"Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων" της ομάδας Κοπέρνικος ολοκληρώνει τον φετινό του κύκλο

Η ευρηματική και διαδραστική αυτή παράσταση συνδυάζει μοναδικά τη θεατρική αφήγηση, τη σωματική έκφραση και τους προηχογραφη- μένους ήχους, με τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια.

Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Το πολυαγαπημένο έργο της ομάδας Κοπέρινικος με τίτλο "Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων", μετά από έντεκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στα θέατρα,
στα σχολεία και στους χώρους πολιτισμού της χώρας, ολοκληρώνει τον φετινό του κύκλο με 5 τελευταίες παραστάσεις, στο θέατρο Olvio, έως και τις 25 Φεβρουαρίου.

Λίγα λόγια για το έργο

Τι θα συμβεί όταν ο κύριος Κιχ αποφασίσει να ακολουθήσει τα όνειρά του, εγκαταλείποντας την Πόλη της Φασαρίας; Η περιπετειώδης περιπλάνησή του σε σκοτεινά κάστρα και δάση μαγεμένα με Ήχους, αλλά και η γνωριμία του με μια όμορφη πριγκίπισσα, φυλακισμένη από έναν τρομερό δράκο, όχι μόνο δεν θα τον σταματήσουν, αλλά θα τον κάνουν να καταλάβει ότι όλα είναι δυνατά αν έχει υπομονή, επιμονή, θάρρος και το Μυστικό Κουτί των Ήχων.

Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων
Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Η ευρηματική και διαδραστική αυτή παράσταση συνδυάζει μοναδικά τη θεατρική αφήγηση, τη σωματική έκφραση και τους προηχογραφη- μένους ήχους, με τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα και βοηθώντας τον κύριο Κιχ να υπερπηδήσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στον δρόμο του, να πάρει τη ζωή στα χέρια του και να κάνει αυτό που αγαπά. Με σκηνικά αντικείμενα που μετατρέπονται επί σκηνής, άλλοτε σε ήρωες, άλλοτε σε οχήματα και άλλοτε σε πύργους με μυστικές εισόδους, η φαντασία των παιδιών αφήνεται ελεύθερη να πλάσει τους χαρακτήρες και τους χώρους, όπως το κάθε παιδί επιθυμεί, θυμίζοντας το καθημερινό τους ελεύθερο φαντασιακό παιχνίδι.

Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων
Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Το κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας Κοπέρνικος, η Έμη Σίνη και ο Αγγελος Αγγέλου (Κρατικό Βραβείο, διεθνής διάκριση White Raven, Βραβείο ΙΒΒΥ κ.α.) και βασικά του υλικά είναι το χιούμορ, η περιπέτεια και φυσικά οι ήχοι, τους οποίους επιμελείται ο τελευταίος. Τη σκηνοθεσία και την ερμηνεία επιμελούνται οι επί χρόνια ηθοποιοί και συνεργάτες της ομάδας Κοπέρνικος, Αφροδίτη Κλεοβούλου και Θανάσης Μεγαλόπουλος.

Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων
Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 60 '

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα ηχοχρώματα και πλάθουν με τη φαντασία τους την εικόνα που κρύβεται πίσω από κάθε ήχο στην διαδραστική παράσταση που συνδυάζει μοναδικά τη θεατρική αφήγηση, τη σωματική έκφραση και τους ήχους. Τι θα συμβεί όταν ο κύριος Κιχ αποφασίσει να ακολουθήσει τα όνειρά του, εγκαταλείποντας την Πόλη της Φασαρίας; Η περιπετειώδης περιπλάνησή του σε σκοτεινά κάστρα και δάση μαγεμένα με ήχους, αλλά και η γνωριμία του με μια όμορφη πριγκίπισσα, φυλακισμένη από έναν τρομερό δράκο, όχι μόνο δεν θα τον σταματήσουν, αλλά θα τον κάνουν να καταλάβει ότι όλα είναι δυνατά.

Olvio

Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.