Η ομάδα C. for Circus τιμά τον Θάνο Μικρούτσικο

Η τελευταία παράσταση του «Ως την άκρη του κόσμου» της Μαρίας Παπαγιάννη στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» είναι αφιερωμένη στον σπουδαίο συνθέτη, ενώ τα έσοδα της θα διατεθούν για καλό σκοπό.

Η ομάδα C. for Circus τιμά τον Θάνο Μικρούτσικο

Δύο παραστάσεις απέμειναν για να ολοκληρώσει τον κύκλο του το «Ως την άκρη του κόσμου» της Μαρίας Παπαγιάννη με την υπογραφή της ομάδας C. for Circus στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» την Κυριακή 2 και 9 Φεβρουαρίου. Η τελευταία παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου και τα έσοδα της θα διατεθούν στη Δομή Προσφύγων ΠΙΚΠΑ «Αλληλεγγύη Λέσβος» στη Μόρια, εισιτήρια για την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε μόνο στα ταμεία του θεάτρου και όχι ηλεκτρονικά.

Η ομάδα C. for Circus τιμά τον Θάνο Μικρούτσικο - εικόνα 1

Φέτος η γνωστή ομάδα ένωσε τις δυνάμεις της με τον συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο στην παράσταση «Ως την άκρη του κόσμου», σε σκηνοθεσία Σπύρου Χατζηαγγελάκη, για να μιλήσει μέσα από το κείμενο της Μαρίας Παπαγιάννη για όλα αυτά που συμβαίνουν όταν το σπίτι σου, οι αγαπημένοι σου, οι φίλοι σου κι ο κόσμος όπως τον ήξερες έχουν χαθεί. Με λίγα λόγια πρόκειται για μια πειρατική περιπέτεια που αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται να έχεις ξύλινο πόδι ή να είσαι πάνω σε καράβι για να γίνεις πειρατής. Δύο παιδιά αναζητούν νέα πατρίδα μετά από μια καταστροφή. Στο δρόμο τους θα συναντήσουν πολλά εμπόδια και παράξενα πλάσματα. Θα καταφέρουν άραγε να βρουν το «σημείο Χ», την ασφάλεια, το σπίτι;

Η ομάδα C. for Circus τιμά τον Θάνο Μικρούτσικο - εικόνα 2

Όπως σημειώνουν η ομάδα C for Circus και η Μαρία Παπαγιάννη: «Ανάμεσα στον εκφασισμό των καιρών μας και την αλληλεγγύη, εμείς επιλέγουμε το δεύτερο. Η κοινή μας ανάγκη να μιλήσουμε για ασυνόδευτα παιδιά πολέμων που ταξιδεύουν ως πρόσφυγες χωρίς τις οικογένειές τους μας οδήγησε στο να δημιουργήσουμε την παράστασή μας "Ως την άκρη του κόσμου". Είναι ανάγκη να πάρουμε θέση, αφού δυστυχώς τίποτα δεν είναι αυτονόητο πλέον. H ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών. Φτάνοντας στο τέλος του δικού μας ταξιδιού, αποφασίσαμε ότι θέλουμε να βοηθήσουμε και πιο έμπρακτα. Γι ΄αυτό το λόγο, τα εισιτήρια της τελευταίας μας παράστασης στις 9 Φεβρουαρίου θα διατεθούν εξ' ολοκλήρου στη δομή Αλληλεγγύης Λέσβου ΠΙΚΠΑ».

Η ομάδα C. for Circus τιμά τον Θάνο Μικρούτσικο - εικόνα 3

i«Ως την άκρη του κόσμου» | Θέατρο «Τζένη Καρέζη» | Προπώληση μέσω viva.gr για την παράσταση της Κυριακής 2/2 | www.nkt.gr | Περισσότερες πληροφορίες για τη Δομή Προσφύγων ΠΙΚΠΑ «Αλληλεγγύη Λέσβος» θα βρείτε εδώ

Η ομάδα C. for Circus τιμά τον Θάνο Μικρούτσικο - εικόνα 4

Περισσότερες πληροφορίες

Ως την άκρη του κόσμου

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 80 '

Η ομάδα C. for Circus παρουσιάζει την πειρατική περιπέτεια δύο παιδιών που αναζητούν νέα πατρίδα.

«Τζένη Καρέζη»

Ακαδημίας 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.