6+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Ξεχωρίσαμε τις νέες εκδόσεις που θα κρατήσουν συντροφιά στους μικρούς βιβλιοφάγους αυτό το καλοκαίρι.

εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Καλώς ήρθες καλοκαίρι (Jo Lindley)

Καλώς ήρθες καλοκαίρι

Το πρώτο βιβλίο από μια νέα μαγική παιδική σειρά που μιλάει για τη φιλία, τα συναισθήματα και τις εποχές. Τέσσερις μαγικοί φίλοι ελέγχουν τις εποχές σε αυτήν την ακαταμάχητη νέα σειρά από τη συγγραφέα και εικονογράφο Jo Lindley. Η σειρά θα αποτελείται από τέσσερις τίτλους, έναν για κάθε εποχή του χρόνου. Κάθε τίτλος επικεντρώνεται σε έναν διαφορετικό χαρακτήρα και εξερευνεί με ευαισθησία βασικά κοινωνικά και συναισθηματικά θέματα, όπως ο θυμός, το άγχος και η αυτοπεποίθηση.

Ιστορίες από τη φύση: Ο χορός των πουλιών (Diederichs, Gilles)

ιστορίες από τη φύση

Ο χειμώνας πλησιάζει αθόρυβα... Ήρθε η ώρα για τον Πίου-πίου, το ψαρόνι, να επιστρέψει στη Χώρα τη Ζεστή. Μαζί με την Μπιάνκα, την κελαηδότσιχλα, ξεκινούν για τη μεγάλη περιπέτεια! Μια ιστορία για να ανακαλύψουν οι μικροί αναγνώστες το ταξίδι της μετανάστευσης των πουλιών. Κάθε τίτλος περιλαμβάνει QR code με ηχογραφημένους ήχους της φύσης, από τη βροχή και τον άνεμο μέχρι τα κελαηδίσματα των πουλιών και τις φωνές των ζώων.

Ιστορίες από τη φύση: Το τραγούδι της νύχτας (Diederichs, Gilles)

ιστορίες από τη φύση

Μέσα στη νύχτα, η Λουσί, η μικρή κουκουβάγια, ψάχνει να βρει έναν θησαυρό που δεν έχει ξαναδεί... τον Ήλιο! Με οδηγούς τα νυχτόβια ζώα, τα αστέρια και το Φεγγάρι, θα καταφέρει να συναντήσει τελικά το μυστηριώδες άστρο της ημέρας; Μια ιστορία για να ανακαλύψουν οι μικροί αναγνώστες τη μαγεία της νύχτας. Κάθε τίτλος περιλαμβάνει QR code με ηχογραφημένους ήχους της φύσης, από τη βροχή και τον άνεμο μέχρι τα κελαηδίσματα των πουλιών και τις φωνές των ζώων.

Μεγάλοι εξερευνητές (Ricardo Francaviglia)

μεγαλοι εξερευνητες

Από τους Βίκινγκ, τους άρχοντες των θαλασσών του Βορρά, ως τον Αμέριγκο Βεσπούτσι, ο οποίος έδωσε το όνομά του σε μία ολόκληρη ήπειρο, την Αμερική. Από άντρες όπως ο Μάρκο Πόλο, που διέσχισε τον Δρόμο του Μεταξιού και ταξίδεψε ως τη μακρινή Κίνα, σε γυναίκες όπως η Ιζαμπέλ Έμπερχαρντ, η ζωή της οποίας ενέπνευσε βιβλία, ταινίες, ακόμα και μία λυρική όπερα, και η Βαλεντίνα Τερέσκοβα, που έκανε τον γύρο του πλανήτη 48 φορές μέσα σε 70 ώρες.

Μικρά Κλασσικά 22: Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας (Ουίλιαμ Σαίξπηρ)

ονειρο καλοκαιρινης νυχτας

Μια νύχτα του καλοκαιριού δυο νέοι και δυο νέες βρέθηκαν σε ένα δάσος, όπου ζούσαν μυστηριώδη πλάσματα με μαγικές δυνάμεις. Όταν ο Όμπερον, ο βασιλιάς των ξωτικών, ανέθεσε στον Πακ, το σκανταλιάρικο ξωτικό, μια αποστολή για να εκδικηθεί τη βασίλισσα των νεράιδων, την Τιτάνια, ξεκίνησε μια απίστευτη περιπέτεια, ένα ονειρικό ταξίδι σε έναν κόσμο που αιωρείται μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας.

Μικρά Κλασσικά 23: Ο Ασπροδόντης (Τζακ Λόντον)

ο ασπροδόντης

Ο Ασπροδόντης, το λυκόπουλο με το γκρίζο τρίχωμα και τα κατάλευκα δόντια, γνώρισε από πολύ νωρίς το σκληρό πρόσωπο του κόσμου. Σε τρυφερή ηλικία τον χώρισαν από τη μητέρα του και τον ανάγκασαν να μείνει μακριά από το δάσος, σε ένα χωριό Ινδιάνων. Η ζωή του ήταν σκληρή, γεμάτη κακομεταχείριση και βία. Έτσι έγινε και ο ίδιος βίαιος. Μέχρι που βρέθηκε στον δρόμο του ένας άνθρωπος, ο οποίος του έδειξε καλοσύνη. Και τότε, ο Ασπροδόντης μπόρεσε επιτέλους να βρει τη γαλήνη που αναζητούσε.

Ο Μικρός Νικόλας, Πάμε Διακοπές! 1: Η Λέσχη Των Χαμένων Κυνηγών 

ο μικρος Νικολας

Ο Μικρός Νικόλας και οι φίλοι του πηγαίνουν μια εκδρομή στο δάσος. Εκεί θα μάθουν να επιβιώνουν στη φύση, σαν πραγματικοί κυνηγοί. Όμως, ο Νικόλας και ο Φαμπρίς θα προτιμούσαν να συναντήσουν μια αρκούδα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.