Πέντε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα ξετρελάνουν τα παιδιά σας!

Χριστουγεννιάτικα χωριά, εργαστήρια, δημιουργικές δράσεις και πολλά άλλα events υπόσχονται τις πιο ξεχωριστές γιορτινές αναμνήσεις για τους μικρούς φίλους.

Χορωδία Μικρών Μουσικών του Ωδείου Αθηνών

Χριστουγεννιάτικες προβολές στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο και διασκεδαστικό πρόγραμμα με δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Από τις 22 Δεκεμβρίου και έως τις 5 Ιανουαρίου, οι επισκέπτες του μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο αμφιθέατρο του ιδρύματος, να πάρουν μέρος σε δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και οικογενειακές ξεναγήσεις, να νιώσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από την αφήγηση παραμυθιών, να παρακολουθήσουν συναυλίες από την Χορωδία των Μικρών Μουσικών του Ωδείου Αθηνών και την Big Band του Δήμου Αθηναίων και να συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις.

Περισσότερα στο goulandris.gr

Δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις του Μουσείου Μπενάκη

Γιώργος Χατζημιχάλης Έργα από το 1966 έως το 2022 Μέρος Β
Γιώργος Χατζημιχάλης, "Σκηνές 1-7, [Σκηνή 4]", 2012, φωτογραφίες ψηφιακά εκτυπωμένες σε μουσαμά, 220 Χ 300 εκ., συλλογή του καλλιτέχνη | Eleftheria Tseliou Gallery

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, μικροί και μεγάλοι καλούνται να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία στο Μουσείο Μπενάκη. Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, το παράρτημα της οδού Πειραιώς διοργανώνει ξεναγήσεις στις εκθέσεις του μουσείου, δημιουργικά προγράμματα για τους μικρούς επισκέπτες, καθώς και μουσικές και γευστικές εκπλήξεις στο πνεύμα των ημερών. Μην παραλείψετε την αναδρομική έκθεση "Γιώργος Χατζημιχάλης. Έργα από το 1966 έως το 2022" μέσα από την οποία ξετυλίγεται η ζωή και το έργο του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού.

Τι ετοιμάζει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης;

εξωτερική όψη - Μουσείο Σχολικής Ζωής

Ένα μοναδικό camp με άρωμα Χριστουγέννων, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά 5-10 ετών. Βιωματικές δράσεις, αφιερωμένες στην πιο γιορτινή εποχή του χρόνου, με παιχνίδια με τις τέχνες και δραστηριότητες που εξάπτουν τη φαντασία κάθε παιδιού. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα, μέσα από μια σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων βασισμένες στα παραμύθια, τα εικαστικά, τη μουσική, το θέατρο, με στόχο την απόκτηση νέων γνώσεων, μέσα από τρόπο ευφάνταστο και φυσικά πάντα μέσα από το ομαδικό πνεύμα και την κατάκτηση καινούριων εμπειριών. 

Περίοδοι διεξαγωγής:  26/12/23-29/12/23 και 02/01/24-05/01/24

Γιορτινά παραμύθια στο ΚΠΙΣΝ

Οι Ταχυδρόμοι του Άι Βασίλη
Yiannis Kouskoutis©

Από τις 23 Δεκεμβρίου και για μόνο δώδεκα παραστάσεις, έως τις 7 Ιανουαρίου, οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ζωντανεύουν και πάλι στον Φάρο. Φέτος, οι Burger Project, η αγαπημένη μπάντα μικρών και μεγάλων, συνεργάζονται με την Ομάδα Εν Δυνάμει και στήνουν έναν μικτό θίασο που θα παρουσιάσει μια πρωτότυπη μουσική παράσταση, ειδικά για τις Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ. Μια εορταστική παράσταση με χιούμορ, τραγούδια και ευαισθησία που απευθύνεται στα παιδιά και όλη την οικογένεια. Είσοδος: €10, €5

Διαβάστε Επίσης

Χριστούγεννα μετά μουσικής

Συμφωνία SOS
"Συμφωνία SOS"

Η Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι φίλοι της Μουσικής έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το γεμίζει με ένα σωρό γιορτινές εκδηλώσεις. Ένα Xmas special "Comedy club για παιδιά" θα παίζεται από το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, ενώ την ίδια ημέρα κάνει πρεμιέρα και η θεατρική παράσταση "Συμφωνία SOS" για παιδιά 4-10 ετών. Ακόμη, "Η Φάρμα των Ζώων" για παιδιά 3-9 ετών ξεκινά στις 17/12 παρουσιάζοντας μια μουσικοθεατρική διασκευή του βιβλίου του Τζωρτζ Όργουελ. Τέλος, η μουσική διαδραστική παράσταση για παιδιά 3-8 ετών, "Το τοτέμ των ήχων" καθοδηγεί τους μικρούς θεατρόφιλους στην αναζήτηση του πρώτου ήχου που εμφανίστηκε στον κόσμο (πρεμιέρα στις 17/12).

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Γιώργος Χατζημιχάλης. Έργα από το 1966 έως το 2022 (Μέρος Β)

  • Αφιερώματα

Το δεύτερο μέρος της μεγάλης αναδρομικής έκθεσης που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη για τον Γιώργο Χατζημιχάλη. Τα έργα που θα εκτεθούν καταγράφουν τη διαδρομή του καλλιτέχνη μέσα στην περιπέτεια της ζωγραφικής αυτά τα πενήντα έξι χρόνια. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν και έργα για πρώτη φορά στο κοινό.

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
  • Εικαστικά

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μουσείο – Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Ερατοσθένους 13
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο Θαρροφύλακας" του Διονύση Σταθακόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσύλλας

Εικονογραφημένο αριστουργηματικά από τον βραβευμένο Πέτρο Μπουλούμπαση, το βιβλίο αποτελεί μια περιπέτεια που μιλά για το πώς φόβος και γενναιότητα βαδίζουν χέρι-χέρι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ο Πέτρος και ο λύκος" για δύο ακόμα παραστάσεις στην Paraga

Μετά τις sold out παραστάσεις, το μουσικό παραμύθι για παιδιά άνω των 3 που ανέβασε το Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, συνεχίζει στο Paraga για δύο ακόμη εμφανίσεις.

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.