Η πεινασμένη κάμπια του Έρικ Καρλ συνεχίζει να συγκινεί τα παιδιά στις σελίδες και στη σκηνή

Ευκαιρία και να τη δεις με μικρά παιδιά αν έχεις το βιβλίο και το αντίστροφο.

Μία Κάμπια Πολύ Πεινασμένη

Οι εκδόσεις Καλλιδοσκόπιο παρουσιάζουν το βιβλίο του συγγραφέα και εικονογράφου Έρικ Καρλ "Μια κάμπια πολύ πεινασμένη", ένα κλασικό και πάντα σύγχρονο βιβλίο για παιδιά. Το βιβλίο αυτό, που ουσιαστικά μιλάει για την ελπίδα, βεβαιώνει τα μικρά παιδιά ότι γρήγορα θα μεγαλώσουν και θα ανοίξουν τα δικά τους φτερά. Όλα του τα βιβλία, που έχουν μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου, έχουν επίσης σχέση με τη φύση, το ζωικό βασίλειο, τις βάσεις της οικολογίας και την αισθητοποίησή τους για τα παιδιά. Άλλα βιβλία του που κυκλοφορούν επίσης από τις εκδόσεις Καλλιδοσκόπιο είναι: "Σ' αγαπώ μαμά", "Οι πρώτοι μου αριθμοί", "Μια πολυάσχολη αράχνη", "Τα πρώτα μου χρώματα", "Θες να γίνουμε φίλοι" κ.ά. 

Σχεδόν σαραντάρης, ο Έρικ Καρλ άρχισε να γράφει και να εικονογραφεί παιδικά βιβλία -ανάμεσα τους και το δημοφιλέστατο "Μια κάμπια πολύ πεινασμένη", και πάντα αγαπημένο με συνεχείς επανεκδόσεις. Και φέτος το βλέπουμε και στη σκηνή του θεάτρου Βέμπο στην ομώνυμη παιδική παράσταση, από τον μετρ του παιδικού θεάτρου, Τζόναθαν Ρόκεφελλερ (Sesame Street the Musical, Disney’s Winnie the Pooh κ.α.), με παραπάνω από 2.000 παραστάσεις σε όλο τον κόσμο. Ευκαιρία και να τη δεις με μικρά παιδιά αν έχεις το βιβλίο και το αντίστροφο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια κάμπια πολύ πεινασμένη

Μια ηλιόλουστη Κυριακή, βγήκε η κάμπια από ένα μικροσκοπικό αυγό. Πεινούσε φοβερά. Τη Δευτέρα, έφαγε ένα μήλο την Τρίτη, έφαγε δύο αχλάδια την Τετάρτη, έφαγε τρία δαμάσκηνα - κι ακόμη πεινούσε. Η εικονογράφηση -με τολμηρά, έντονα χρώματα- και το απλό κείμενο, που είναι τυπωμένο με μεγάλα, ευανάγνωστα στοιχεία, αφηγούνται την ιστορία της μικρής πεινασμένης κάμπιας που μεγαλώνει τρώγοντας... λίγο απ' όλα! Χορτάτη πια, φτιάχνει το κουκούλι της κι αποκοιμιέται. Θα βγει δυο βδομάδες μετά, μεταμορφωμένη σε μια πανέμορφη πεταλούδα. (από την παρουσίαση της έκδοσης)

Οι εικόνες αυτού του βιβλίου είναι αναγνωρίσιμες από εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο σε όλο τον πλανήτη. Ο περίφημος εικονογραφος και παραμυθάς αφηγείται με τον δικό του μοναδικό τρόπο ένα από τα μικρά θαύματα που συμβαίνουν γύρω μας. Η τελευταία εικόνα ολοκληρώνει, μέσα σε μια έκρηξη χρωμάτων, την αφήγηση για τη μεταμόρφωση της κάμπιας σε πεταλούδα, υμνώντας την ομορφιά και τη μαγεία της Φύσης.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Μια κάμπια πολύ πεινασμένη

Μια παράσταση "βουτιά" στον φωτεινό και πολύχρωμο κόσμο του συγγραφέα και ζωγράφου Έρικ Καρλ. Ένα πρωτότυπο αφηγηματικό έργο, όπου οι θεατές παρακολουθούν τα εβδομήντα πέντε ζώα του Έρικ Καρλ (γλυπτές κούκλες) να αναδύονται μέσα από τις σελίδες των βιβλίων, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους. Οι ηθοποιοί της παράστασης αφηγούνται τέσσερις διαχρονικές ιστορίες: "Μία κάμπια πολύ πεινασμένη", "Πες μου καφέ αρκούδα τι βλέπεις", "Τα δέκα κίτρινα παπάκια, "Μία πυγολαμπίδα πολύ μόνη", αλληλεπιδρώντας με το κοινό, στο άκουσμα μιας γλυκιάς μουσικής.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Περισσότερες πληροφορίες

Μια κάμπια πολύ πεινασμένη

  • Θέατρο Κούκλας
  • Διάρκεια: 50 '

Μια παράσταση «βουτιά» στον φωτεινό και πολύχρωμο κόσμο του συγγραφέα και ζωγράφου Έρικ Καρλ. Ένα πρωτότυπο αφηγηματικό έργο, όπου οι θεατές παρακολουθούν τα εβδομήντα πέντε ζώα του Έρικ Καρλ (γλυπτές κούκλες) να αναδύονται μέσα από τις σελίδες των βιβλίων, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους. Οι ηθοποιοί της παράστασης αφηγούνται τέσσερις διαχρονικές ιστορίες : “Μία κάμπια πολύ πεινασμένη”, “Πες μου καφέ αρκούδα τι βλέπεις”, “Τα δέκα κίτρινα παπάκια, “Μία πυγολαμπίδα πολύ μόνη”, αλληλεπιδρώντας με το κοινό, στο άκουσμα μιας γλυκιάς μουσικής. Πρόκειται για μια δημιουργία φτιαγμένη από τον μετρ του παιδικού θεάτρου Τζόναθαν Ρόκεφελλερ (“Sesame Street the Musical”, “Disney’s Winnie the Pooh”) με παραπάνω από 2.000 παραστάσεις σε όλο τον κόσμο που έρχεται τώρα στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.