Χριστουγεννιάτικες αναγνώσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος

Οι αναγνώσεις θα πραγματοποιούνται κάθε απόγευμα στο Δανειστικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης.

Χριστουγεννιάτικες αναγνώσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Φέτος τα Χριστούγεννα, την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες Αγιοβασίληδες, ενώ τα παιδιά διαβάζουν ιστορίες και μαθαίνουν αλήθειες και ψέματα για αυτούς που θα φέρουν... τα πάνω κάτω στη βιβλιοθήκη. Οι μικροί συμμετέχοντες θα βρουν τρόπο να κρύψουν ένα λιοντάρι, να ανακαλύψουν το μικρότερο χριστουγεννιάτικο δώρο και να γνωρίσουν το μαγικό ταξίδι μιας χιονονιφάδας.

Από τη Δευτέρα 19/12 μέχρι την Τετάρτη 04/01/23 κάθε απόγευμα στις 5 μ.μ , στο Δανειστικό Τμήμα της ΕΒΕ, θα πραγματοποιούνται αναγνώσεις για τους μικρούς (και λίγο μεγαλύτερους) φίλους των βιβλίων που λατρεύουν τα Χριστούγεννα και τις ιστορίες τους.

Θα διαβαστούν τα βιβλία

Δευτέρα 19/12/22: "Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι τα Χριστούγεννα” της Helen Stephens και "Τα πρώτα Χριστούγεννα του Κάπτεν Τζιμ” του Πάνου Χριστοδούλου, Εκδόσεις Ίκαρος (για παιδιά 4 έως 6 ετών).

Τρίτη 20/12/22: "Εγώ το ξωτικό” της Μαριβίτας Γραμματικάκη, Εκδόσεις Καλέντη (για παιδιά 7 έως 9 ετών).

Τετάρτη 21/12/22: "Εκατοντάδες χιλιάδες Αγιοβασίληδες” της Χιρόκο Μοτάι, εκδόσεις Πατάκη (για παιδιά 6 έως 8 ετών).

Πέμπτη 22/12/22: "Η γιαγιά, το παιδί κι ο κιθαρίστας Φουμ, φουμ, φουμ. Αν ο μικρός Χριστός γεννιόταν στην Αθήνα του σήμερα” του Αντώνη Παπαθεοδούλου, Εκδόσεις Πατάκη (για παιδιά 7 έως 9 ετών).

Τρίτη: 27/12/22: "Χιονίζει...” του Eric Carle, από Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και "Τικ και Τέλα: Το χριστουγεννιάτικο δέντρο”, Εκδόσεις Ίκαρος (για παιδιά έως 3 ετών).

Τετάρτη 28/12/22: "Ο Παππούς μου ο Αϊ-Βασίλης” Εκδόσεις Παπαδόπουλος (για παιδιά 6 έως 8 ετών).

Πέμπτη 29/12/22: "Εκείνα τα Χριστούγεννα ήρθαν τα κάτω πάνω!” της Μαρίας Παπαγιάννη, Εκδόσεις Πατάκη (για παιδιά 7 έως 9 ετών).

Παρασκευή 30/12/22: "Πίκο και Λόλα: Ένα τέλειο δώρο” της Λίνας Σωτηροπούλου, Εκδόσεις Πατάκη και "Το ταρανδάκι σώζει την Πρωτοχρονιά” της Melanie Joyce, από Εκδόσεις Ψυχογιός (για παιδιά έως 3 ετών).

Δευτέρα 02/01/23: "Ένα δώρο για τον καθένα” των Birdie Black και Rosalind Beardshaw, Εκδόσεις Ίκαρος (ηλικίες 4-6 ετών).

Τρίτη 03/01/23: ”Αλήθειες και ψέματα για τον Άγιο Βασίλη” της Sylvie Misslin, Εκδόσεις Μεταίχμιο (για παιδιά 7-9).

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Πανεπιστημίου 32
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μαθαίνουμε πώς η ελιά έγινε πηγή έμπνευσης των Ελλήνων Χαρακτών – Ζωγράφων του 20ου αιώνα

Μύθοι συμβολισμοί, χρώματα, υφές και τ’ αγαθά που προσφέρει αυτό το ιερό, αιωνόβιο δέντρο .

31/01/2023

Γνωρίστε τον Μικρασιατικό πολιτισμό μέσα από το εφηβικό εργαστήρι του Μουσείου Μπενάκη

Τα παιδιά θα διαχειριστούν με δημιουργικό τρόπο έννοιες και σύμβολα και θα μεταμορφώσουν τα δεδομένα που λαμβάνουν εκφράζοντας την άποψή τους στα μέσα επικοινωνίας που ήδη χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους.

Απόκριες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα κατασκευάσουν μάσκες συναισθημάτων, εμπνευσμένες από το αρχαίο θέατρο, και θα μεταμορφωθούν σε πρωταγωνιστές έργων γνωστών καλλιτεχνών του 19ου και του 20ου αιώνα.

Η "Πουπουλένια Πολιτεία" ξανά στη σκηνή του θεάτρου 104

Μια διαδραστική παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Τελευταίες παραστάσεις για το "Τριγωνοψαρούλης, The Musical" στο Θέατρο Αθηνά

Η φαντασμαγορική θεατρική παράσταση, που βασίζεται στη σειρά βιβλίων του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, συνεχίζεται για λίγες ακόμα μέρες.

Μη χάσετε τα διαδικτυακά εργαστήρια του Μουσείου Παιδικής Τέχνης

Κάθε εργαστήριο Σαββάτου είναι αυτοτελές αλλά υπάρχει ακόμη η δυνατότητα της εγγραφής σε κύκλο εργαστηρίων με μειωμένο συνολικό κόστος παρακολούθησης.

Τις Απόκριες φέρνουν οι Μορφές Έκφρασης

Η αγαπημένη αποκριάτικη παράσταση "Το γαϊτανάκι της αποκριάς" επιστρέφει από την ομάδα παιδικού και νεανικού θεάτρου που φέτος κλείνει 30 χρόνια παρουσίας.