Το Rolex Art Festival έρχεται με οσκαρικούς καλεσμένους

Καταξιωμένοι δημιουργοί πρόκειται να βρεθούν στην Αθήνα για να παρουσιάσουν ταινίες αλλά και να δώσουν must masterclasses.

murch_mavropsaridis

Η Rolex μπορεί να είναι διάσημη για τα ανεκτίμητα ρολόγια της, η εταιρία ωστόσο παράλληλα "τρέχει" με επιτυχία ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάδειξη και υποστήριξη νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών ανά το κόσμο. Πρόκειται για την πρωτοβουλία "Αέναες Τέχνες", η οποία κάθε χρόνο παρουσιάζει τις δράσεις των δημιουργών της στη διοργάνωση "Rolex Arts Festival" που για πρώτη φορά επισκέπτεται την Αθήνα (26-28/5), πλαισιωμένη επίσης από προ-φεστιβαλικές εκδηλώσεις (22-25/5). Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Όσον αφορά το σινεμά, ο θεσμός επιφυλάσσει μια σειρά από "must" εκδηλώσεις για τους σινεφίλ της πόλης. Στις 24/5, στον κινηματογράφο Άστορ, πρόκειται να παραδώσουν masterclass μοντάζ ο τρεις φορές οσκαρικός Γουόλτερ Μερτς και ο υποψήφιος για Όσκαρ Γιώργος Μαυροψαρίδης. Ο Μερτς έχει βραβευτεί για τη δουλειά του σε διάσημες ταινίες όπως ο "Άγγλος Ασθενής" (Άντονι Μιγκέλα 1997), ενώ έχει εργαστεί σε μια σειρά από εμβληματικές ταινίες του Φράνσις Φορντ Κόπολα ("Η Συνομιλία", "Αποκάλυψη Τώρα", "Ο Νονός 3"). Από τη μεριά του, ο Μαυροψαρίδης έχει βρεθεί δικαίως μεταξύ των κορυφαίων του κλάδου του, χάρη κυρίως στις συνεργασίες του με το Γιώργο Λάνθιμο ("Κυνόδοντας", "Ο Αστακός", "Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού", "Η Ευνοούμενη"). Τη συζήτηση συντονίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Έπειτα, στις 27/5 μεταφερόμαστε στο Μουσείο Μπενάκη για μια υπαίθρια προβολή ταινιών των υποτρόφων της Rolex. Τη βραδιά παρουσιάζει η πολυβραβευμένη σκηνοθέτρια Μίρα Νάιρ ("Vanity Fair"). Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών εδώ. Την επόμενη μέρα, τις 28/5, οι δράσεις συνεχίζονται στο Ωδείο Αθηνών με ένα event που συνδυάζει το σινεμά με τη λογοτεχνία. Ο Ιρλανδο-καναδός συγγραφέας Κόλιν Μπάρετ, ο οποίος συγκεντρώνει μια σειρά διακρίσεων - μεταξύ άλλων και από το περιοδικό New Yorker, συνομιλεί με τη διακεκριμένη κινηματογραφίστρια Ανεμαρί Γιασίρ γιατί την τρέχουσα κατάσταση της 7ης τέχνης, αλλά και για τα πρότζεκτ που τρέχουν αυτήν την εποχή. Περισσότερα εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Άστορ

Σταδίου 28 (είσοδος από στοά Κοραή) (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο)

Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
  • Εικαστικά

Ωδείο Αθηνών

Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης, Κολωνάκι
  • Συναυλίες

Ωδείο Αθηνών

Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης, Κολωνάκι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.