Ακροπόλ

Παραστάσεις

Απλή μετάβαση

3
των Γεράσιμου Ευαγγελάτου, Θέμη Καραμουρατίδη
  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 120 '
  • Σκηνοθ.: Μ. Θεοχάρης

Κυριακή πρωί, άνοιξη, στον Διεθνή Αερολιμένα "Ελευθέριος Βενιζέλος". Οκτώ πρόσωπα στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, αποφασισμένα να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για ένα αβέβαιο μέλλον στην Αγγλία, μοιράζονται τις ιστορίες, τους φόβους και την ανασφάλειά τους. Η πτήση καθυστερεί και όλοι τους έχουν αρκετό χρόνο για να γνωριστούν, να εξομολογηθούν τις σκέψεις τους, να αναπολήσουν, να επανεξετάσουν την απόφαση τους. Νέοι άνθρωποι, ανασφαλείς φιγούρες, φοβισμένοι και θυμωμένοι. Ψάχνουν μια νέα επαγγελματική ευκαιρία ή απλώς κυνηγούν την επιβίωση. Ο καθένας τους μια ξεχωριστή ιστορία. Κοινός παρονομαστής η ελπίδα ενός καλύτερου αύριο και η νοσταλγία του χαμένου ονείρου.

Παραστάσεις: Δευτ., Τρ. 8.45 μ.μ. Τιμές: € 30-15.

  • Εως: 26/03
Buy ticket from viva

Underground

3,5
  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 130 '
  • Σκηνοθ.: Ν. Μιλιβόγιεβιτς

Η εμβληματική ταινία, βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα (1995) και βασισμένη στο πρωτότυπο θεατρικό έργο «Άνοιξη τον Ιανουάριο» και στo μυθιστόρημα «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα» του Ντουσάν Κοβάσεβιτς, ανεβαίνει στη σκηνή και αφηγείται την επική ιστορία δύο φίλων, του Μπλάκι και του Μάρκο, με φόντο την πολιτική αναταραχή και τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Με μια δυναμική θεατρική προσέγγιση και υπό τον γνώριμο βαλκανικό ήχο, το «Underground» μεταφέρει το κοινό σε έναν κόσμο σουρεαλισμού, σκοτεινού χιούμορ και ειλικρινούς συγκίνησης, όπου ο παραλογισμός και η τραγωδία συναντούν την απίστευτη ανθεκτικότητα της ανθρώπινης ψυχής αλλά και το εκτυφλωτικό φως της ελπίδας.

Παραστάσεις: Πέμ. 8 μ.μ., Παρ. 9 μ.μ., Σάβ. 5.45 μ.μ./ 9 μ.μ., Κυρ., Τετ. 7 μ.μ. Τιμές: € 45-15.

Buy ticket from viva

Τα ψηλά βουνά

του Ζαχαρία Παπαντωνίου
  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Σκηνοθ.: Ειρ. Ιακώβου

Τα παιδιά μιας χορωδίας διαβάζουν το ομότιτλο βιβλίο και επειδή γοητεύονται τόσο πολύ από αυτό αποφασίζουν να περάσουν ένα ολόκληρο καλοκαίρι στα ορεινά της Ευρυτανίας μακριά από τον πολιτισμό και την τεχνολογία. Στόχος τους είναι να ζήσουν και αυτά τις περιπέτειες και τις όμορφες στιγμές στη φύση που έζησαν και οι ήρωες των «Ψηλών Βουνών». Η εξόρμηση των παιδιών θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν τη φύση και την οργάνωση μιας μικροκοινωνίας, αλλά και να γνωρίσουν τον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους. Μαθαίνουν τη ζωή των βοσκών, την τραχύτητα αλλά και την ομορφιά των βουνών και τις λαϊκές παραδόσεις, σε μία παράσταση γεμάτη μουσικές.

Παραστάσεις: Κυρ. 10/3, 12 μ. Τιμές: € 12.

  • Εως: 10/03
Buy ticket from viva