Ελληνικό box office: Η "Barbie" σπάει κάθε ρεκόρ

Ξεπερνώντας τα 200.000 εισιτήρια σε 11 μόλις μέρες, η κωμωδία της Γκρέτα Γκέργουικ είναι ήδη η εμπορικότερη ταινία της χρονιάς.

Barbie 222 «Barbie»

Μεγαλώνοντας το κύκλωμα αιθουσών της, η "Barbie" έκοψε ακόμα περισσότερα εισιτήρια από το πρώτο της τετραήμερο (72.064) και κράτησε ψηλά τη συνολική προσέλευση (στα 123.679 από 131.313). Η ξέφρενη πορεία της δύσκολα θα φρενάρει χωρίς ορατό ανταγωνισμό και όλα δείχνουν πως η φεμινιστική σάτιρα της Μάργκο Ρόμπι μπορεί να φτάσει τις επιδόσεις του "Avatar: The Way of Water" (423.000 θεατές) και γιατί όχι του "Spider-man: No Way Home" (465.900). Προς το παρόν άφησε πίσω το "Super Mario Bros. Η Ταινία" (199.028) και είναι το πρώτο φιλμ σε εισπράξεις για το 2023.

Χωρίς πολλές οθόνες, η "Επικίνδυνη Αποστολή" και ο "Indiana Jones", αλλά και το "Στο Στοιχείο τους", κινούνται πολύ χαμηλότερα των προσδοκιών, ενώ χλιαρές ήταν και οι επιδόσεις των εβδομαδιαίων πρεμιερών. Εξαίρεση οι επανεκδοθείσες "Διακοπές στη Ρώμη" και οριακά το "Καμουφλάζ", την ώρα που το "Ο Θεός Είναι Μια Σφαίρα" άνοιξε με 876 εισιτήρια, το "Blue Jean" με 737, η μουλτιπλεξάδικη επανέκδοση "Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή" με 656 και το "Τμήμα Απολεσθέντων Μαδρίτης" με 506.

Ελληνικό box office 27-30/7:

1. Barbie - 75.707 εισιτήρια (136 αίθουσες, 206.936 συνολικά)
2. Επικίνδυνη Αποστολή: Θανάσιμη Εκδίκηση: Μέρος Πρώτο - 10.338 εισιτήρια (43 αίθουσες, 126.100 συνολικά)
3. Καμουφλάζ - 5.710 εισιτήρια (20 αίθουσες, 5.710 συνολικά)
4. Μπαμπάς να σου Πετύχει... - 4.574 εισιτήρια (15 αίθουσες, 4.574 συνολικά)
5. Στο Στοιχείο τους - 3.107 εισιτήρια (23 αίθουσες, 84.310 συνολικά)
6. Στοιχειωμένο Αρχοντικό - 2.775 εισιτήρια (32 αίθουσες, 2.775 συνολικά)
7. Παγιδευμένη Ψυχή: Η Πορφυρή Πόρτα - 2.636 εισιτήρια (15 αίθουσες, 51.296 συνολικά)
8. Ο Indiana Jones και ο Δίσκος του Πεπρωμένου - 2.515 εισιτήρια (15 αίθουσες, 150.057 συνολικά)
9. Διακοπές στη Ρώμη - 2.458 εισιτήρια (5 αίθουσες, 2.458 συνολικά)
10. Ρίκι ο Πελαργός & το Μυστήριο του Χαμένου Θησαυρού - 1.397 εισιτήρια (18 αίθουσες, 8.864 συνολικά)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Νεφέλη Γκαμπάντ, ποια είναι τα highlights του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου;

Η επιμελήτρια και προγραμματίστρια του φεστιβάλ μας προτείνει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε λίγο πριν το φινάλε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
12/12/2025

Οι μεταφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 38ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Τρία διαφορετικά masterclasses από τον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Καλιοδήμο και τον σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας Μενέλαο Κυρλίδη και ξεχωριστές προβολές στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Ο Ράντου Ζούντε δεν πιστεύει πως οι ταινίες του θα αλλάξουν τον κόσμο, αλλά θα σας κάνουν να σκεφτείτε το πώς

Συναντήσαμε τον κορυφαίο Ρουμάνο σκηνοθέτη λίγο πριν έρθει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα ταινία του "Kontinental ‘25" στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αναπλιού επιστρέφει για δεύτερη χρονιά

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να αναδείξει την πολυμορφία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομία της περιοχής του Ναυπλίου, συνδυάζοντας καλλιτεχνική ποιότητα και εκπαιδευτική στόχευση.

Τσίε Χαγιακάουα: Από τον Χιροκάζου Κόρε-έντα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Μετά το φουτουριστικό "Πλάνο 75", η Γιαπωνέζα σκηνοθέτρια του "Ρενουάρ" αλλάζει ύφος και μιλάει για την τρυφερή, ονειρική και ιμπρεσιονιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία την οδήγησε ως το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/12)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 11 Δεκεμβρίου.