Δύο παραμυθένιες παραστάσεις συνεχίζονται στον Διομήδειο Κήπο

Τα δύο φανταστικά παραμύθια "Τα μυστικά ταξίδια της νεροσταγόνας" και "Κούκου, μια βόλτα στο δάσος" από τις "Μορφές έκφρασης" θα εξακολουθήσουν να μαγεύουν τους μικρούς φίλους.

Κούκου, μια βόλτα στο δάσος

Η ομάδα "Μορφές έκφρασης" από το 1993 προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες με τις παραστάσεις τους για τους μικρούς μας φίλους. Οι δύο φετινές επιτυχίες τους, τα παραμύθια "Τα μυστικά ταξίδια της νεροσταγόνας" και "Κούκου, μια βόλτα στο δάσος", σε κείμενο και σκηνοθεσία της Άννας Σεβαστής Τζίμα, πρόκειται να συνεχίσουν να ταξιδεύουν τους λιλιπούτειους θεατές τους μέχρι το καλοκαίρι.

"Τα μυστικά ταξίδια της νεροσταγόνας" θα εξακολουθήσουν στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους έως και τις 27/5. Το παραμύθι μάς μεταφέρει σε μία κοινωνία του βυθού, η οποία είναι ανάστατη. Τα τηλέφωνα στο γραφείο του ντετέκτιβ Ψάξεβρεστους χτυπάνε ακατάπαυστα. Όλοι αναρωτιούνται "πού είναι η κυρία Νεροσταγόνα;". Οι φίλες της Δρόσω και Σταλίτσα ανησυχούν και ο δαιμόνιος ντετέκτιβ πρέπει να τη βρει! Θα καταφέρει ο δαιμόνιος να τις ανακαλύψει;

Τα μυστικά ταξίδια της νεροσταγόνας
Τα μυστικά ταξίδια της νεροσταγόνας

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 12 ετών, που με ζωντανή μουσική επί σκηνής, με τραγούδι και χορό, συμμετέχουν στην αναζήτηση της κυρίας Νεροσταγόνας σε μια μαγική θεατρική εμπειρία που διδάσκει στα παιδιά τον κύκλο του νερού και τη σημασία του για το περιβάλλον. Στη σκηνή ερμηνεύουν οι Αλίκη Ζωγράφου, Δημήτρης Σκούρτης, Ελένη Σφετσιώρη και Ιωάννα Φρουδαράκη, η μουσική ενορχήστρωση είναι του Δημήτρη Σκούρτη και τα σκηνικά δια χειρός Archlabyrinth.

H πλέον κλασική παράσταση για βρέφη και μικρά παιδιά με επανειλημμένα sold out, το "Κούκου, μια βόλτα στο δάσος", θα συνεχιστεί μέχρι 30/7 και από 27/8 μέχρι 29/10, στον ίδιο χώρο. Το "Κούκου, μια βόλτα στο δάσος" είναι μια βιωματική αφήγηση παραμυθιού για πολύ μικρά παιδιά. Συνδυάζει το θέατρο με τη μουσική, τη φαντασία και την περιπέτεια.

Τα μυστικά ταξίδια της νεροσταγόνας
Τα μυστικά ταξίδια της νεροσταγόνας

Μια παράσταση – παιχνίδι που γεμίζει χαμόγελα τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα τα μυεί στη μελωδία, στον ρυθμό και σε άλλες ιδιότητες της μουσικής! Τα παιδιά παίζουν μαζί με τους ηθοποιούς, συμμετέχουν στις περιπέτειες του ήρωα και βλέπουν από κοντά φυσικά μουσικά όργανα και πώς με αυτά μπορούμε όχι μόνο να παίξουμε μουσική, αλλά και να αναπαράγουμε ήχους της φύσης. Στη σκηνή εμφανίζονται οι Άννα Σεβαστή ΤζίμαΔημήτρης Σκούρτης και Μαρία Ιωάννου.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κούκου, μια βόλτα στο δάσος

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 50 '

Ένα παραμυθένιο ταξίδι στο δάσος, με ζωντανή μουσική, θεατρικό παιχνίδι και διάδραση, για την αξία της φιλίας αλλά και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση.

Τα μυστικά ταξίδια της νεροσταγόνας

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Η κοινωνία του βυθού είναι ανάστατη από τη στιγμή που χάθηκε η κυρία Νεροσταγόνα. Οι φίλοι της ανησυχούν και ένας δαιμόνιος ντετέκτιβ ψάχνει να τη βρει. Αυτή είναι με δυο λόγια η ολοκαίνουργια παραμυθένια ιστορία που παρουσιάζει η γνωστή ομάδα, σε μια παράσταση για τον κύκλο του νερού, τις έννοιες της εξάτμισης και της συμπύκνωσης, καθώς και τη σημασία της βροχής για τη φύση, επενδεδυμένη με ζωντανή μουσική και τραγούδια.

Διομήδειος Κήπος

Τέρμα Ιεράς Οδού, Χαϊδάρι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Καλοκαίρι στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής

Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη μαγεία της κεραμικής τέχνης, θα δημιουργήσουν τα δικά τους κεραμικά, θα μάθουν για τα αγγεία και τις χρήσεις τους, θα παίξουν μουσικοκινητικά παιχνίδια, θα αφηγηθούν παραμύθια και θα γευτούν διαφορετικές τεχνικές και χρώματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/06/2023

Το πιο δημιουργικό καλοκαίρι για παιδιά στο τρίτο Art Summer Camp του Μικρού Νότου

Θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση ιστοριών, ζωγραφική, κατασκευές, μουσική, παιχνίδια ανάπτυξης συναισθηματικής νοημοσύνης συνθέτουν, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα για παιδιά 5-9 ετών, σχεδιασμένο από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος.

Άνοιξαν οι εγγραφές στα καλοκαιρινά camps του Δήμου Αθηναίων για μαθητές δημοτικού

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες, δημιουργική απασχόληση και ολυμπιακά αθλήματα.

Εικαστικά εργαστήρια και διαδρομές στο φετινό Summer Camp του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τέχνη εξερευνώντας παράλληλα τον Εθνικό Κήπο, το Καλλιμάρμαρο και το Ωδείο Αθηνών.

Θέατρο, μουσική και σινεμά στο 10ο summer camp για παιδιά και εφήβους από τις Μορφές Έκφρασης

Φέτος οι έφηβοι, μπορούν να επιλέξουν, εάν το επιθυμούν, να συμμετέχουν σε ειδικά τμήματα θεάτρου, μουσικής, κινηματογράφου.

To Summer School εφήβων "Κλακέτα, κάμερα, πάμε!" έρχεται στην Τεχνόπολη

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας "Καρπός" συστήνει στους εφήβους την τέχνη του κινηματογράφου.

"Το καμπαρέ των ζώων": Μουσική εκδήλωση για παιδιά από δύο ετών στο Children's Books and Μore

Τα παιδιά μαθαίνουν με διασκεδαστικό τρόπο τα γνωρίσματα και τις συμπεριφορές των ζώων καθώς και τα διάφορα είδη ρυθμών και μουσικής.