Η εικονογράφος Σενγκ Σουν Ραταναβάν στην Αθήνα

Η ταλαντούχα εικονογράφος θα παραβρεθεί στην Αθήνα για ένα μοναδικό masterclass στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας ενώ θα παρουσιάσει και το νέο βιβλίο στο οποίο συνεργάστηκε με τη συγγραφέα Ροδούλα Παππά.

Ratanavan

Μετά το πολυβραβευμένο "Στη μύτη του κουταβιού, μια ακριδούλα", η Ροδούλα Παππά συνεργάστηκε ξανά με την εικονογράφο Σενγκ Σουν Ραταναβάν. Το νέο τους βιβλίο, με τίτλο "Με κάθε κλαδάκι και πιο άνοιξη", θα παρουσιαστεί σήμερα στον χώρο Σ22 (Κ. Σμολένσκη 22, Νεάπολη Εξαρχείων), στο πλαίσιο της πρόσκλησης της εικονογράφου από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, όπου χθες η εικονογράφος παρουσίασε ένα ενδιαφέρον masterclass. 

Η Σενγκ Σουν Ραταναβάν είναι εικονογράφος και ζωγράφος. Απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών του Παρισιού (École Nationale Supérieure des Beaux-arts de Paris), εκθέτει τακτικά τα έργα της στη Γαλλία και στο εξωτερικό. Το Attends Miyuki ήταν το πρώτο της βιβλίο για νέους. Έκτοτε εικονογράφησε με το ίδιο ταλέντο τα Au lit Miyuki, Merci, Miyuki !, Fleurs de princesses, Mon île, το υφασμάτινο βιβλίο Un câlin tout doux για την La Martinière Jeunesse, πριν συνθέσει το Gaspard dans la nuit, το πρώτο της έργο ως συγγραφέας-εικονογράφος. Στην Ελλάδα, το έργο "Ο Γκασπάρ μέσα στη νύχτα" κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Ψυχογιός" το 2021. Οι εκδόσεις "Νεφέλη" κυκλοφόρησαν το "Ώρα να κοιμηθείς γλυκά" το 2018, καθώς και δύο πρωτότυπα άλμπουμ με κείμενα της Ροδούλας Παππά, "Στη μύτη του κουταβιού μια ακριδούλα…: Χαϊκού για τις τέσσερις εποχές" το 2017 και "Με κάθε κλαδάκι και πιο άνοιξη… : Χαϊκού για τις τέσσερις εποχές", που μόλις κυκλοφόρησε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ροβινσώνας Κρούσος": Το ταξίδι του πιο διάσημου ναυαγού ολοκληρώνεται στο Μέγαρο

Μια συναρπαστική μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/03/2023

Τάσο Κώνστα, τι έχει να μας πει σήμερα ο Καραγκιόζης;

"Θέλει φαντασία για να πεις μια ιστορία" μας είπε ο καραγκιοζοπαίχτης Τάσος Κώνστας στη συζήτηση που κάναμε γύρω από τη διαχρονικότητα του Καραγκιόζη και τα όσα έχει να πει στον σημερινό ανήλικο θεατή.

Τα Σαββατοκύριακα δίνουμε ραντεβού στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Δείτε όλα τα παιδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που ετοιμάζει το μουσείο τον Απρίλιο.

Γνώρισε τη μαγεία του Πάσχα στο Replayce Love Easter Camp

Η εκπαίδευση Replayce θα δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να προσλάβουν την έννοια του Πάσχα βιωματικά, μέσω δημιουργικών και διασκεδαστικών δράσεων.

Τα παιδικά βιβλία των Εκδόσεων Μεταίχμιο που μόλις κυκλοφόρησαν

Βιβλιοπαιχνίδια, βιβλία συμπεριφοράς, βιβλία εικονογραφημένα και μια μικρή βιβλιοθήκη για ανήσυχα πνεύματα συνθέτουν τους νέους τίτλους για παιδιά που μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη

Δύο δράσεις στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγ.Ι.Ρέντη για μαθητές Δημοτικού που διοργανώνονται στοπ πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Γιορτάζουμε το Πάσχα χωρίς ατυχήματα

Συμβουλές για να αποφύγουμε τα ατυχήματα την περίοδο των πασχαλινών εορτών από το Σωματείο Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος.