Τι κάνουμε όταν το παιδί έχει πολλά παιχνίδια αλλά δεν παίζει με κανένα;

παιδί

Τα παιδιά δεν χρειάζονται πολλά παιχνίδια για να γίνουν δημιουργικά και να αρχίσουν να παίζουν. Ακόμα κι ένα πλαστικό μπολ μπορεί να κινήσει τη φαντασία τους για ένα παιχνίδι, ακόμα και το τηλεκοντρόλ πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού. Γιατί, λοιπόν, όταν έχουν πάρα πολλά παιχνίδια δείχνουν να τα βαριούνται και δεν μπορούν να παίξουν;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά δεν μπορούν να συγκεντρωθούν όταν έχουν πολλά ερεθίσματα γύρω τους. Δεν ξέρουν ποιο να διαλέξουν και δεν παρατηρούν εύκολα ένα παιχνίδι που θα τους κινήσει το ενδιαφέρον. Όπως αναφέρει η παιδίατρος Σουζάνα Κέμπερ σε ανάρτησή της, καλό είναι να έχουμε λίγα παιχνίδια στο παιδικό δωμάτιο ή στο σαλόνι, ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να απασχοληθούν με κάποιο που θα διαλέξουν πιο εύκολα. Όσο λιγότερα τόσο καλύτερα.

Ένας εύκολος τρόπος για να απομακρύνουμε τα πολλά παιχνίδια από το δωμάτιο είναι να ακολουθήσουμε τον κανόνα των 20 παιχνιδιών. Ζητάμε από το παιδί μαζί να ξεκαθαρίσουμε τα παιχνίδια του. Κάποια θα τα κρατήσει, κάποια θα τα χαρίσει, κάποια θα μπουν στο ντουλάπι για αργότερα.

Ζήτα από το παιδί να διαλέξει 20 παιχνίδια (μπορεί να είναι και 10 ή 15, ανάλογα με το πόσα έχει). Αυτά που διάλεξε θα τα κρατήσει στο δωμάτιο, ενώ τα υπόλοιπα θα αποφασίσετε μαζί αν θα φυλαχτούν για αργότερα, αν θα χαριστούν ή αν θα πεταχτούν σε περίπτωση που έχουν χαλάσει.

υτά που θα φυλάξετε μπορείς να τα ξαναβγάλεις σε 1 μήνα ώστε να παίξει με αυτά και να μεταφέρεις τα παλιά στη ντουλάπα. Να κάνεις, δηλαδή, μια εναλλαγή ανά διαστήματα στα παιχνίδια που έχει το παιδί στη διάθεσή του για να παίζει.

Πηγή: themamagers.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.