Το "Ίριδα Visions" συνεχίζεται με "La Jetée" και "Με κομμένη την ανάσα"

Η επιτυχημένη διοργάνωση του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζεται με δύο ταινίες από την ψηφιακή ταινιοθήκη IFcinéma του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Ίριδα Visions - À bout de souffle 'Με κομμένη την ανάσα'

Συνεχίζεται για μία ακόμη εβδομάδα το φεστιβάλ "Ίριδα Visions" - μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.).

La Jetée
"La Jetée"

Την Κυριακή 7/5 στις 8 μ.μ. στον κινηματογράφο Ίριδα θα προβληθούν 2 ταινίες από την ψηφιακή ταινιοθήκη IFcinéma του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα θα προβληθούν οι ταινίες "Σταθμός Αποχαιρετισμού (La Jetée)" του Κρις Μάρκερ και "Με Κομμένη την Ανάσα (À Bout de Soufflé)" του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ. Τις ταινίες θα προλογίσει ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Καντέα - Παπαδόπουλος. Μετά το τέλος των προβολών θα ακολουθήσει dj set στο φουαγιέ της Ίριδας από τον Γιάννη Καντέα – Παπαδόπουλο.

"La Jetée" του Κρις Μάρκερ

La Jetée
"La Jetée"

Το "La Jetée" είναι μια γαλλική ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1962. Κατασκευασμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από ακίνητες φωτογραφίες, αφηγείται την ιστορία ενός πειράματος ταξιδιού στο χρόνο, μετά την καταστροφή του κόσμου από ένα πυρηνικό πόλεμο.

"Με κομμένη την ανάσα" του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ

Με κομμένη την ανάσα
"Με κομμένη την ανάσα"

Το "Με κομμένη την ανάσα" είναι μια ταινία παραγωγής του 1960 σε σκηνοθεσία και σενάριο Ζαν-Λυκ Γκοντάρ. Πρόκειται για την πρώτη ταινία του σκηνοθέτη και αποτέλεσε σημαία του κινήματος της νουβέλ βαγκ. Πρωταγωνιστούν οι Ζαν Πολ Μπελμοντό και Τζιν Σίμπεργκ.

Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη με παραλαβή μηδενικού εισιτηρίου στην είσοδο της Ίριδας. Οι πόρτες της Ίριδας θα ανοίξουν στις 19:15. Κάθε άτομο θα μπορεί να παραλαμβάνει ένα εισιτήριο. Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλούμε επισκεφτείτε το iridavisions.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.