"Ο Καρυοθραύστης": Το διαχρονικό χριστουγεννιάτικο έργο επιστρέφει στο θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη"

Καρυοθραύστης

Η Παιδική Σκηνή "Ονειροπόληση”, μετά την περσινή της επιτυχία θα συνεχίσει και φέτος στο Θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη" με την θεατρική παράσταση για παιδιά "Ο Καρυοθραύστης", σε σκηνοθεσία και διασκευή της Τούλας Ζαχαριουδάκη.

Ο "Καρυοθραύστης" είναι ένας ύμνος στην φαντασία και το όνειρο που προτρέπει τα παιδιά να μάχονται και να ελπίζουν. Εκτυλίσσεται την παραμονή των Χριστουγέννων στο σπίτι της μικρής Κλάρας, κάπου ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα. Όταν το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα, τα παιχνίδια ζωντανεύουν και γιορτάζουν τα δικά τους Χριστούγεννα. Ο Καρυοθραύστης, δώρο του θείου των παιδιών, γίνεται ένας όμορφος πρίγκιπας που ταξιδεύει μαζί με την Κλάρα και με τη βοήθεια των παιδιών και θεατών στην Ονειροχώρα. Εμπόδιο στο όμορφο ταξίδι τους είναι ο βασιλιάς των ποντικών και τα ποντικάκια του. Τι θα γίνει όμως όταν ξημερώσουν Χριστούγεννα; Που θα βρεθεί η μικρή Κλάρα και ο Καρυοθραύστης πρίγκιπας;

Το έργο είναι πλούσιο σε συναισθήματα, πλαισιωμένο με πολλή μουσική, χορό και τραγούδια, ενώ κομβικό ρόλο στην παράσταση παίζει η διάδραση και οι κανόνες της εκπαιδευτικής διαπαιδαγώγησης. 

Παίζουν οι ηθοποιοί Παντελής Μαρτίνος, Αντιγόνη Γλυκού, Ελένη Φιλιούση, Κωνσταντίνος Τσιάκος, Κατερίνα Καλουμένου και ο Λευτέρης Μελέτης, ενώ τη μουσική επιμέλεια και τους στίχους των τραγουδιών ανέλαβε η Σίσσυ Αλατά. Τα σκηνικά του Παύλου Καρακασίδη και τα παραμυθένια κοστούμια της Αντιγόνης Γλυκού βάζουν απευθείας τον θεατή σε αυτό το μαγικό και φαντασιακό κλίμα, το οποίο ζωντανεύουν οι χορογραφίες και οι σπαθογραφίες του Αλέξανδρου Χατζιάρα.

Το έργο του Έρνεστ Τέοντορ Αμαντέους Χόφμαν, το οποίο έκανε λιμπρέτο ο Αλέξανδρος Δουμάς και πλαισίωσε μουσικά ο μεγάλος Ρώσος συνθέτης Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι, παρουσιάζεται κάθε χρόνο την περίοδο των εορτών σε όλες τις πόλεις του κόσμου. Η πρεμιέρα του στο Θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη" έχει οριστεί για τις 26 Νοεμβρίου.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.