Το "Ίριδα Visions" συνεχίζεται με "La Jetée" και "Με κομμένη την ανάσα"

Η επιτυχημένη διοργάνωση του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζεται με δύο ταινίες από την ψηφιακή ταινιοθήκη IFcinéma του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Ίριδα Visions - À bout de souffle 'Με κομμένη την ανάσα'

Συνεχίζεται για μία ακόμη εβδομάδα το φεστιβάλ "Ίριδα Visions" - μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.).

La Jetée
"La Jetée"

Την Κυριακή 7/5 στις 8 μ.μ. στον κινηματογράφο Ίριδα θα προβληθούν 2 ταινίες από την ψηφιακή ταινιοθήκη IFcinéma του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα θα προβληθούν οι ταινίες "Σταθμός Αποχαιρετισμού (La Jetée)" του Κρις Μάρκερ και "Με Κομμένη την Ανάσα (À Bout de Soufflé)" του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ. Τις ταινίες θα προλογίσει ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Καντέα - Παπαδόπουλος. Μετά το τέλος των προβολών θα ακολουθήσει dj set στο φουαγιέ της Ίριδας από τον Γιάννη Καντέα – Παπαδόπουλο.

"La Jetée" του Κρις Μάρκερ

La Jetée
"La Jetée"

Το "La Jetée" είναι μια γαλλική ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1962. Κατασκευασμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από ακίνητες φωτογραφίες, αφηγείται την ιστορία ενός πειράματος ταξιδιού στο χρόνο, μετά την καταστροφή του κόσμου από ένα πυρηνικό πόλεμο.

"Με κομμένη την ανάσα" του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ

Με κομμένη την ανάσα
"Με κομμένη την ανάσα"

Το "Με κομμένη την ανάσα" είναι μια ταινία παραγωγής του 1960 σε σκηνοθεσία και σενάριο Ζαν-Λυκ Γκοντάρ. Πρόκειται για την πρώτη ταινία του σκηνοθέτη και αποτέλεσε σημαία του κινήματος της νουβέλ βαγκ. Πρωταγωνιστούν οι Ζαν Πολ Μπελμοντό και Τζιν Σίμπεργκ.

Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη με παραλαβή μηδενικού εισιτηρίου στην είσοδο της Ίριδας. Οι πόρτες της Ίριδας θα ανοίξουν στις 19:15. Κάθε άτομο θα μπορεί να παραλαμβάνει ένα εισιτήριο. Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλούμε επισκεφτείτε το iridavisions.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-σύμπαν

Πρώτο μέρος ενός σίκουελ στο οποίο η σεναριακή και σκηνοθετική ευρηματικότητα του οσκαρικού πρώτου animation εμπλουτίζεται με σχεδιαστική φαντασία, αλλά ταυτόχρονα υπερφορτώνεται με έναν ανοικονόμητο αφηγηματικό παροξυσμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
01/06/2023

Αγάπη και Μίσος

Δυσκίνητο οικογενειακό (μελό)δραμα με προβλέψιμη εξέλιξη, παγιδευμένο σε μια στείρα και σοβαροφανή κινηματογραφική φλυαρία.

Ο Μεγαλόδοντας

Κακοφτιαγμένο και αταίριαστα σοβαροφανές b-movie, το οποίο χάνεται στο κενό μεταξύ "Sharknado" και "Σαγονιών του Καρχαρία".

Πρόσκληση σε Φόνο

Μια ερασιτεχνικού επιπέδου κόπια του "Στα Μαχαίρια", τόσο κωμικοτραγικά προχειροφτιαγμένη που την ξεχνάς την ώρα που τη βλέπεις.

Ο Μπαμπούλας

Εφηβικό δράμα με horror περιτύλιγμα, αρκετά σκοτεινό για να ανατριχιάσει, αλλά όχι για να κρύψει τα δομικά ψεγάδια του.

Το Έγκλημά μου

Μυστήριο επιθεωρησιακού χαρακτήρα με επίκεντρο τη μάχη των φύλων που ωστόσο προφυλάσσεται από το ανάλαφρο και λαϊκής απεύθυνσης στιλιζάρισμά του.

Επίδοξοι Κληρονόμοι

Κωμωδία καταστάσεων που πείθει ως τέτοια μόνο στα χαρτιά, εξαιτίας του χιούμορ που αναζητείται με amber alert.