Καμουφλάζ

2

Λαμπερό μα αβαθές δράμα θριλερίστικων ανατροπών και σαρκαστικής κοινωνικής κριτικής, το οποίο αποπροσανατολίζεται μέσα στην επιτηδευμένα δαιδαλώδη πλοκή του.

Kamouflaz

Το απόφθεγμα του Σόμερσετ Μομ "η Κυανή Ακτή είναι ένα ηλιόλουστο μέρος για σκοτεινούς ανθρώπους" μας μεταφέρει στη γαλλική Ριβιέρα και στη δίκη ενός μεσήλικα που πυροβόλησε μια νεαρή έγκυο. Το τι είχε προηγηθεί αφορά τον Αντριέν, ένα γοητευτικό πρώην χορευτή που προσποιείται το συγγραφέα, έχοντας σπιτωθεί από την επίσης πρώην διάσημη ηθοποιό Μαρτά Ντιβάλ, και τη σέξι Μαργκό (την πυροβολημένη έγκυο), η οποία ζει ψαρεύοντας πλούσιους συνοδούς. Οι δυο τους θα ερωτευτούν και θα στήσουν μια κομπίνα σ’ έναν παντρεμένο μεσίτη (τον κατηγορούμενο), ο οποίος θα παρασυρθεί από την εξωσυζυγική του σχέση με την Μαργκό. Αλλά τα πράγματα, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν θα εξελιχθούν όπως τα έχουν σχεδιάσει οι δυο επιτήδειοι απατεώνες.


Καλώς ήρθατε σ’ έναν κόσμο όπου "οι πολύ πλούσιοι πεθαίνουν από πλήξη και οι υπόλοιποι πεθαίνουν από τη ζήλεια τους". Είναι ο κόσμος της καπιταλιστικής υπεραξίας, της απόλυτης χλιδής και της διαρκούς προσποίησης, με την παρουσία της Ντιβάλ, μια Νόρμα Ντέσμοντ ("Η Λεωφόρος της Δύσης") αλά γαλλικά, να μας υπενθυμίζει πως άπαντες εδώ υποδύονται έναν περισσότερο ή λιγότερο "καλογραμμένο" ρόλο. Όπως και στο "Ραντεβού στο Belle Epoque" λοιπόν, ο Νικολά Μπεντός εστιάζει ξανά σε ανθρώπους που προσπαθούν να επανεφεύρουν τη ζωή τους, αυτήν τη φορά με λιγότερο ρομαντικό τρόπο. Μόνο που το λαμπερό, μα αβαθές δράμα του, το οποίο έκανε ταιριαστή πρεμιέρα εκτός συναγωνισμού στο περσινό Φεστιβάλ Καννών, αποδεικνύεται λιγότερο βιτριολικό απ’ όσο θα ήθελε. Οι πρωταγωνιστές νιώθουν άνετα στα κομψά ρούχα των χαρακτήρων τους, οι θριλερίστικες ανατροπές, όμως, περισσεύουν και η επιτηδευμένα δαιδαλώδης πλοκή κυνηγάει την ουρά της, αποπροσανατολίζοντας και τη σαρκαστική κοινωνική κριτική.

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 134΄. Διανομή: ROSEBUD.21

Περισσότερες πληροφορίες

Καμουφλάζ

Mascarade
2
  • Δραματική
  • 2022
  • Διάρκεια: 134 '
  • Νικολά Μπεντός

Δύο γοητευτικοί απατεώνες της Κυανής Ακτής στήνουν παράλληλες κομπίνες στους εραστές τους, αλλά παγιδεύονται και οι ίδιοι σ’ έναν κύκλο απληστίας, πλαστοπροσωπιών, προδοσίας και εγκλήματος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.