Open air ποτό στα... ανοιχτά του κέντρου

Είναι η εποχή που το κέντρο της πόλης αποκτά ζωντάνια χάρη σε όλους εμάς που αναζητάμε τη συναναστροφή έξω από τους τέσσερις τοίχους, με φόντο τα αστέρια ή και τα αξιοθέατα. Όπως και να ’χει, η θέα της Ακρόπολης από την ταράτσα του «Α For Athens», του «360° Cocktail Bar» ή του «Bios», έχει άλλη –τρισδιάστατη– χάρη.

Open air ποτό στα... ανοιχτά του κέντρου

Είναι η εποχή που το κέντρο της πόλης αποκτά ζωντάνια χάρη σε όλους εμάς που αναζητάμε τη συναναστροφή έξω από τους τέσσερις τοίχους, με φόντο τα αστέρια ή και τα αξιοθέατα. Όπως και να ’χει, η θέα της Ακρόπολης από την ταράτσα του «Α For Athens», του «360° Cocktail Bar» ή του «Bios», έχει άλλη –τρισδιάστατη– χάρη.

Open air ποτό στα... ανοιχτά του κέντρου - εικόνα 1

Το ίδιο και η Τεχνόπολη από την πρωτοκλασάτη ταράτσα του «Gazarte» (φωτό). Εκτός όμως από ακαταμάχητο δημοσιογραφικό κλισέ, οι ταράτσες και οι αυλές δεν παύουν να αποτελούν και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να νιώσουμε και λίγο τουρίστες στην ίδια μας την πόλη. Έχει, ας πούμε, πλάκα να ακούς τα επιφωνήματα των επισκεπτών που μπαίνουν για πρώτη φορά στην όμορφη αυλή του «Six D.O.G.S.» και του «Metamatic:TAF» ή αυτή η αίσθηση «απομόνωσης» μέσα στην καρδιά της πόλης που νιώθεις στο ντεκ του καφενείου «Υπερωκεάνιο» και στο «Τaratsa Bar» του ιστορικού ροκάδικου «Χοροστάσιον». Κλασικά καλοκαιρινά downtown στέκια είναι ακόμη το «Banana» στην Αρδήττου (το οποίο αποκτά πιο… κλαμπίστικες διαθέσεις μετά τα μεσάνυχτα) και ο ακάλυπτος του «Cantina Social» στου Ψυρρή. Εκτός όμως από τα καθιερωμένα στέκια, αξίζει να ανακαλύψει κάποιος τις νέες open air καταστάσεις οι οποίες δημιουργήθηκαν τους προηγούμενους μήνες και τώρα ετοιμάζονται να αναδειχτούν πλήρως: ο νέος πολυχώρος του Χρήστου Πότσιου «Φουάρ» βρίσκεται κάτω από ένα αίθριο ενός νεοκλασικού κτιρίου στην οδό Μητροπόλεως, λειτουργώντας εξίσου καλά ως bar, ως ethnic εστιατόριο και ως γκαλερί. Το λιλιπούτειο bar «Some Bizzare», που άνοιξε στη στοά Παππού της Σοφοκλέους, απλώνει στον κατάφυτο ακάλυπτο πολύ ενδιαφέρουσες μουσικές από τους resident DJs, ενώ ετοιμάζει και μερικά καυτά open air parties… Στην πιάτσα της Πανόρμου, πάλι, το κλασικό ροκάδικο «Le Roi» μόλις απέκτησε και δεύτερο παράρτημα με τη δική του αυλή, στο χώρο του παλιού «Saxo». Τέλος, το «Boubou’s» στο Κολωνάκι έχει τη δική του αυλή και κρατάει ζωντανό το mainstream και glam πνεύμα της περιοχής με το σύνθημα «summer in the city».

Περισσότερες πληροφορίες

Χοροστάσιον

Σκουλενίου 2 (1ος όροφος), Πλ. Κλαυθμώνος
  • Bars

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Bars

Six D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
  • Bars

Taf The Art Foundation

Νορμανού 5, Μοναστηράκι
  • Bars

Banana

Αρδηττού 1, Μετς
  • Bars

A For Athens

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι
  • Bars

360° Cocktail Bar

Ηφαίστου 2, Πλατεία Μοναστηρακίου
  • Εστιατόρια

Le Roi Πανόρμου

Πανόρμου 117Β, Αμπελόκηποι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/04/2024

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.