Χριστουγεννιάτικες αναγνώσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος

Οι αναγνώσεις θα πραγματοποιούνται κάθε απόγευμα στο Δανειστικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης.

Χριστουγεννιάτικες αναγνώσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Φέτος τα Χριστούγεννα, την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες Αγιοβασίληδες, ενώ τα παιδιά διαβάζουν ιστορίες και μαθαίνουν αλήθειες και ψέματα για αυτούς που θα φέρουν... τα πάνω κάτω στη βιβλιοθήκη. Οι μικροί συμμετέχοντες θα βρουν τρόπο να κρύψουν ένα λιοντάρι, να ανακαλύψουν το μικρότερο χριστουγεννιάτικο δώρο και να γνωρίσουν το μαγικό ταξίδι μιας χιονονιφάδας.

Από τη Δευτέρα 19/12 μέχρι την Τετάρτη 04/01/23 κάθε απόγευμα στις 5 μ.μ , στο Δανειστικό Τμήμα της ΕΒΕ, θα πραγματοποιούνται αναγνώσεις για τους μικρούς (και λίγο μεγαλύτερους) φίλους των βιβλίων που λατρεύουν τα Χριστούγεννα και τις ιστορίες τους.

Θα διαβαστούν τα βιβλία

Δευτέρα 19/12/22: "Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι τα Χριστούγεννα” της Helen Stephens και "Τα πρώτα Χριστούγεννα του Κάπτεν Τζιμ” του Πάνου Χριστοδούλου, Εκδόσεις Ίκαρος (για παιδιά 4 έως 6 ετών).

Τρίτη 20/12/22: "Εγώ το ξωτικό” της Μαριβίτας Γραμματικάκη, Εκδόσεις Καλέντη (για παιδιά 7 έως 9 ετών).

Τετάρτη 21/12/22: "Εκατοντάδες χιλιάδες Αγιοβασίληδες” της Χιρόκο Μοτάι, εκδόσεις Πατάκη (για παιδιά 6 έως 8 ετών).

Πέμπτη 22/12/22: "Η γιαγιά, το παιδί κι ο κιθαρίστας Φουμ, φουμ, φουμ. Αν ο μικρός Χριστός γεννιόταν στην Αθήνα του σήμερα” του Αντώνη Παπαθεοδούλου, Εκδόσεις Πατάκη (για παιδιά 7 έως 9 ετών).

Τρίτη: 27/12/22: "Χιονίζει...” του Eric Carle, από Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και "Τικ και Τέλα: Το χριστουγεννιάτικο δέντρο”, Εκδόσεις Ίκαρος (για παιδιά έως 3 ετών).

Τετάρτη 28/12/22: "Ο Παππούς μου ο Αϊ-Βασίλης” Εκδόσεις Παπαδόπουλος (για παιδιά 6 έως 8 ετών).

Πέμπτη 29/12/22: "Εκείνα τα Χριστούγεννα ήρθαν τα κάτω πάνω!” της Μαρίας Παπαγιάννη, Εκδόσεις Πατάκη (για παιδιά 7 έως 9 ετών).

Παρασκευή 30/12/22: "Πίκο και Λόλα: Ένα τέλειο δώρο” της Λίνας Σωτηροπούλου, Εκδόσεις Πατάκη και "Το ταρανδάκι σώζει την Πρωτοχρονιά” της Melanie Joyce, από Εκδόσεις Ψυχογιός (για παιδιά έως 3 ετών).

Δευτέρα 02/01/23: "Ένα δώρο για τον καθένα” των Birdie Black και Rosalind Beardshaw, Εκδόσεις Ίκαρος (ηλικίες 4-6 ετών).

Τρίτη 03/01/23: ”Αλήθειες και ψέματα για τον Άγιο Βασίλη” της Sylvie Misslin, Εκδόσεις Μεταίχμιο (για παιδιά 7-9).

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.