι ταράτσες έχουν κόσμο, αφού προσφέρουν όχι μόνο δροσισιτικά κοκτέιλ και ωραίες γεύσεις αλλά και μοναδική θέα. Κάντε focus λοιπόν στην Ακρόπολη από το «360° Cocktail Bar», το «Α For Athens» ή το «Couleur Locale» (και τα τρία στο ­Μοναστηράκι) και ξεχαστείτε! Μαγική καρτποσταλική θέα στους λόφους της πόλης δίνει όμως και το «Skyfall» στο Μετς, το οποίο προσφέρει και τη δυνατότητα για ατμοσφαιρικό δείπνο.

Θεϊκές μπάλες

Αύγουστος στην Αθήνα: 14 spots απόλυτης δροσιάς - εικόνα 5

Κάθε χρόνο οι θήκες στα ψυγεία της Δωδώνης πληθαίνουν με νέες αφίξεις. Τρώμε επιτόπου βανίλια με σύκο και πραλίνα φουντουκιού με ξηρούς καρπούς και παίρνουμε για το σπίτι μία μπάλα τσιχλόφουσκα και μία πράσινο μήλο με μούρο!

Ξεκινώντας από την αρχή

Αύγουστος στην Αθήνα: 14 spots απόλυτης δροσιάς - εικόνα 6

Μια ισπανική δραμεντί θα μας στείλει για θερινό. Στα «Μαθήματα Οδήγησης» της Ιζαμπέλ Κοϊξέ η Πατρίσια Κλάρκσον ερμηνεύει μια πρόσφατα­ διαζευγμένη κριτικό βιβλίου, ενώ ο Μπεν Κίνγκλεϊ έναν Ινδό δάσκαλο οδήγησης. Όταν οι μοναχικές ζωές τους συναντηθούν, τότε θα διαπιστώσουν ότι έχουν πολλά να μάθουν ο ένας από τον άλλον.

Fly me to the sky

Αύγουστος στην Αθήνα: 14 spots απόλυτης δροσιάς - εικόνα 7

Δεν είναι άσχημο αυγουστιάτικα να νιώσετε λίγο σαν σούπερ ήρωας, αλλά με μαγιό. Με τις τουρμπίνες του flyboard θα εκτοξευτείτε 15-20 μ. πάνω από το νερό, θα δείτε την παραλία από ψηλά και θα πάρετε ώθηση για να κολυμπήσετε σαν δελφίνι. Το εντυπωσιακό αυτό θαλάσσιο σπορ το απολαμβάνετε στην Grand Beach του «Lagonissi Resort» (2291071000, 6973201398).

Ένα dance club... cabrio

Αύγουστος στην Αθήνα: 14 spots απόλυτης δροσιάς - εικόνα 8

Για house, deep house και tech house hits από την αφρόκρεμα των DJs της αθηναϊκής σκηνής αυτό το weekend ψηφίζουμε Γκάζι­. Το «Terazza» βρίσκεται­ στο τρίτο open air επίπεδο­ του cafe-bar-restaurant «Secreto» (Τριπτολέμου 31), έχει δυνατό hi-res ηχοσύστημα και τη δική του αυτόνομη χορευτική λειτουργία. Πάρτε και γυαλιά ηλίου μαζί!

Ανατολικά γίνεται γερό παιχνίδι

Αύγουστος στην Αθήνα: 14 spots απόλυτης δροσιάς - εικόνα 9

Καλοκαιρινός προορισμός για τους Αθηναίους day & night, το «Ζούμπερης Cafe Stelios» είναι σίγουρη επιλογή και τον 15αύγουστο. Πάμε από το πρωί για να αράξουμε στη σκιά της πέργκολας με το καραβόπανο για smoothies και σάντουιτς, μπέργκερ και φρέσκες σαλάτες. Όσο περνάει η ώρα ανεβαίνει και η διάθεση για πάρτι συνοδεία summer hits και κοκτέιλ. Και πού ξέρετε, μπορεί να καταλήξουμε σε άλλο ένα νυχτερινό ξεφάντωμα στην άμμο, σαν σε νησί. (Παραλία Ζούμπερη, Νέα Μάκρη, 6944763016)

Η παραλιακή σε φτιάχνει

Αύγουστος στην Αθήνα: 14 spots απόλυτης δροσιάς - εικόνα 10
«Poseidon Hotel»

