Στοιχειωμένο Αρχοντικό

1

Κωμωδία τρόμου που ούτε σε τρομάζει ούτε σε διασκεδάζει, reboot του εξίσου αδιάφορου «Στοιχειωμένου Πύργου» (2003) με τον Έντι Μέρφι.

Stixiomeno arxontiko

Το 2010, ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ανακοίνωσε ότι δούλευε πάνω σε ένα reboot της αδιάφορης κωμωδίας "Στοιχειωμένος Πύργος" (2003) με τον Έντι Μέρφι, η οποία βασιζόταν στην ατραξιόν της Disneyland "The haunted mansion". Το σενάριό του, όμως, τρόμαξε (κυριολεκτικά) τους παραγωγούς της Disney και το σχέδιο προχώρησε με καινούργιους συντελεστές (η Κέιτι Ντίπολντ των "Ghostbusters" στο σενάριο και ο Τζάστιν Σίμιεν του "Dear White People" στη σκηνοθεσία), οι οποίοι προσάρμοσαν σε πιο οικογενειακά φιλικό πλαίσιο την εξής ιδέα: η μητέρα ενός νεαρού αγοριού, η οποία κληρονομεί μια στοιχειωμένη έπαυλη στη Νέα Ορλεάνη, απευθύνεται σε έναν παπά κι έναν πρώην κυνηγό φαντασμάτων για να ξεφορτωθεί τους υπερφυσικούς καταληψίες του σπιτιού της.

Το αποτέλεσμα είναι μια αφόρητα νωθρή και άνευρη κωμωδία τρόμου, που ούτε σε τρομάζει ούτε σε διασκεδάζει – δεν έχει καν για πρωταγωνιστή τον Έντι Μέρφι. Με ξεπερασμένα εφέ και κλισέ αστεία, θυμίζει ταινία όχι των 00s, αλλά της δεκαετίας του ’80, η οποία μάταια αναζητά τη χαμένη ντισνεϊκή συνταγή των πετυχημένων family movies.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 123΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Στοιχειωμένο Αρχοντικό

Haunted Mansion
1
  • Κωμωδία
  • 2023
  • Διάρκεια: 122 '
  • Τζάστιν Σίμιεν

Η μητέρα ενός νεαρού αγοριού που κληρονομεί μια στοιχειωμένη έπαυλη στη Νέα Ορλεάνη απευθύνεται σε έναν παπά κι έναν πρώην κυνηγό φαντασμάτων για να ξεφορτωθεί τους υπερφυσικούς καταληψίες του σπιτιού της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.