Εκπαιδευτικά προγράμματα στο πλαίσιο της έκθεσης του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη

Τα παιδιά επεξεργάζονται συναισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, ώστε να εμβαθύνουν στον κόσμο του Γιάννη Τσαρούχη και της τέχνης του.

Γιάννης Τσαρούχης Ήμουν και έμεινα ένας ερευνητής και ένας μαθητής

Στο πλαίσιο της έκθεσης "Ήμουν και έμεινα ένας ερευνητής και ένας μαθητής", στο Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η συνάντηση ζωντανεύει με ποικίλες δραστηριότητες που καλούν το μαθητή να συμμετέχει ενεργά. Μέσα από συζήτηση, παιχνίδι, βιωματικές δράσεις, ζωγραφική, οικειοποιείται τον χώρο του Μουσείου, προσεγγίζει τον κόσμο του καλλιτέχνη, οξύνει τη φαντασία του, εστιάζει στη σημασία της παρατήρησης. Τα παιδιά επεξεργάζονται συναισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, ώστε να εμβαθύνουν στον κόσμο του Γιάννη Τσαρούχη και της τέχνης του. Η ουσία και ο στόχος της επίσκεψης είναι το παιδί να εμπνευστεί και να δεχτεί ερεθίσματα ώστε να αναζητά τις ευεργετικές συνέπειες της τέχνης στη ζωή του.

Πληροφορίες – Κρατήσεις  Τ. 210 80 62 636 – 7  Δευτέρα - Παρασκευή 9 π.μ.-2 μ.μ. | Κόστος προγράμματος:  4€/ παιδί (Μέγιστος αριθμός παιδιών : 35 μαθητές)

Γιάννης Τσαρούχης Ήμουν και έμεινα ένας ερευνητής και ένας μαθητής

Πρόγραμμα παράλληλων δράσεων | Εικαστικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους

Στο βεστιάριο του Τσαρούχη! | 2/3

Τι θα γινόταν αν "ο Σκεπτόμενος", "η γυναίκα της Αταλάντης" και ο "Ναύτης στον ήλιο" συναντούσαν την "Ιφιγένεια" λίγο πριν η Θεά Άρτεμις τη σώσει από τη θυσία της; Μέσα από παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιασμούς και πολλή φαντασία τα παιδιά ανακαλύπτουν σημαντικά έργα του Τσαρούχη.

10 π.μ.-12 μ.μ. για παιδιά 4 - 8 ετών
12.30-2.30 μ.μ. για παιδιά 9 - 12 ετών

Κόστος : 12€ / παιδί

Γιάννης Τσαρούχης Ήμουν και έμεινα ένας ερευνητής και ένας μαθητής

Καλωσόρισες στους κήπους του Τσαρούχη! | 6/4

Τα παιδιά παίζουν και ζωγραφίζουν ανακαλύπτοντας τον μαγικό κόσμο της ζωγραφικής και των σκηνικών του Τσαρούχη.

12.30-2.30 μ.μ. για γονείς και παιδιά 4 - 8 ετών
Κόστος : 20€ / οικογένεια (έως 3 άτομα)

Γιάννης Τσαρούχης Ήμουν και έμεινα ένας ερευνητής και ένας μαθητής

Η "σιωπηλή" τέχνη της σκηνογραφίας και οι παραστάσεις του Τσαρούχη | 7/4

Με ζωγραφική, μουσική, αρχειακό υλικό, στιγμιότυπα από παραστάσεις οι συμμετέχοντες φτιάχνουν τη δική ρους θεατρική μακέτα αξιοποιώντας τη βαθιά έρευνα του ζωγραφικού και σκηνογραφικού έργου του Γιάννη Τσαρούχη.

12-2 μ.μ. από 12 έως 112 ετών
Κόστος: 20€ / οικογένεια (έως 3 άτομα)

Πληροφορίες και κρατήσεις για όλες τις δράσεις: Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη, Δευτέρα – Παρασκευή 9 π.μ.-3 μ.μ., Σάββατο & Κυριακή: 10 π.μ.-4 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ήμουν και έμεινα ένας ερευνητής και ένας μαθητής

  • Αφιερώματα

Το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη στο Μαρούσι παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά έργα του ζωγράφου από διαφορετικές εποχές, κάποια από τα οποία δεν παρουσιάζονται συχνά. Οι οκτώ θεματικές ενότητες που έχουν επιλεγεί, αναπτύσσονται σε δύο ορόφους του κτηρίου της οδού Πλουτάρχου και το κάθε θέμα εκτίθεται ξεχωριστά. Πρόκειται για: Τοπία, Σπίτια, Στολές και Φορεσιές, Πορτρέτα, Θρησκευτικά, Μυθολογικά, Άνθρωποι με φτερά και τέλος Νεκρές Φύσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της επιμελητικής προσέγγισης αποτελεί η πρώτη ενότητα όπου αναδεικνύονται τα στοιχεία τα οποία καθόρισαν τη σχέση του ζωγράφου με τη φύση για τη μελέτη των χρωμάτων.

Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη

Πλουτάρχου 28, Μαρούσι
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.