Τι κάνουμε όταν το παιδί έχει πολλά παιχνίδια αλλά δεν παίζει με κανένα;

παιδί

Τα παιδιά δεν χρειάζονται πολλά παιχνίδια για να γίνουν δημιουργικά και να αρχίσουν να παίζουν. Ακόμα κι ένα πλαστικό μπολ μπορεί να κινήσει τη φαντασία τους για ένα παιχνίδι, ακόμα και το τηλεκοντρόλ πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού. Γιατί, λοιπόν, όταν έχουν πάρα πολλά παιχνίδια δείχνουν να τα βαριούνται και δεν μπορούν να παίξουν;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά δεν μπορούν να συγκεντρωθούν όταν έχουν πολλά ερεθίσματα γύρω τους. Δεν ξέρουν ποιο να διαλέξουν και δεν παρατηρούν εύκολα ένα παιχνίδι που θα τους κινήσει το ενδιαφέρον. Όπως αναφέρει η παιδίατρος Σουζάνα Κέμπερ σε ανάρτησή της, καλό είναι να έχουμε λίγα παιχνίδια στο παιδικό δωμάτιο ή στο σαλόνι, ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να απασχοληθούν με κάποιο που θα διαλέξουν πιο εύκολα. Όσο λιγότερα τόσο καλύτερα.

Ένας εύκολος τρόπος για να απομακρύνουμε τα πολλά παιχνίδια από το δωμάτιο είναι να ακολουθήσουμε τον κανόνα των 20 παιχνιδιών. Ζητάμε από το παιδί μαζί να ξεκαθαρίσουμε τα παιχνίδια του. Κάποια θα τα κρατήσει, κάποια θα τα χαρίσει, κάποια θα μπουν στο ντουλάπι για αργότερα.

Ζήτα από το παιδί να διαλέξει 20 παιχνίδια (μπορεί να είναι και 10 ή 15, ανάλογα με το πόσα έχει). Αυτά που διάλεξε θα τα κρατήσει στο δωμάτιο, ενώ τα υπόλοιπα θα αποφασίσετε μαζί αν θα φυλαχτούν για αργότερα, αν θα χαριστούν ή αν θα πεταχτούν σε περίπτωση που έχουν χαλάσει.

υτά που θα φυλάξετε μπορείς να τα ξαναβγάλεις σε 1 μήνα ώστε να παίξει με αυτά και να μεταφέρεις τα παλιά στη ντουλάπα. Να κάνεις, δηλαδή, μια εναλλαγή ανά διαστήματα στα παιχνίδια που έχει το παιδί στη διάθεσή του για να παίζει.

Πηγή: themamagers.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.