Κάντε τους τουρίστες στην πόλη κλείνοντας ένα δωμάτιο στο «Poseidon Hotel», που διαθέτει πισίνα και μπαρ στο πανοραμικό rooftop. βγείτε για μια νυχτερινή αυτοκινητάδα με τα παράθυρα ανοιχτά για να μπει η θαλασσινή αύρα. πάρτε το τραμ και αφήστε το βλέμμα να ξεχυθεί στον Σαρωνικό. ανακαλύψτε μικρούς κολπίσκους για τις βουτιές σας. χορέψτε το βράδυ σε κλαμπ και πίστες. Γιατί όχι; Η δική μας ριβιέρα έχει πάντα να σας δώσει τις ανάσες που χρειάζεστε.

«Soleto» σε πολλά ταμπλό

Αύγουστος στην Αθήνα: 14 spots απόλυτης δροσιάς - εικόνα 11

Ιταλική κουζίνα από τον Μιχάλη Ντουνέτα και πριβέ γιαπωνέζικο εστιατόριο (το «Kibo»). Στα γλυκά, το εστιατόριο της Γλυφάδας μας προκαλεί με yuzu lime framboise, biscuit lime κ.ά. Όσο για το πρωινό: κρουασάν, ντόνατς, φοκάτσιες, πίτσες και μηλόπιτες αχνιστά από το φούρνο, πανίνι με φρέσκο κατσικίσιο τυρί και προσούτο Πάρμας, φρέσκοι χυμοί και smoothies. Και, φυσικά, μια μεγάλη μπάρα για ποτά και κοκτέιλ με ταμπεραμέντο. Το «Soleto» σας καλύπτει πλήρως κάθε ώρα της ημέρας.

Φρεσκάδα θάλασσας στα βόρεια

Αύγουστος στην Αθήνα: 14 spots απόλυτης δροσιάς - εικόνα 12

Μύδια στα κάρβουνα, ψητές κόκκινες γαρίδες Κοιλάδας, φιλεταρισμένες σαρδέλες με μαϊντανό, κρεμμύδι και σκόρδο, ψητό λαβράκι που λιώνει στο στόμα, κουτσομούρα που μιλάει, τρυφερά καλαμαράκια... Η –σαν σε νησί– «Αθερίνα», αν και μακριά από τη θάλασσα, είναι το καλοκαιρινό hit της casual ψαροφαγίας και, βέβαια, δροσερός τόπος διαφυγής από το καυτό κέντρο αυτές τις ημέρες.

Για ηλιοβασίλεμα στο «Galaxy»

Αύγουστος στην Αθήνα: 14 spots απόλυτης δροσιάς - εικόνα 13

H ταράτσα του «Galaxy Restaurant & Bar» στο «Hilton», του πιο κοσμοπολίτικου ίσως rooftop της πόλης, προσφέρει ειδυλλιακή θέα. Το καλοκαιρινό cocktail menu είναι υπερενισχυμένο με μοριακά, signature, ελληνοπρεπή και ανανεωμένα κλασικά cocktails καθώς και με έξι πολύ δροσιστικά και πληθωρικά Gin and tonic – ταιριαστή συνοδεία για το sushi και το fingerfood στο εστιατόριο, την επιμέλεια του οποίου έχει ο executive chef Κώστας Αθανασίου.

Στο θερινό αστερισμό του «Eden Beach»

Αύγουστος στην Αθήνα: 14 spots απόλυτης δροσιάς - εικόνα 14

Με νέο πρόσωπο υποδέχτηκε το καλοκαίρι η παραλία του ξενοδοχείου «Eden Beach» στην Ανάβυσσο: αποικιακά κρεβάτια και ψάθινες ξαπλώστρες στην πρώτη γραμμή, ενώ η γραφική προβλήτα μέσα στη θάλασσα, ενισχυμένη, μας ιντριγκάρει για θαλάσσια σπορ. Όσο για την κουζίνα του «Eden Beach», φέρει την υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια, ο οποίος προτείνει γεύσεις μοντέρνες, μεσογειακές, με ανάλαφρες νότες εξωτισμού.

Περισσότερες πληροφορίες

A For Athens

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι
  • Bars

360° Cocktail Bar

Ηφαίστου 2, Πλατεία Μοναστηρακίου
  • Εστιατόρια

Skyfall

Μάρκου Μουσούρου 1, Μετς
  • Bars

Soleto

Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Couleur Locale

Νορμάνου 3 (εντός στοάς), Μοναστηράκι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.