Επικίνδυνη Αποστολή: Θανάσιμη Εκδίκηση - Μέρος Πρώτο

2,5

Η γοητευτική, hi-tech και καταιγιστικά περιπετειώδης συνταγή των «Επικίνδυνων Αποστολών» διογκώνεται θεαματικότατα, ποντάροντάς τα όλα στο «το μέγεθος μετράει».

Mission Imposible 7 e

Μαζί με τον Τζέισον Μπορν, ο Ίθαν Χαντ αποτελεί την πλέον αξιόπιστη σινε-εξέλιξη του τζεϊμσμποντικού μυστικού πράκτορα στον 21ο αιώνα. Μιας και ο πρώτος μοιάζει να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και ο Βρετανός πλωτάρχης έχει να πάρει μερικές κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του, ο επικεφαλής της IMF (Impossible Mission Force) είναι προς το παρόν ο μόνος που έχει απομείνει –των υπερηρώων εξαιρουμένων– για να σώσει τον κόσμο από την εμμονική ροπή του προς την αυτοκαταστροφή.


Αυτήν τη φορά με ένα πανίσχυρο όπλο υψηλής τεχνολογίας, το οποίο μπορεί να παρεμβαίνει σε οποιαδήποτε ψηφιακή και A.I. εφαρμογή, καταργώντας τα όρια "αληθινής" και εικονικής πραγματικότητας. Σχεδόν κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται η "πηγή" του, αλλά όλοι γνωρίζουν πως ένα ειδικό κλειδί, σε δύο μέρη, μπορεί να το ενεργοποιήσει ή να το καταστρέψει. Το μισό είναι στα χέρια της επικηρυγμένης Ίλσα Φάουστ, την οποία αναλαμβάνει να εντοπίσει για λογαριασμό της CIA ο Ίθαν Χαντ. Όταν το καταφέρει, θα παρασυρθεί στο κυνήγι μιας επιδέξιας κλέφτρας και θα εμπλακεί σε μια περίπλοκη συνωμοσία που θα τον μετατρέψει σε διεθνή φυγάδα και θα τον φέρει αντιμέτωπο με ένα "φάντασμα" από το παρελθόν.


Χτισμένο με αφοσίωση και μέθοδο, το franchise των "Επικίνδυνων Αποστολών" έχει διαμορφώσει μια συμπαγή, καταιγιστικά περιπετειώδη μυθολογία, η οποία παραλλάσσει κάθε φορά, πάντα σε μεγαλύτερη κλίμακα, τα σταθερά μοτίβα της: μια παγκόσμια απειλή, η "εκτός συστήματος" αντιμετώπισή της από την IMF, σύμμαχοι και εχθροί με σκοτεινά κίνητρα (γι’ αυτό και αλλάζουν στρατόπεδο με τόση ευκολία), τρικ υψηλής τεχνολογίας, κοσμοπολίτικα ντεκόρ, θεαματικά set pieces δράσης. Η συνταγή διογκώνεται εδώ με αυτοσαρκαστική υπερβολή, ποντάροντάς τα όλα στο "το μέγεθος μετράει". Έτσι, οι σχεδόν τρεις ώρες περνούν χωρίς να το καταλάβεις, με τρεις μεγάλες και δυο-τρεις μικρότερες σκηνές ασταμάτητου κυνηγητού, που σε κάνουν να ξεχνάς ότι τα πάντα αφορούν τελικά μια παλιοπαρέα που τρέχει ασταμάτητα πίσω από την ουρά της.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 163΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Επικίνδυνη Αποστολή: Θανάσιμη Εκδίκηση Μέρος Πρώτο

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One
2,5
  • Περιπέτεια
  • 2023
  • Διάρκεια: 163 '
  • Κρίστοφερ ΜακΚουόρι

Όταν ο Ίθαν Χαντ πληροφορείται πως η Ίλσα Φάουστ έχει στην κατοχή της ένα κομμάτι από ένα μυστικό όπλο που μπορεί να αλλάξει το μέλλον της ανθρωπότητας, δέχεται να την εντοπίσει πριν από τους διώκτες της. Για να βρει το υπόλοιπο όπλο, θα εμπλακεί σε μια περίπλοκη συνωμοσία, που θα τον φέρει αντιμέτωπο με ένα «φάντασμα» από το παρελθόν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
28/04/2024

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.