Η κλασική κι αγαπημένη ιστορία του "Ρομπέν των δασών" ξεκινάει στον Πειραιά

Ο αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων που βοηθούσε τους φτωχούς κι ανυπεράσπιστους έρχεται σε μια φαντασμαγορική παράσταση για όλη την οικογένεια.

Ο Ρομπέν των Δασών προστάτης των φτωχών © Deb Studio

Από το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο το θέατρο Αυλαία στον Πειραιά υποδέχεται τον αγαπημένο ήρωα μικρών και μεγάλων με την παράσταση για όλη την οικογένεια, με πολύ χορό, τραγούδι και δράση, "Ο Ρομπέν των δασών προστάτης των φτωχών". Η σκηνοθεσία είναι της Γιώτας Τζουάνη, η οποία υπογράφει και τη διασκευή, ένα κείμενο με πολλά μηνύματα αλλά και γέλιο.

Ρομπέν των δασών Αυλαία

Ο Ρομπέν των Δασών ήταν ένας Άγγλος λαϊκός ήρωας, ένας ευσεβής παράνομος της μεσαιωνικής εποχή, καθώς πολέμησε την τυραννία και την αδικία. Δεινός τοξοβόλος, έπαιρνε τα χρήματα των πλουσίων και τα έδινε στους φτωχούς. Έδωσε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του λαού της Αγγλίας, όταν πήρε προσωρινά το θρόνο ο Πρίγκιπας Ιωάννης, κατά τη διακυβέρνηση του οποίου ο λαός της Αγγλίας πείνασε και πέρασε πολύ δύσκολες μέρες. Ευτυχώς , δεν  κράτησε για πολύ, γιατί ο σωτήρας τους, ο  Ρομπέν των Δασών - Προστάτης των Φτωχών, άλλαξε μια και καλή τα πράγματα.

Ρομπέν των δασών Αυλαία

Η ιστορία 

Βρισκόμαστε στην Αγγλία το 1157 και όλα κυλούν ήρεμα και αρμονικά, ώσπου ο Βασιλιάς Ριχάρδος ανακοινώνει στον λαό του ότι θα φύγει, για να πάρει μέρος στη Γ΄ Σταυροφορία. Ωσότου γυρίσει, αφήνει στην θέση του τον αδερφό του, Ιωάννη Ακτήμονα, τον οποίο ορίζει αντικαταστάτη του, πιστεύοντας ότι θα βασιλέψει δίκαια και ειρηνικά, συνεχίζοντας το έργο του. Δυστυχώς, όμως, συμβαίνει το εντελώς αντίθετο, καθώς επιβάλλει στο λαό αβάσταχτους φόρους και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μετατρέπει την Αγγλία  σε φτωχική και δυστυχισμένη χώρα. Ο Ρομπέν των Δασών, ένας νέος με όραμα, γεμάτος αρετές που είναι ιδανικό να υπάρχουν σε κάθε κοινωνία -όπως η προστασία των αδύναμων, η επαναστατική διάθεση, η ευγένεια, η ενσυναίσθηση και η γενναιότητα-, αποφασίζει μέσα από το κρυσφήγετό του, στο δάσος του Σέργουντ, μαζί με τους φίλους του και την στήριξη της αγαπημένης του Μάριον, να πολεμήσουν μαζί την αδικία . Στόχος του είναι να προστατέψει τους φτωχούς , να τους προσφέρει όσα έχουν ανάγκη για να ζήσουν μια τίμια ζωή αλλά και να φτιάξει μια ομάδα που όλοι θα έχουν κοινό μέλημα το καλό και την αγάπη σε όλο το Βασίλειο.

Ρομπέν των δασών Αυλαία

Πρόκειται για ένα έργο με κωμικές καταστάσεις & πολλά μηνύματα, σε μια παράσταση δέκα ηθοποιών με υπέροχη μεσαιωνική  μουσική, φαντασμαγορικά σκηνικά και κουστούμια, που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, έχοντας ως παιδαγωγικούς στόχους να καταδείξει τη δύναμη και την αξία της φιλίας, της έμπρακτης αλληλεγγύης, τη συσπείρωση απέναντι στο κακό και το άδικο και τη σημασία της προστασίας των αδύναμων στην κοινωνία μας.

Ρομπέν των δασών Αυλαία

Τα σκηνικά είναι του Χάρη Σεπεντζή, η κινησιολογία και οι χορογραφίες των G.T & Ξένιας Καμπανού, ο ήχος, η μουσική σύνθεση και τα φώτα του Μιχάλη Παπαευαγγέλου, οι σπαθογραφίες & οι κονταρομαχίες της Ξένιας Καμπανού. Ερμηνεύουν: Πάνος Γεωργούλης, Ρία Ντεγιάννη, Γιώργος Κοντοπάνος, Βάνα Γκέκα, Γεωργία ΦώσκολουΕυγένιος Γκετσέρας, Ξένια Καμπανού, Κωνσταντίνος Γιαννάτσης, Κωνσταντίνα Σπάθη, Άλσο Πάγια.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Ρομπέν των Δασών προστάτης των φτωχών

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 90 '

Αγγλία 1157. Όλα κυλούν ήρεμα και αρμονικά, ώσπου ο Βασιλιάς Ριχάρδος ανακοινώνει στον λαό του ότι θα φύγει για να πάρει μέρος στη Γ’ Σταυροφορία. Ώσπου να γυρίσει, αφήνει στη θέση του τον αδερφό του Ιωάννη Ακτήμονα, πιστεύοντας ότι θα βασιλέψει δίκαια και ειρηνικά, συνεχίζοντας το έργο του. Δυστυχώς όμως συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Ο Ιωάννης Ακτήμονας επιβάλλει στο λαό αβάσταχτους φόρους και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μετατρέπει την Αγγλία σε μια δυστυχισμένη χώρα γεμάτη αδικία. Έτσι, ένας νέος, ο Ρομπέν των Δασών, αποφασίζει μαζί με του φίλους του και τη στήριξη της αγαπημένης του, της Μάριον, να πολεμήσει την αδικία και να προστατέψει τους αδύναμους, πάντα με φόντο το δάσος του Σέργουντ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.